Kennel Rave On
28 år med Briard 2024


Välkommen till oss på kennel Rave On!
Eva Gren
Bålebrovägen 19
372 36 RONNEBY
SWEDEN
Phone:
+46 731-56 06 96
Mail: kennelraveon@hotmail.com

Vi bedriver en liten familjär uppfödning i hemmiljö - hundarna finns runt omkring oss hela tiden. Vi planerar bara valpar efter hundar där vi själva skulle kunna tänka oss en valp - annars blir det inga. Därför har vi inte valpkullar hela tiden, utan det kan dröja ett par år emellan. 
Vår uppfödning vänder sig till aktiva, varaktiga och kärleksfulla hem. Briarden är en fantastisk allroundhund som ställer upp på det mesta och vi ser gärna att våra köpare är intresserade av att arbeta med sin Briard t.ex. i någon bruksgren eller i lydnad. Det är roligt om tävlingsintresse finns men inget krav - huvudsaken är att Briarden får den stimulans och aktivering som den behöver för att må bra. Det är trevligt om även utställningsintresse finns, det är en ren fröjd att se en välkonstruerad Briard flyta fram i ringen. Dessutom är det mycket bra social träning.

Jag har alltid haft en stor passion för djur av alla de slag, men egen hund blev det först i vuxen ålder. Den ettåriga afghantiken Samantha var otroligt snäll, men samarbete var inte hennes grej, så hon var ”bara” en älskad familjemedlem. Hon blev tolv år gammal. 1996, efter fyra år i ett hundlöst hem blev saknaden för stor och jag började se mig om efter en lämplig ras. En kväll gick filmen ”Top Dog” på TV och jag var såld. En Briard skulle det bli! Jag slukade all information som fanns om Briarder och kontaktade rasklubben. Jag fick massor av information och ett telefonnummer till Gun Krafft på Isfolket’s kennel, som då hade en fyraårig hane som behövde ett nytt hem.
Med en pirrande känsla i magen slog jag numret och en timme senare var jag på väg för att bekanta mig med Gun och Isfolket’s Jatzy Fauve Modell. Han lade sitt huvud i mitt knä och vek inte från min sida vid besöket och jag var förälskad från första stund. Han var en fantastiskt snäll hund och blev min läromästare. Jag hade noll erfarenhet inom bruks, lydnad och utställning, så jag började en grundkurs med honom och därmed blev ett stort intresse väckt. Den kursen följdes av många fler och 1998 flyttade första Briardvalpen in, Isfolket’s Oni Online. Med honom började jag tävla ”på riktigt”.

Oni och jag blev godkända i högre klass spår, lägre klass sök, fick LP i lydnadsklass 1 och 2 och 2:a pris i lydnadsklass 3. Han blev Tjänstehund i Hemvärnet, vilket för min del innebar att jag fick utbilda mig till hundförare med gröntjänst och hela programmet - det var nog det roligaste vi har gjort. Vår bästa DM-placering var som 1:a reserv till Tjänstehunds-SM men det året blev det inga återbud, så vi fick tyvärr inte chansen.

Oni visade även upp sig från sin bästa sida i utställningsringarna och blev dansk utställningschampion och Köpenhamnsvinnare.

Dessutom utbildade jag mig och blev mentalfigurant, allmänlydnadsinstruktör och SBK-instruktör. I november 2020 blev jag klar med min SBK Specialsök instruktörsutbildning - en jätterolig utmaning. 2022 var det dags för nästa utbildning - Bästa Starten instruktörsutbildning i No limit obedience regi - en superbra kurs som verkligen fick mig att tänka till i min hundträning. Den följdes under 2023 av Bäst Var-dag instruktörsutbildning - också av No limit obedience - tänk att valp/vardagslydnad kan vara så kul - och enkelt!År 2002 kom Isfolket’s Rave On till oss. Underbara lilla Ruffa, vår stamtik. Nu hade jag blivit lite ”varm i kläderna” och vi åkte på valputställningar ganska tidigt. Hon var en riktig stjärna i ringen och vann otaliga utställningar, blev dansk, svensk, norsk, nordisk och internationell utställningschampion (C.I.B.), BIR på Norsk Briardspecial och BIM på Bäst i Väst. Att stå som 2:a i championklassen på World Winner Show i Stockholm kändes mycket hedrande, men ganska snöpligt också..
Ruffa var inte bara vacker, utan också kvick och rolig att träna och tävla med. Vi blev godkända i högre klass spår och fick ett LP i lydnadsklass 2. Ruffa skulle också visa sig vara en mycket duktig mamma.

Det självklara kennelnamnet ”Rave On” registrerades 2005, och året därpå föddes Ruffas första kull – 10 år efter att den första Briarden kom in i mitt liv. Att få följa valparnas utveckling genom hela livet är fantastiskt och har gett oss så mycket.
Ruffa har lämnat mycket trevliga och framgångsrika avkommor och lite av vårt ”varumärke” är att de är lättsamma, trygga och sociala och har mycket will-to-please. Om man tittar på höftleds- och MH-resultat, så ligger vi bra till med 90 % som har genomfört MH och 90 % av Rave On-hundarna som har åldern inne har HD-röntgats. Ruffa fick den fina utmärkelsen ”Årets Avelstik 2014” vilket känns fantastiskt roligt. Ruffa vandrade över regnbågsbron 2010.

Att välja en passande hane tar tid men är väldigt lärorikt och roligt. Vi tittar mycket på hälsa, mentalitet och attityd, lyssnar runt och samlar så mycket information som möjligt. Kontakter på plats har visat sig vara värdefulla – i Sverige finns mycket information på SKK Hunddata – men så är det inte överallt i Europa. Det gäller att gräva och snoka överallt för att få fram det man vill veta, och det har gett goda resultat.
Nedan följer ett axplock av framgångar i Rave On-gänget.. Vi vill samtidigt rikta vårt varma tack till våra fantastiska valpköpare som på allra bästa sätt visar upp sina briarder i många olika grenar och sammanhang.

KORAD LP2 SPH1 Isfolket's Wild Thing, eller Winna som hon kallades, kom till oss 2007. Vi tävlade lydnad, spår, vallade får och ställde ut - en riktig allroundhund med massor av energi. Hon var fullcertad i Sverige, men saknade tyvärr uppflyttningen till högre klass med futtiga 4,5 poäng och därmed snuvades vi på det svenska Championatet. Hon fick stående ovationer i fårhagen för sina fantastiska vallningsegenskaper och det var inte utan att matten fick en tår i ögat av stolthet. Tack Gun, för denna härliga tik! Winna är mor till vår E-kull och har lämnat ett mycket stort avtryck i våra hjärtan. Hon vandrade över regnbågsbron 2014, oändligt älskad och saknad..Rave On Ayla har ett 2:a pris i lydnadsklass elit, är godkänd högre klass spår och lägre klass sök och tävlar mästarklass i rallylydnad. Hon är svensk utställningschampion, fick EXC på Svensk Selectionnée och blev BIR-veteran på Bäst i Väst 2014. Ayla blev även årets Allroundbriard och Bruksbriard 2011 och hamnade på 2:a plats 2014. Hon har godkänt vallanlagsprov och 2008 blev hon årets lydnadshund. Ayla är mor till vår D- och F-kull. Ayla vandrade över regnbågsbron Rave On Aboo ”Zappa” är uppflyttad till lydnadsklass 2, har godkänt appellmerkepröve, är norsk utställningschampion och har många BIR och BIM-placeringar. Rave On Athena är Korad och har liksom Rave On Avanti, som förutom sitt LP1 också har godkänt vallanlagsprov. Mer om vår A-kull här. Ayla vandrade över regnbågsbron 2015.
Alla hundar i vår A-kull är HD-röntgade samt MH-och Unghundsbeskrivna.Rave On Bellita ”Bella” - Försvarsmaktshund, korad, kontrakterad eftersökshund hos polisen, uppflyttad till lydnadsklass 3 och tävlar rallylydnad avancerad klass och blev klubbmästare i lydnad 2011 och 2012. Hon är svensk, dansk, finsk, norsk, nordisk och internationell utställningschampion (C.I.B) och blev BIM på Bäst i Väst 2014. Att se henne stå där med samma BIM-täcke som mamma Ruffa fick äran att bära 2005 kändes fantastiskt. Bella är mor till vår G-kull. Bella vandrade över regnbågsbron 2017. Rave On Bianca är uppflyttad till högre klass spår, har LP2, tävlar i lydnadsklass 3 och i mästarklass rallylydnad. Dessutom Svensk utställningschampion och flera BIM i veteranklass. Rave On Bizzla ”Wizzla” är norsk utställningschampion och har 1:a pris i lydnadsklass 1 och är mamma till en mycket trevlig kull valpar i Norge. Från den kullen har vi förmånen att ha Red Divaz Penelope BE for Rave On ”Penny i vår ägo – en härlig tik som har två valpkullar här hos oss - H-kullen och I-kullen. Mer om vår B-kull här. Bella vandrade över regnbågsbron 2017.
Alla hundar i vår B-kull är HD-röntgade samt MH-beskrivna och alla utom en är unghundsbeskrivna.Penny är SVENSK SELECTIONNÉE, Svensk, Norsk, Dansk, Nordisk och Internationell Champion (C.I.B. och C.I.E.) och Dansk Klubchampion i KHKG. Hon har många BIR- och BIM-placeringar samt en del BIS. I rallylydnad har hon RLDN och RLDF och är uppflyttad till rallylydnad avancerad klass. Vi tränade och tävlade även i lydnad och spår och där har hon ett 3:e pris i lydnadsklass 2 och är uppflyttade till högre klass spår. Hon var även duktig i specialsök, en jättekul sport. Penny har två valpkullar efter sig - H- och I-kullen.
Penny finns tyvärr inte längre med oss - saknaden är enorm..
Penny är HD-röntgad, MH- och Unghundsbeskriven samt Godkänd Exteriörbeskrivning för korning.
Rave On Cody är pappa till vår E-kull, blev 2:a bästa juniorhane på World Dog Show, har många BIR-och BIM-placeringar och är svensk Selectionnée, Dansk Utställningschampion och liksom kullsystern Rave On Corinne Korad. Cody är far till vår E-kull. Systern Rave On Celine tävlar lydnad och spår och har TK1 och BH1. Hon är Nordisk juniorvinnare, Juniorvärldsvinnare, Cruft’s-kvalificerad och Svensk Selectionnée. Celine har två valpkullar hemma i Finland. Rave On Cleo är godkänd lägre klass spår, har ett 3:e pris i lydnadsklass 3, RLDN, RLDF, RLDA och tre CERT i rallylydnad Mästarklass och är därmed kennelns allra första Svenska RallyChampion. Hon är även Dansk Champion, Internationell champion (C.I.E.) och Svensk Vinnare och blev bästa bruksklasstik på Bäst i Väst 2013 och 2014. Cleo har en BIS-reservplacering, flera BIR, två Cruft’s-kvalificeringar och blev 3:e bästa allroundbriard och 4:e bästa bruksbriard 2014. Mer om vår C-kull här. Vår Cody vandrade över Regnbågsbron i maj 2019, drygt tio år gammal.
Alla hundar i vår C-kull är HD-röntgade, MH-och unghundsbeskrivna.Rave On DaTai har CERT i Danmark, tränar rallylydnad och lite lydnad. Syrran Dilay är godkänd i appellklass spår, har 2 1:a pris i lydnadsklass 1 och RLDN. Mer om vår D-kull här. DaTai vandrade över regnbågsbron i juli 2019, nio år gammal.
Alla hundar vår D-kull är HD-röntgade - alla utom en är MH-och unghundsbeskrivna.Rave On Elliot är KORAD, SVENSK SELECTIONNÉE, godkänd i appellklass spår, godkänd i startklass lydnad, BIS-4, BIR och BIM-placeringar och CERT i Danmark. Mer om vår E-kull här.
Elliot är HD-röntgad, MH-och unghundsbeskriven.


Rave On Frances har 2 1:a pris i lydnadsklass 2 och RLDN. Dessutom 3-Btkl med CK på internationell utställning. Syrran Faye är KORAD. Mer om vår F-kull här.
Alla hundar utom en i vår F-kull är HD-röntgade, MH-och unghundsbeskrivna.
Fia vandrade över regnbågsbron 2022, så älskad och saknad..


Rave On Gemma är mor till vår J-kull, KORAD, uppflyttad till högre klass spår, har 2:a pris i lydnadsklass 2, godkänt doftprov, godkänt vallanlagsprov (NHAT), startad i inoff klass NW med plac. 3. Svensk utställningschampion, bästa tikplacering - bl. a på special där hon även fick CERT tillsammans med brodern Rave On Game of Yatzy, som är godkänd högre klass spår och KORAD. Rave On Gandalf är uppflyttad till elitklass spår, har 2 1:a pris i lydnadsklass 2 och RLDN och RLDF. Dessutom EXCELLENT på utställning. Rave On Gilda har godkänt vallprov i Finland. Rave On Garion har en RLDN-titel i rallylydnad nybörjarklass. Mer om vår G-kull här. Alla hundar i vår G-kull är MH-beskrivna och Unghundsbeskrivna utom två, som bor i Tyskland. Rave On Ginnie är en av dem, men hon har gjort karaktärsprov istället, vilkent ingår där. Rave On Ginnie har tre valpkullar efter sig och matte Petra är supernöjd med dem.


Rave On Hedda Hopper är Dansk utställningschampion, Godkänd exteriörbeskrivning för korning, har flera BIR/BOB, flera EXC-1 och BIR-valp, brodern Rave On Halde Haniel EXC-3 ukl på special. Mer om vår H-kull här. Både Hedda och Halde är MH- och unghundsbeskrivna och HD-röntgade.


Rave On Inja - BEST IN SHOW på Briardspecialen 2018! Hon har som valp redan 2 x BEST IN SHOW, 1 x BEST IN SHOW-2, flera BIR/BOB och BIM/BOS på Svensk Briardvinnare 2018! Hon är även uppflyttad till lägre klass spår, godkänd i Startklass lydnad och har erhållit Rallylydnadstitlarna RLDN, RLDF och RLDM. Rave On Idele är godkänd tjänstehund patrull, KORAD, flera BIG-placeringar och är även hon uppflyttad till Lydnad klass 1. Rave On Ila har BIG-placerat sig. Rave On Izzac "Nizze" har flera fina NoseWorkplaceringar med diplom och tränas och tävlas även i specialsök. Mer om vår I-kull här.
Alla hundar i vår I-kull är HD-röntgade, MH-beskrivna och alla utom en är Unghundsbeskrivna.
Rave On Jazzing Jack Fauve NG har två BIR/BOB, två BEST IN SHOW och BIM/BOS på Svensk Briardvinnare 2019 under sin valptid. Han har även CK, juniorCERT, CERT och BIR/BOB i Danmark. Han tränas och tävlas i IGP och har klarat IGP1, IGP2 och BH-prov med bravur. Syrran Rave On Jade blev BIR/BOB-valp på Svensk Briardvinnare 2019 och har även hon BEST IN SHOW-valp. Hon har även bärgat flera BIR-placering som vuxen. Rave On Jojjo BIR/BOB-valp och 2:a bästa tikvalp med HP och dessutom RLDN. Rave On Just Joshy "Eddie" har blivit BIR/BOB i debuten i jkl och 2:a bästa valp med HP. Som vuxen har han flera BIR och dessutom BIG-placering. Han har även tävlat Rallylydnad med framgång och har i nuläget titeln RLDN. Rave On Jagger The Shagger "Eros" har genomfört preparatutbildning i specialsök, inriktning narkotikasök med godkänt resultat. Mer om vår J-kull här.
Alla hundar utom en i vår J-kull är HD-röntgade, MH-beskrivna och unghundsbeskrivna.

Gianna For Rave On auberge des ours heureux "Gianna"
kom till oss i december 2020 - mitt under coronapandemin. Vi hade tur - landsgränserna stängde i stort sett dagarna efter att hon kom från Tyskland till Sverige. Hon är en härlig, träningsvillig och väldigt söt tik som ställer upp på allt. Det ska bli roligt att följa hennes utveckling. Tack Nadine, för att hon fick flytta till oss!
Hon gjorde ett supertrevligt MH och är HD-röntgad med A/A, unghunds- och exteriörbeskriven för korning. Några utställningar har det också blivit med både BIG- och BIR-placeringar. Som träningskompis är hon alldeles fantastisk - jag må vara partisk - men hon har en härlig attityd och "tar i" ordentligt när hon jobbar. Så roligt! Vi har inte tävlat i någon gren ännu, men jag har nog aldrig haft en sån grundtränad hund förut och när jag känner att jag "vågar", så kommer vi ut på tävlingsbanorna. Hon tränas i spår, lydnad, specialsök och så har vi gått en kurs i Freestyle. Gianna är mor till vår K-kull och vår L-kull, ur vilken vi behöll en underbar liten tik, Leia, eller La Principessa som hon heter i stamtavlan.


Rave On La Principessa Fauve SG "Leia" - en jättehärlig tikvalp efter Gianna som blev vårt och Giannas självklara val när det var dags för vår L-kull att flytta till sina familjer. Hon är nu 9 månader gammal och tränas i sök, spår och lydnad. Hon har debuterat i valpklass 4-6 månader på utställning med två BIR/BOB med HP och ett fint BIG-2. En utställning i valpklass 6-9 månader genererade ytterligare ett BIR/BOB med HP.

Bästa uppfödargrupp på rasspecialen Bäst i Väst 2013, 2014 och 2015 – Rave On

 

Välkommen till oss på kennel Rave On!
Eva Gren
Bålebrovägen 19
372 36 RONNEBY
SWEDEN
Phone:
+46 731-56 06 96
www.raveonbriards.se
Mail: kennelraveon@hotmail.com