Fawnfärgade valpar planeras våren 2019!

Vad förväntar vi oss av kombinationen?
Min känsla är att dessa två hundar kompletterar varandra fint och vår förhoppning är att deras valpar kommer att bli trevliga och balanserade hundar för den tränings/tävlingsintresserade. Både Penny och Vinur är välkonstruerade med "allt på plats", så det kommer nog att finnas möjligheter att nå fina resultat även i utställningsringarna. Självklart blir de i första hand fina kompisar och älskade familjemedlemmar och deltar i vardagslivet och familjens aktiviteter som sig bör.

Inavelsgrad för kombinationen:
0,59%

Thanks to Jacqueline and Wytske for making this possible!


 

SEL.NL SEL.BE SEL.DE NLCH NLJCH
Limited Edition du Rêve Lourd d'Été "Vinur"


DKCH NUCH INTCH (C.I.E.) SEL.SE KLBCH RLDN RLDF SPH1
Red Divaz Penelope BE for Rave On "Penny"


SEL.NL SEL.BE SEL.DE NLCH NLJCH
Limited Edition du Rêve Lourd d'Été "Vinur"


Född/Born 2015-03-13
HD/HIPS: A/A, CSNB free, EU Ok
Höjd: 65 cm

Breeding permission
Karaktärsprov i Belgien:18/20
Karaktärsprov i Holland (NBC): Godkänd (inga poäng ges där)

Selectionnée i Holland
Selectionnée i Belgien
Selectionnée i Tyskland

Holländsk Champion
Holländsk Junior Champion

Bruks/Working:
Companion Dog
Tränas i lydnad och ringträning

Utställning/ Shows:

BIR/BOB, BIM/BOS, flertalet CERT, RES-CERT och CACIB

Bästa Unghundshane, Bästa valp, Juniorchampion etc.

1:a, 2:a och 3:e placeringar parklass med sin syster Latika
På Vinurs hemsida finns fler av alla hans fina resultat.


DKCH NUCH INTCH (C.I.E.) KLBCH Sel. SE-16 RLDN RLDF SPH1
Red Divaz Penelope BE for Rave On "Penny"

Född/Born 2012-04-06
HD/HIPS: B/B, CSNB free, EU Ok
MH med 1:a på skott och UHB
Dansk Utställningschampion
Norsk Utställningschampion
Internationell Utställningschampion
Dansk klubbchampion (KHKG)
Godkänd exteriörbeskrivning för korning
Selectionnée i Sverige

Bruks/Working:
Godkänd lägre klass spår
Godkänt vallanlagsprov (med beröm godkänt)
Godkänt anlagstest för Terapihund (med beröm godkänt även där)

Lydnad/ Obedience:
Klubbmästare 2013 i lydnadsklass 1, Svenska Briardklubben
1:a pris i lydnadsklass 1
3:e pris i lydnadsklass 2

Rallylydnad/ Rally Obedience:
3x kvalresultat nybörjarklass = RLDN och uppflyttad till fortsättningsklass
3x kvalresultat i fortsättningsklass = RLDF och uppflyttad till avancerad klass

Utställning/ Shows:
BIS-2, BIS-4, BIS-2/BOS, 13x BIR/BOB, 3x BIM/BOS, 4x 2Btkl, 2x 3Btkl, 2x 4Btkl, 6x CACIB, R-CACIB, 3x CERT/CAC i Danmark, CERT/CAC i Norge, 3x CERT/CAC i Sverige, 4x Klubbcert i Danmark, 3x R-CERT/R-CAC, 28
x CK
3:e Bästa Championtik med CK på Bäst i Väst 2014
4:e Bästa Championtik med CK på Bäst i Väst 2015
Bästa Bruksklasstik med CK och CERT på Svensk Briardvinnarutställning 2016


Valp/Puppy: BIS-1, BIS-2, BIS-3, BIS-5,2x BIG-1, BIG-4 6x BIR/BOB, BIM, 8x HP, 2x SL (särdeles lovande), 3x 2:a bästa tikvalp på bl.a. på Bäst i Väst 2012Penny är mamma till våra fina kullar H-kullen och I-kullen - klicka på resp. länk för att läsa mer om kullarna - vi är mycket stolta över dem!


Selected i Belgien 2017 med 18/20 på karaktären


BIR/BOB m CK och CACIB och kval till Cruft's 2016 i Vejen, Danmark


Vinur kommer från kennel du Rêve Lourd d'Été i Holland som, precis som vi, sätter hälsa och mentalitet i första rummet och vi är mycket glada över att vi har fått förmånen att använda honom i avel. Han är tre år gammal och hans päls är fortfarande under utveckling, färgen är på gång!

Vi delar uppfattningen om att briarden är en aktiv ras som mår bäst när den får arbeta.

Vinur kommer från en kull med 9 valpar - 5 svarta och 4 fawn. I dagsläget är fyra i kullen röntgade - alla med A/A. Alla nio är CSNB och EU fria.


BIR/BOB uppfödarklass i Zeeland, Holland 2018
Några rader om Penny..        (Länk till Pennys egen sida)

Penny kommer från en kull med 10 valpar, 5 hanar och 5 tikar – alla fawn. Två bor i Sverige, en i Danmark, en i Tyskland och resten i Norge. Alla i kullen är HD-röntgade -
7 med HD A/A, 1 med HD B/B,1 med HD A/C och 1 med HD C/C. Penny och brodern Balto är testade och EU-fria och är båda selectionnée - Penny i Sverige och Balto i Tyskland.
Fyra hundar i kullen inklusive Penny har genomfört trevliga MH med godkända skott och tre är utställningschampions. Penny har såhär långt 1:a pris i Lydnadsklass 1, 3:e pris i Lydnadsklass 2,två Rallylydnadstitlar, RldN och RldF, godkänt vallanlagsprov, godkänt anlagsprov för Terapihund och godkänd i lägre klass spår. Systern Amie har ett 1:a pris i Lydnadsklass 1 hemma i Norge och har även en valpkull efter sig - alla röntgade och fria.

Penny har HD B/B och har hittills alltid varit frisk.
Hon har korrekta sporrar och alla tänder på plats i ett korrekt bett. Hon är rejäl i benstomme och kropp och har fantastiska rörelser. Hon har en riklig päls med bra kvalité.Penny 3 år gammal, päls under utveckling


Parklass med syrran Latika


Selectionnée i EskilstunaValputställning i Malmö - Penny BIR/BOB, BIG-1 och BIS-5

 

Vinur är en social och trevlig kille med mycket energi och arbetslust. Han är välbyggd och har riktigt bra pälskvalitet med fin fawnfärg under utveckling. Han har mörka ögon, bra pigment, korrekt saxbett, bra sporrar och allt annat på plats. Han är selectionnée i både Belgien, Holland och Tyskland samt juniorchampion och utställningschampion i Holland.

Penny var redan som valp väldigt trygg och glad och trivdes som fisken i vattnet bland alla hundar och människor på brukshundklubbar och utställningar. Hon lyste som en klar stjärna i ringarna och håvade in flera fina placeringar; BIS-1, BIS-2, BIS-3, BIS-5, 2x BIG-1, BIG-4, 6x BIR/BOB, BIM och massor av HP. Penny blev 3:e bästa valp på Briardklubbens Topplista 2012.

Hon älskar fortfarande att visa upp sig i ringen och jag ser ganska mycket av vackra mormor Ruffa i henne där. Hon får ofta fina kritiker och beröm för sina vackra rörelser, mörka ögon och fina konstruktion. Hon är väldigt frimodig i ringen och charmar de flesta domare med sitt trevliga sätt.

I dagsläget är hon Svensk Selectionnée, Internationell, Norsk och Dansk Utställningschampion och har två BIS-2 och en BIS-4 placering, samt flertalet BIR/ BIM och CACIB och en himla massa CK. Vi jobbar nu mot att komplettera bruksmeriterna för det svenska, nordiska och internationella C.I.B-championatet - en uppflyttning till högre klass spår siktar vi på.

 


MH:t gjorde hon i Ronneby, 13 månader gammal. Jag är väldigt nöjd med hennes MH - speciellt med tanke på att hon var inne i en period då hon var lite disträ. Hon följde glatt och villigt med testledaren, samarbetade, hade inga kvarstående rädslor och var absolut skottfast. Klicka HÄR för att se hennes MH-protokoll. Det gjordes även en unghundsbeskrivning vid tillfället, HÄR finns en länk till UHB-protokollet. Inga konstigheter, allt på plats och hon var fullkomligt bekväm med hanteringen.
Hon var även med Seved på räddningshundsträning - riktigt duktig och inte alls rädd för vare sig höjder eller gallertrappor.


Full fart!


Lägre klass spår i Karlskrona 2016 - linförighet


Vinur tränas i lydnad och för utställning. Han är en glad, trevlig och öppen kille - snäll mot både människor och djur. Han han lever som ensam hund i sin familj som älskar honom högt och ger honom all sin kärlek och omsorg. Hans namn - Vinur - kommer från Island och betyder vän. Och det är precis det han är - en kär vän och familjemedlem.


Redan som valp/unghund var hon en naturbegåvning i spåret – vi var alldeles hänförda över hur hon helt utan tvekan bara tuffade på över stock och sten och med en sällan skådad beslutsamhet alltid tog sig till slutet. Från första valpspåret. Vi tränade lydnad och uppletande och hade jätteroligt tillsammans ända tills hon nådde ca 11 månaders ålder, då hon blev lite disträ och hade lite svårt att hålla fokus. Ganska typiskt briard, unghunds-splittrad - måste hålla koll på allt, och då är det lätt att glömma vad man håller på med.
Hon har nu gjort stora framsteg i spårträningen och är godkänd i lägre klass spår med bara några få retfulla poäng från uppflyttning. Efter valpningen tar vi tag i träning/tävling igen och hoppas klara uppflyttningen till högre klass.

Jag bestämde jag mig för att köra lite rallylydnad med henne – mest för att det är så glädjefyllt och man har möjlighet att berömma och stötta genom hela programmet – på både träning och tävling. Det passade både henne och mig jättebra, och vi lyckades få ihop sex godkända resultat och därmed två titlar på sju tävlingar - RldN och RldF.
Vi tränar och tävlar lydnad också - ett 1:a pris i lydnadsettan och ett 3:e pris i tvåan har vi än så länge. Vi har haft tävlingsuppehåll eftersom Penny har haft valpar, men vi kommer igen!


Balu de la Maison de Bourbon
HD A/A
CSNB FREE
EU FREE


Jacqueline (Vinurs uppfödare) berättar varför hon valde Balu som pappa till Vinur och hans syskon:
"Jag letade efter en hane till min Huyen som inte var använd så mycket och jag ville ha en väldigt låg inavelsgrad. Jag hittade Altesse, Balus pappa, men tyvärr fanns han alldeles för långt bort för att jag skulle hinna dit. Jag letade vidare och det visade sig att Altesse hade en son efter DJ Dennis och Altesse och min nyfikenhet var väckt. Jag kontaktade Petra Jung som var väldigt öppen och ärlig med allt och förmedlade kontakten mellan mig och Balu's ägare.

Vi möttes första gången på NE i Frankrike där han gjorde karaktästest med 17,5/20p och fick EXC på showen, men vid tillfället lite för ljus för att få titeln Selectionnée. Jag kände inte Balu, men jag var med honom hela dagen, kammade, visade honom i ringen och umgicks - och vad kan jag säga - efter en promenad med Balu och mina flickor så var vi vänner för livet. Jag föll för hans mjuka, trevliga personlighet och stamtavlan passade utmärkt för vad jag sökte för Huyen - och min känlsa var rätt - jag är så nöjd med kullen!"
CH SEL. Easy Rider aux pattes velues

Pennys pappa, NLCH VDHCH SEL. Easy Rider aux pattes velues, träffade jag live första gången i mars 2013. Då var han 3,5 år gammal, och Penny var nästan ett år gammal. Jag föll direkt för den lille charmige, energiske killen som på ett härligt och respektfull sätt lekte med de äldre briarderna i sällskapet. Röd som rotmos och otroligt öppen och trevlig och det kändes fantastiskt rätt med en valp efter honom. Eftersom jag dessutom var så nöjd med Penny, blev det bestämt att han skulle bli pappa till Bellas valpar, Pennys halvsyskon/kusiner, under hösten 2013. Jag är mycket nöjd med vår G-kull. Supertrevliga hundar med mycket motor.
I dagsläget är åtta av nio hundar röntgade, fem med A/A, två med B/B och en med B/C. En av dem är godkänd i Elitklass spår och två är uppflyttade till högre klass spår och lydnadsklass 2 och en har diplom i både lydnadsklass 1, 2 och rallylydnad. Några är utställda med jättefina resultat - både bästa tikklass, cert och championat. Två är även KORADE. Vackra Gemma blev under 2018 mor till vår J-kull, en jämn och mycket lovande valpkull. Kika gärna in på G-kullens sida för att läsa mer om hundarna från kullen.


Multi Sel,Y.Ch.+Ch Huyen Haibibi Ayoka van de Boksenberg
(Vinurs mamma)

HD-A
CSNB- FRI
EU- FRI

Show:
Flera BIR/BOB
BIG1
Bästa Holländska uppfödning Briard clubmatch Briard Vereniging Nederland 2016 och 2013
Selectionée Belgien, Frankrike och Holland
Holländsk Champion och Juniorchampion
Juniorchampion i Luxemburg
Jeugdwinster 2012

Mental:
Karaktärstest Frankrike godkänd med Very Good
Karakträrstest Belgien 2014 godkänd med Excellent
Karaktärstest i Holland med Very Good
Karaktärstest Tyskland (CFH) godkänd med 24/32 poäng
Karaktärstest Belgien 2016 godkänd med Excellent

Arbete:
Agility
Hoopers (en slags agility med bågar)
Gehoorzaamheid (Lydnad)
Uithoudingsvermogen ( Uthållighetsprov cykel)


NUCH Rave On Bizzla Fauve MR "Wizzla"

Pennys mamma, NUCH Rave On Bizzla Fauve MR och hennes syskon kommer härifrån kennel Rave On – och B-kullen är jag otroligt stolt över. Åtta valpar, fyra hanar och fyra tikar, alla har MH med godkända skott, sju är röntgade och fria (en i Danmark är också röntgad och enligt ägaren såg det bra ut, men resultatet är inte avläst på DKK).

Fem av syskonen har varit ute på tävlingsbanorna i bruks/lydnad/tjänste och alla utom två är utställda med fina resultat - bl. a BIR/BIM på flera specialer och en tik har godkänd KORNING. De har dessutom en gemensam väldigt fin egenskap – de är alla genomsnälla.


Baby Vinur


Elliot och Penny

Penny har alltid varit en mycket trygg tik – redan i valplådan i Stavanger var hon väldigt försigkommen och glad i folk som kom och hälsade på. När jag hämtade henne kom hon mot mig med glatt viftande svans och högt huvud – helt frimodig. Det blev en lång flygresa hem till Sverige, då hon verkligen visade upp hur cool hon var. Jag hade bokat flyg mellan Köpenhamn och Stavanger tur och retur – smidigt, tyckte jag. Vad jag då inte visste var, att man inte fick byta transportmedel före inresa till Sverige utan att valpen hade rabiesvaccination. Så det blev till att boka om hemresan: Stavanger – Köpenhamn – Stockholm – Ronneby. Det tog en hel dag innan vi var hemma och den underbara lilla hunden fixade detta galant. När hon kom till oss, hade vi lille Elliot, som då var 7 veckor gammal. Han flyttade till Oskarshamn när han var åtta veckor, och Penny har vuxit upp med Briarderna Cody och Winna och med den Svenska Lapphunden Gossi. Numera är Penny och Cody ensamma hundar i huset - men välkomnar gärna gästhundar med stor glädje.


Semester i Italien 2018

 


Uppflyttning ur appellen - lycka!

 


Vinur med mamma Huyen och pappa Balu

Och så har det fortsatt – Penny är fullkomligt trygg och litar på mig i alla situationer. Hon är så lätt att ha med överallt, hon bara ÄR – gör inget väsen av sig utan hittar sin plats nära mig och där lägger hon sig till ro. Hon har ett mycket fint sätt att umgås med andra hundar - såväl hemma som när vi är iväg på något evenemang.

Penny följer med oss överallt utan att vi behöver fundera på om det ska fungera eller inte. Hon är så van vid att koppla av i alla miljöer, så hotellvistelser, båtresor, bussresor eller stora utställningar/tävlingar är inga som helst bekymmer.

Underbara lilla hund!

Vad förväntar vi oss av Dig som valpköpare?

Vår uppfödning vänder sig till aktiva, varaktiga och kärleksfulla hem. Briarden är en fantastisk allroundhund som ställer upp på det mesta och vi ser gärna att Du är intresserad av att arbeta med Din briard t.ex. i någon bruksgren eller i lydnad. Det är roligt om Du är tävlingsintresserad, men inget krav - huvudsaken är att Din briard får den stimulans och aktivering som den behöver för att må bra.

Det är roligt om du är utställningsintresserad, det är en ren fröjd att se en välkonstruerad briard flyta fram i ringen. Dessutom är det mycket bra träning, både socialt och med hantering av främmande personer.

Men i första hand är ju Din briard en familjemedlem, och ska naturligtvis vara med i vardagslivet. Att det är en hund full av härlig energi betyder ju inte att den inte uppskattar att ligga i soffhörnet med familjen framför TV:n - men den behöver aktiveras regelbundet för att vara den harmoniska och härliga kompisen som hela familjen kan njuta av.

Förutom att hunden blir en fullvärdig familjemedlem, vill vi att den ska höftledsröntgas och delta i MH-beskrivning och Unghundsbeskrivning, helst på det som vi arrangerar här i Blekinge mellan 12 och 18 månaders ålder. Detta är absoluta KRAV från vår sida och vi utgår från att även Du är mån om Din hunds hälsa och mentalitet. Vi har kontinuerliga valp- och träningsträffar och brukar årligen arrangera ett litet träningsläger under några dagar. Att vi håller ömsesidig kontakt även efter leverans är en självklarhet, och väljer du en Briard från "Rave On" så får Du inte "bara" en ny kompis utan även en engagerad uppfödare på köpet.

Välkommen till oss på Kennel Rave On!

Kullen finns med på Briardklubbens valphänvisningslista.
ALLA våra kullar uppfyller AfBd:s krav för valphänvisning.

Din Briardvalp är

 *Leveransklar vid 8 veckors ålder
 *Efter HD fria, friska och meriterade föräldrar som
båda uppfyller SKK:s och AfBd:s avelsrekommendationer
*Fri från nattblint anlag (
CSNB - Fri )
*Registrerad i Svenska Kennelklubben ( SKK )
 *Veterinärbesiktigad, ID märkt och vaccinerad
 *Kontinuerligt avmaskad samt försäkrad i Folksam i upp till 3 år mot dolda fel

Är Du intresserad av en riktigt härlig Allroundbriard?

Kontakta/ Contact

Kennel Rave On, Eva Gren
 Bålebrovägen 19,  37236 Ronneby, Sverige/Sweden
Telefon: 0731-56 06 96, int: +46 731 560696
E-mail:
kennelraveon@hotmail.com

Stamtavla/Pedigree


SEL.NL SEL.BE SEL.DE
NLJCh NLCH
LIMITED EDITION DU RÊVE LOURD D'ÈTÉ
HDA/A
CSNB Free
EU OK

BALU DE LA MAISON DE BOURBON
HD A/A
CSNB Free
EU OK

ALTESSE LES CHIENS DE MARKI
HD B/B


A'ROMERO DES PLAINES DE BROTONNE
HD: B/B


DRAIVENA Z ANDAYE
HD: B/B

CH. VPG I
DHELIA DES TRAVAILLEURS BARBUS
HD: A/A
CH LUX. INT. VDH. CH VPG SCH H.I
BOURBON DE LA MAISON LOUIS D'OR
HD: A/A - B/B
CH. IPO III
FLO VON DER WANDERSCHÄFEREI
HD: B/B


CH. SEL.
HUYEN HAIBIBI AYOKA V.D. BOKSENBERG
HD A/A
CSNB Free
EU OK


DON AURORE V.D. BOKSENBERG
HD: A/A


CH ROWAN V.D. BOKSENBERG
HD TC = B/B


AURORE V.D. BOKSENBERG
HD A/A

C.I.E. CH. DTS. FR, VDH CH.
CHIENNE NOIRE V.D. BOKSENBERG
HD: A/A

AMIGO CHICO NOIR DU MAS DE SARABANDE
HD: C/C

RONJA PERIJNTJE V.D. BOKSENBERG
HD TC = B/B

DKUCH NOUCH INTUCH (C.I.E.) SEL. RLDN RLDF SPH1 Red Divaz Penelope BE for Rave On "Penny"

HD B/B
CSNB Free
EU OK


VDHCH NLCH SEL. Easy Rider aux pattes velues
HD: A/A
CSNB Free
EU OK
Adelscott des Plaines de Brotonne 
Excellent F 08, Elite B
HD: A/B


CH Jannik "Urban" vom Vossberg
Sel. F -04, B -05, D -07, Elite A
HD A/A


CH Spaten des Plaines de Brotonne
Sel F-03, Rec, f-03 HD A/B


Int. Ch. Anaïs-Anaïs Bantha
aux pattes velues
Sel. B 07, Sel. D 08, Sel. F 12, Rec. F 12
COT. 6
ELITE A
HD: A

CH Pablo de la Corse Sauvage
Sel D -01, F -02, B -04, Elite A, Elite D. -07, Angekört D -04
HD A/A


CH  Hayka vom Vossberg
SEL: Belgium, Excellent France, VPG I
HD: A

NUCH Rave On Bizzla Fauve MR "Wizzla" HD: A/A
CSNB Free Don Fido's Majjestixx
HD: A

TJH SUCH
Green Pond's Amarillo
HD UA
Karrakus Neferti'Te
HDA/A


LP II SPH I SPH II NORDUCH INTUCH BiV- vinnare 05 Isfolket's Rave On
Höjd 60 cm
HD A/B
CSNB Free

 

FINUCH KORAD LPI LPII NORDUCH INTUCH NORDV-03 SV-02
Cartier Monzerat Nemo
HD: B

NUCH Isfolket's Ossa Obsession

HD: A/A
CSNB Free