Vad förväntar vi oss av kombinationen?
Vi hoppas och tror att dessa valpar kommer att bli härliga allroundhundar med en hel del motor och arbetsglädje, som passar för dig som vill vara aktiv med din briard - både inom bruks/lydnad och utställning - och självklart blir de fina kompisar och älskade familjemedlemmar i sina familjer. Går allt som det ska, så blir det både svarta och fawn valpar.

 


Parat i april - leverans augusti 2021
Bilder från daten - Klicka här!KORAD SEL. SWE-16 Rave On Elliot Noir CW
Klicka på namnet för att komma till Elliots egen sida
Född 2012-04-16
HD A/A
ED 0/0
CSNB Fri
EU Fri

Mentalbeskrivning (MH) känd mental status
Unghundsbeskrivning (UHB)
Godkänd Mentaldel och Exteriörbeskrivning för korning = KORAD
Svensk Selectionnée 2016

Bruks:
Appellklass spår: Godkänd

Lydnad:
Startklass Lydnad: Godkänd, plac 2


Vuxen: BIS-4, BIG-2, 8x BIR, BIM, 3x 2Bhkl, 3Bhkl, CACIB, R-CACIB, CERT, 12x CK, 19x Excellent
2:a bästa Öppenklasshane med CK på Svensk Briardvinnare 2016
Valpklass: 4:e bästa hanvalp 4-6 mån på Bäst i Väst med HP
2:a bästa hanvalp 6-9 mån
Vi träffas ganska ofta - tränar, åker på utställningar eller bara umgås. Här är Elliot, matte Carina och Heddas halvsyster Idele i Ronneby för lite spårträning.

De här spårgenerna vill vi gärna bevara!

 

DK UCH Rave On Hedda Hopper HP
Klicka på namnet för att komma till Heddas egen sida
Född 2016-10-19
HD B/B
ED ua 0/0
CSNB fri (H)


Mentalbeskrivning valp (SBK)
Mentalbeskrivning (MH) - känd mental status
Unghundsbeskrivning
Godkänd exteriörbeskrivning för korning
Dansk Utställningschampion

Utställning: DKCH, BIR/BOB, Btkl1, 2x Btkl2, Btkl3, 3x CERT (Dk), 4x CK, 7x EXC, bl a på Svensk Briardvinnare 2018
Valputställning: BIR-valp, HP

Bruks: Tränas i spår och specialsök

Lydnad: Tränas för debuten i Startklass


Hedda på besök i Ronneby - såklart hann vi med lite träning!


Hedda älskar att spåra och leta föremål - riktigt duktig är hon också!


Skogsträning - uppletande är en klar favorit!

Hedda gillar verkligen att träna!


Rallylydnadsträning in progress - så duktiga!

Elliot är ensam i sin kull och har tillbringat nästan halva sin tidiga valptid med vår Penny, som flyttade till oss under 2012. Han är KORAD med 345p och gjorde ett jättetrevligt MH. Han har vunnit flertalet BIR och har två CERT och BIS-4 i Danmark. Vi träffas ganska ofta - tränar, åker på utställningar eller bara umgås. Elliot är en ganska livlig hane som älskar att jobba, både med kropp och knopp och går verkligen all in när det erbjuds något kul.

Elliot har ett korrekt saxbett, riklig päls, vackert huvud och vägvinnande rörelser. Han fungerar fint i alla miljöer - vi har gjort många resor tillsammans och han lever efter mottot "where ever I lay my blanket is my home".


Hedda kommer från en kull med 2 valpar, 1 hane och 1 tik – båda fawn. Både Hedda och hennes bror Halde har gjort trevliga MH med godkända skott. Hon är Dansk utställningschampion (på 4 utställningar) och har godkänd exteriörbeskrivning för korning - mentaldelen ska också genomföras är det tänkt. Hedda gillar att spåra och är en riktig naturbegåvning - vi träffas regelbundet och tränar och hennes utveckling är imponerande. Vi får se om det leder till tävling, men huvudsaken är att drivet finns - och det gör det sannerligen. Hon har även gått specialsökkurs och hon briljerade där också - denna nos, vad månne bliva?

Hedda har korrekta sporrar och alla tänder på plats i ett fint saxbett. Hon är rejäl i benstomme och kropp, har fantastiska rörelser och en riklig päls med riktigt bra kvalité - och fawnfärgen är helt klart på väg tillbaka efter hennes bleka unghundsperiod. Jag må vara partisk, men hon är verkligen en mycket vacker tik med sin välkonstruerade kropp och fina svarta mask.
Hon har alltid varit väldigt trygg och precis om mamma Penny känner hon sig bekväm i alla miljöer - såväl på utställningar som på resa i alperna eller ute i vardagslivet. Vi har förmånen att få rå om Hedda några dagar lite då och då för att hon ska känna sig hemma här hos oss och hon är lika trygg och frimodig här som hemma i Höllviken - det känns fantastiskt inför vad som komma skall.


Härliga Hedda på Briardspecialen - 18 månader gammal


Hedda på kollo i Ronneby i april 2021

 


Skogen är den absolut bästa platsen, tycker Elliot!

 
Hedda har en fantastisk av-och på-knapp - när det vankas träning är hon genast på hugget, för att sedan kunna koppla av fullkomligt när det inte händer något. En mycket bra egenskap.


Elliot gillar att visa upp sig - här har han showat till sig ännu en fin rosett! Fine killen!

 

Här kommer matte Carinas beskrivning av Elliot

Elliot är en hund med mycket driv i. Väldigt träningsvillig och lättlärd och är med på det mesta som spår, lydnad, rally eller nose work.Vi har tävlat i spår och lydnad. Han tycker mycket om människor, speciellt när vi får besök (som då är där för att hälsa på honom, tycker han).
Elliot är väldigt familjekär, vill alltid vara där vi är. Han fungerar utmärkt med både barn och barnbarn och anpassar sig fantastiskt väl efter vem han träffar.
Lite vakt finns i honom, Han talar om när någon är utanför huset eller om något inte är som det ska. Tryggt för familjen. Ett visst jaktintresse finns och grannens katt lever lite farligt ibland.
Elliot tycker om att visa upp sig, vilket är mycket trevligt eftersom vi åker på en del utställningar när det är säsong. Vill man ha en hund att jobba med, så ska man ha en valp efter Elliot.
Vi vill inte ha honom på något annat sätt - han är högt älskad! 


Såhär beskriver Lotta och Börje sin härliga Hedda:

Rave On Hedda Hopper,
Hur gör man en rättvis beskrivning av någon som gör en lycklig endast genom sin blotta existens - varje dag?

Hedda är en otrolig glädjespridare, så full av kärlek, nyfiken och med på precis allt – tror uttrycket ¨bara jag får vara med¨ är symptomatiskt för henne! Hon är alltid lätt att ha med, inte minst när vi besöker min gamla pappa på äldreboendet där hon gärna sprider glädje bland de gamla, älskar att bli klappad och gullad med. Likaså när vi hämtar min brorsdotter på förskolan, är hon lika poppis där och fungerar utmärkt med alla glada barn. Dock har hon vakt i sig och talar direkt om för oss om något inte stämmer eller om hon hör något som inte låter som det borde. Med henne i kopplet känner man sig trygg på alla plan, däremot lockar kaniner och katter – det jobbar vi med.

Många av våra vänner har flera gånger sagt, - om jag bara visste att det var en Hedda jag skulle få, hade jag inte tvekat att köpa en Briard! Nu har DU chansen att komma så nära som möjligt – när Hedda blir mamma!
Ljuvliga härliga Hedda - så mycket kärlek ❤Lydnadsträning med hopp - Lycka!

 

 


Träningshelg Nose Work - den där nosen lurar man inte!Härliga Hedda som ställer upp på precis allt som hon ställs inför! Hoppträning är en riktig favorit.


Specialsökträning med matte Lotta


Elliot älskar att spåra och även här kommer hans duktiga nos till sin rätt! Vi har ju förmånen att träffas ganska ofta, vilket är fantastiskt roligt!

-


Hedda är en mycket duktig spårhund! Här på "kollo" hos kennelmatte. Så roligt att få följa hennes utveckling på nära håll!


Elliot 6 månader gammal


Hedda 6 månader gammal

Vad förväntar vi oss av Dig som valpköpare?

Vår uppfödning vänder sig till aktiva, varaktiga och kärleksfulla hem. Briarden är en fantastisk allroundhund som ställer upp på det mesta och vi ser gärna att Du är intresserad av att arbeta med Din briard t.ex. i någon bruksgren eller i lydnad. Det är roligt om Du är tävlingsintresserad, men inget krav - huvudsaken är att Din briard får den stimulans och aktivering som den behöver för att må bra.

Det är roligt om du är utställningsintresserad, det är en ren fröjd att se en välkonstruerad briard flyta fram i ringen. Dessutom är det mycket bra träning, både socialt och med hantering av främmande personer.

Men i första hand är ju Din briard en familjemedlem, och ska naturligtvis vara med i vardagslivet. Att det är en hund full av härlig energi betyder ju inte att den inte uppskattar att ligga i soffhörnet med familjen framför TV:n - men den behöver aktiveras regelbundet för att vara den harmoniska och härliga kompisen som hela familjen kan njuta av.

Förutom att hunden blir en fullvärdig familjemedlem, vill vi att den ska höftledsröntgas och delta i MH-beskrivning och Unghundsbeskrivning, helst på det som vi arrangerar här i Blekinge mellan 12 och 18 månaders ålder. Detta är absoluta KRAV från vår sida och vi utgår från att även Du är mån om Din hunds hälsa och mentalitet. Vi har kontinuerliga valp- och träningsträffar och brukar årligen arrangera ett litet träningsläger under några dagar. Att vi håller ömsesidig kontakt även efter leverans är en självklarhet, och väljer du en Briard från "Rave On" så får Du inte "bara" en ny kompis utan även en engagerad uppfödare på köpet.

Välkommen till oss på Kennel Rave On!

Kullen finns med på Briardklubbens valphänvisningslista.

Din Briardvalp är

 *Leveransklar vid 8 veckors ålder
 *Efter HD fria, friska och meriterade föräldrar som
båda uppfyller SKK:s och AfBd:s avelsrekommendationer
*Registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK)
 *Veterinärbesiktigad, ID märkt och vaccinerad
 *Kontinuerligt avmaskad samt försäkrad i Folksam i upp till 3 år mot dolda fel

Är Du intresserad av en riktigt härlig Allroundbriard?

Kontakta/ Contact

Kennel Rave On, Eva Gren
 Bålebrovägen 19,  37236 Ronneby, Sverige/Sweden
Telefon: +46 731 560696
E-mail:
kennelraveon@hotmail.com

Stamtavla/Pedigree


KORAD SEL. SWE-16 Rave On Elliot Noir CW

HD A
ED 0
CSNB Free
EU Free

S14360/2009
DKCH NOUCH INTCH (C.I.E.) SEL. KORAD
Rave On Cody Fauve AR
HD: A/A CSNB free


VDHCFHBRXXVI/6260
VDHCH CFHCH LUXCH
Avalon Frodo Aux Pattes Velues
SEL: France (Cotation 4), Belgium and the Netherlands
Best male at the Crufts 2009
Born: 2005
Fawn HD: A
CSNB free


CH  Pablo de la Corse Sauvage
SEL: Germany, France, Belgium
Elite A, Elite Germany
HD: A


CH Idole des Edennes de Colmel
HD A
SEL: Germany
EXC. FranceS56785/2002 
LP II SPH I SPH II SUCH NUCH DKUCH NORDUCH INTUCH BiV-winner 05
Isfolket's Rave On
HD: A/B
CSNB free

S51123/98    
KORAD LPI LPII INTUCH NORDUCH FINUCH NORDV-03 SV-02
Cartier Monzerat Nemo
HD: B


S50764/98    
NUCH
Isfolket's Ossa Obsession
HD: A/A


KORAD LP2 SPH1
Isfolket's Wild Thing
Svart
HD: A/A


KORAD
Isfolket's Troyas Trapper
Fawn
HD: A/A


DKCH Aaron Du Noble Nid
Fawn
HD: A/A


TJH SUCH DKUCH
Rio de Oro Tan Troya
Fawn HD: B


KORAD
Isfolket's Quick Mercedes
Svart
HD: B
 


TJH-räddn. LPI SUCH Blue Grass Orlando Hunter  
Svart
HD: UA
Carnac's Pelantiri
Svart
HD: UA

DKCH
Rave On Hedda Hopper HP
HD B/B
ED 0/0

CSNB FreeSEL. NL SEL. FR SEL. BE SEL. CZ
VDHCH FRCH NLCH LUXJCh Europasieger 2017
UEBB winner 2018
Hamilton de l'Amitié Fidèle
Companion Dog (BH)
HD B/B
CSNB Free
EU OK


SEL. BE SEL. DE SEL. FR SEL. NL
ELITE A FRANCE
COT 6
BCDCh VDHCh FRCh LUXCh INT. Ch (C.I.E.)
Arc Nou'noursette
HD B/B
CSNB Free
EU OK


CH. SEL. Escobar de l'Etoile de Panache
Angekört
HD A/A
CSNB Free

Viora Tessa du Jardin des Colombières
HD: A/A

SEL. NL SEL. FR
VDHCh VDHJCh
NLJCh LUXJCh
Galicia de l'Amitié Fidèle
HD A/A
CSNB Free
EU OK


MULTI SEL. MULTI CH.
Daywalker Blade aux pattes velues
Angekört Swiss
CANT, BH
Companion Dog
HD: A/A
CSNB Free
EU OK

CH SEL FR SEL NL
Abril Blonde A Veiga do Pomariño
Companion Dog (BH)
HD: A/A
CSNB Free
EU OK

SEUCH DKUCH NOUCH NORDUCH INTUCH
C.I.B. C.I.E. KLBCH SEL. RLDN RLDF SPH1 Red Divaz Penelope BE for Rave On "Penny"
HD B/B
CSNB Free
EU OKVDHCH NLCH SEL. Easy Rider aux pattes velues
HD: A/A
CSNB Free
EU OK


Adelscott des Plaines de Brotonne 
Excellent F 08, Elite B
HD: A/B

Int. Ch. Anaïs-Anaïs Bantha
aux pattes velues
Sel. B 07, Sel. D 08, Sel. F 12, Rec. F 12
ELITE A
COT. 6
HD: A

NUCH Rave On Bizzla Fauve MR "Wizzla"
HD: A/A
CSNB Free 

 Don Fido's Majjestixx
HD: A

LP II SPH I SPH II NORDUCH INTUCH BiV- vinnare 05 Isfolket's Rave On
Höjd 60 cm
HD A/B
CSNB Free