Kennel Rave On
Välkommen till oss på kennel Rave On!
Eva Gren
Bålebrovägen 19
372 36 RONNEBY
SWEDEN
Phone:
+46 731-56 06 96
Mail: kennelraveon@hotmail.com

Vi bedriver en liten familjär uppfödning i hemmiljö - hundarna finns runt omkring oss hela tiden. Vi planerar bara valpar efter hundar där vi själva skulle kunna tänka oss en valp - annars blir det inga. Därför har vi inte valpkullar hela tiden, utan det kan dröja ett par år emellan. 
Vår uppfödning vänder sig till aktiva, varaktiga och kärleksfulla hem. Briarden är en fantastisk allroundhund som ställer upp på det mesta och vi ser gärna att våra köpare är intresserade av att arbeta med sin Briard t.ex. i någon bruksgren eller i lydnad. Det är roligt om tävlingsintresse finns men inget krav - huvudsaken är att Briarden får den stimulans och aktivering som den behöver för att må bra. Det är trevligt om även utställningsintresse finns, det är en ren fröjd att se en välkonstruerad Briard flyta fram i ringen. Dessutom är det mycket bra social träning.

Jag driver kennel Rave On tillsammans med min man Kjell. Jag har alltid haft en stor passion för djur av alla de slag, men egen hund blev det först i vuxen ålder. Den ettåriga afghantiken Samantha var otroligt snäll, men samarbete var inte hennes grej, så hon var ”bara” en älskad familjemedlem. Hon blev tolv år gammal. 1996, efter fyra år i ett hundlöst hem blev saknaden för stor och jag började se mig om efter en lämplig ras. En kväll gick filmen ”Top Dog” på TV och jag var såld. En Briard skulle det bli! Jag slukade all information som fanns om Briarder och kontaktade rasklubben. Jag fick massor av information och ett telefonnummer till Gun Krafft på Isfolket’s kennel, som då hade en fyraårig hane som behövde ett nytt hem.
Med en pirrande känsla i magen slog jag numret och en timme senare var jag på väg för att bekanta mig med Gun och Isfolket’s Jatzy Fauve Modell. Han lade sitt huvud i mitt knä och vek inte från min sida vid besöket och jag var förälskad från första stund. Han var en fantastiskt snäll hund och blev min läromästare. Jag hade noll erfarenhet inom bruks, lydnad och utställning, så jag började en grundkurs med honom och därmed blev ett stort intresse väckt. Den kursen följdes av många fler och 1998 flyttade första Briardvalpen in, Isfolket’s Oni Online. Med honom började jag tävla ”på riktigt”.

Dessutom utbildade jag mig och blev B-figurant, allmänlydnadsinstruktör och SBK-instruktör.
Oni och jag blev godkända i högre klass spår, lägre klass sök, fick LP i lydnadsklass 1 och 2 och 2:a pris i lydnadsklass 3. Han blev Tjänstehund i Hemvärnet, vilket för min del innebar att jag fick utbilda mig till hundförare med gröntjänst och hela programmet - det var nog det roligaste vi har gjort. Vår bästa DM-placering var som 1:a reserv till Tjänstehunds-SM men det året blev det inga återbud, så vi fick tyvärr inte chansen.
Oni visade även upp sig från sin bästa sida i utställningsringarna och blev dansk utställningschampion och Köpenhamnsvinnare.


År 2002 kom Isfolket’s Rave On till oss. Underbara lilla Ruffa, vår stamtik. Nu hade jag blivit lite ”varm i kläderna” och vi åkte på valputställningar ganska tidigt. Hon var en riktig stjärna i ringen och vann otaliga utställningar, blev dansk, svensk, norsk, nordisk och internationell utställningschampion (C.I.B.), BIR på Norsk Briardspecial och BIM på Bäst i Väst. Att stå som 2:a i championklassen på World Winner Show i Stockholm kändes mycket hedrande, men ganska snöpligt också..
Ruffa var inte bara vacker, utan också kvick och rolig att träna och tävla med. Vi blev godkända i högre klass spår och fick ett LP i lydnadsklass 2. Ruffa skulle också visa sig vara en mycket duktig mamma.

Det självklara kennelnamnet ”Rave On” registrerades 2005, och året därpå föddes Ruffas första kull – 10 år efter att den första Briarden kom in i mitt liv. Att få följa valparnas utveckling genom hela livet är fantastiskt och har gett oss så mycket.
Ruffa har lämnat mycket trevliga och framgångsrika avkommor och lite av vårt ”varumärke” är att de är lättsamma, trygga och sociala och har mycket will-to-please. Om man tittar på höftleds- och MH-resultat, så ligger vi bra till med 90 % som har genomfört MH och 90 % av Rave On-hundarna som har åldern inne har HD-röntgats och av dem har 84 % friska leder.. Ruffa fick den fina utmärkelsen ”Årets Avelstik 2014” vilket känns fantastiskt roligt.

Att välja en passande hane tar tid men är väldigt lärorikt och roligt. Vi tittar mycket på hälsa, mentalitet och attityd, lyssnar runt och samlar så mycket information som möjligt. Kontakter på plats har visat sig vara värdefulla – i Sverige finns mycket information på SKK Hunddata – men så är det inte överallt i Europa. Det gäller att gräva och snoka överallt för att få fram det man vill veta, och det har gett goda resultat.
Nedan följer ett axplock av framgångar i Rave On-gänget.. Vi vill samtidigt rikta vårt varma tack till våra fantastiska valpköpare som på allra bästa sätt visar upp sina briarder i många olika grenar och sammanhang.


Rave On Ayla har ett 2:a pris i lydnadsklass elit, är godkänd högre klass spår och lägre klass sök och tävlar mästarklass i rallylydnad. Hon är svensk utställningschampion, fick EXC på Svensk Selectionnée och blev BIR-veteran på Bäst i Väst 2014. Ayla blev även årets Allroundbriard och Bruksbriard 2011 och hamnade på 2:a plats 2014. Hon har godkänt vallanlagsprov och 2008 blev hon årets lydnadshund. Ayla är mor till vår D- och F-kull. Rave On Aboo ”Zappa” är uppflyttad till lydnadsklass 2, har godkänt appellmerkepröve, är norsk utställningschampion och har många BIR och BIM-placeringar. Rave On Athena är Korad och har liksom Rave On Avanti, som förutom sitt LP1 också har godkänt vallanlagsprov. Mer om vår A-kull här.


Rave On Bellita ”Bella” är Försvarsmaktshund, korad, kontrakterad eftersökshund hos polisen, uppflyttad till lydnadsklass 3 och tävlar rallylydnad avancerad klass och blev klubbmästare i lydnad 2011 och 2012. Hon är svensk, dansk, finsk, norsk, nordisk och internationell utställningschampion (C.I.B) och blev BIM på Bäst i Väst 2014. Att se henne stå där med samma BIM-täcke som mamma Ruffa fick äran att bära 2005 kändes fantastiskt. Bella är mor till vår G-kull, från vilken vi har behållt avelsrätten på Gemma. Rave On Bianca är uppflyttad till högre klass spår, har LP2, tävlar i lydnadsklass 3 och i mästarklass rallylydnad. Dessutom Svensk utställningschampion och flera BIM i veteranklass. Rave On Bizzla ”Wizzla” är norsk utställningschampion och har 1:a pris i lydnadsklass 1 och är mamma till en mycket trevlig kull valpar i Norge. Från den kullen har vi förmånen att ha Red Divaz Penelope BE for Rave On ”Penny i vår ägo – en härlig tik som har två valpkullar här hos oss - H-kullen och I-kullen. Mer om vår B-kull här.


Penny är SVENSK SELECTIONNÉE, Svensk, Norsk, Dansk, Nordisk och Internationell Champion (C.I.B. och C.I.E.) och Dansk Klubchampion i KHKG. Hon har många BIR- och BIM-placeringar samt en del BIS. I rallylydnad har hon RLDN och RLDF och är uppflyttad till rallylydnad avancerad klass. Vi tränar och tävlar även i lydnad och spår och har ett 3:e pris i lydnadsklass 2 och är uppflyttade till högre klass spår. Penny har två valpkullar efter sig - H- och I-kullen.


Rave On Cody är pappa till vår E-kull, blev 2:a bästa juniorhane på World Dog Show, har många BIR-och BIM-placeringar och är svensk Selectionnée, Dansk Utställningschampion och liksom kullsystern Rave On Corinne Korad. Cody är far till vår E-kull. Systern Rave On Celine tävlar lydnad och spår och har TK1 och BH1. Hon är Nordisk juniorvinnare, Juniorvärldsvinnare, Cruft’s-kvalificerad och Svensk Selectionnée. Celine har två valpkullar hemma i Finland. Rave On Cleo är godkänd lägre klass spår, har ett 3:e pris i lydnadsklass 3, RLDN, RLDF, RLDA och tre CERT i rallylydnad Mästarklass och är därmed kennelns allra första Svenska RallyChampion. Hon är även Dansk Champion, Internationell champion (C.I.E.) och Svensk Vinnare och blev bästa bruksklasstik på Bäst i Väst 2013 och 2014. Cleo har en BIS-reservplacering, flera BIR, två Cruft’s-kvalificeringar och blev 3:e bästa allroundbriard och 4:e bästa bruksbriard 2014. Mer om vår C-kull här. Vår Cody vandrade över Regnbågsbron i maj 2019, drygt tio år gammal.


Rave On DaTai har CERT i Danmark, tränar rallylydnad och lite lydnad. Syrran Dilay är godkänd i appellklass spår, har 2 1:a pris i lydnadsklass 1 och RLDN. Mer om vår D-kull här. DaTai vandrade över regnbågsbron i juli 2019, 9 år gammal.


Rave On Elliot är KORAD, SVENSK SELECTIONNÉE, godkänd i appellklass spår, godkänd i startklass lydnad, BIS-4, BIR och BIM-placeringar och CERT i Danmark. Mer om vår E-kull här.


Rave On Frances har 2 1:a pris i lydnadsklass 2 och RLDN. Dessutom 3-Btkl med CK på internationell utställning. Mer om vår F-kull här.


Rave On Gemma är mor till vår J-kull, KORAD, uppflyttad till högre klass spår, har 2:a pris i lydnadsklass 2, godkänt doftprov, godkänt vallanlagsprov (NHAT), startad i inoff klass NW med plac. 3. Svensk utställningschampion, bästa tikplacering - bl. a på special där hon även fick CERT tillsammans med brodern Rave On Game of Yatzy, som är godkänd högre klass spår och KORAD. Rave On Gandalf är uppflyttad till elitklass spår, har 2 1:a pris i lydnadsklass 2 och RLDN och RLDF. Dessutom EXCELLENT på utställning. Rave On Gilda har godkänt vallprov i Finland. Rave On Garion har en RLDN-titel i rallylydnad nybörjarklass. Mer om vår G-kull här.


Rave On Hedda Hopper är Dansk utställningschampion, Godkänd exteriörbeskrivning för korning, har flera BIR/BOB, flera EXC-1 och BIR-valp, brodern Rave On Halde Haniel EXC-3 ukl på special. Mer om vår H-kull här.


Rave On Inja - BEST IN SHOW på Briardspecialen 2018! Hon har som valp redan 2 x BEST IN SHOW, 1 x BEST IN SHOW-2, flera BIR/BOB och BIM/BOS på Svensk Briardvinnare 2018! Hon är även godkänd i Startklass lydnad och har 2 kvalresultat i Rallylydnad Nybörjarklass. Rave On Idele har flera BIG-placeringar och är även hon godkänd i Startklass lydnad. Rave On Ila har BIG-placerat sig. Mer om vår I-kull här.Rave On Jazzing Jack Fauve NG har två BIR/BOB, två BEST IN SHOW och BIM/BOS på Svensk Briardvinnare 2019 under sin valptid. Han har även CKJ, juniorCERT, CERT och BIR/BOB i Danmark. Syrran Rave On Jade blev BIR/BOB-valp på Svensk Briardvinnare 2019 och har även hon BEST IN SHOW-valp. Rave On Jojjo BIR/BOB-valp och 2:a bästa tikvalp med HP. Rave On Just Joshy "Eddie" har blivit BIR/BOB i debuten i jkl och 2:a bästa valp med HP.

Bästa uppfödargrupp på rasspecialen Bäst i Väst 2013, 2014 och 2015 – Rave On

 

Välkommen till oss på kennel Rave On!
Eva Gren
Bålebrovägen 19
372 36 RONNEBY
SWEDEN
Phone:
+46 731-56 06 96
www.raveonbriards.se
Mail: kennelraveon@hotmail.com