Ruffas och Onis sida


Valpar födda 19 oktober - en hane och en tik


Klicka här för att komma H-kullens egen sida


Vad förväntar vi oss av kombinationen?
Vi hoppas och tror att dessa valpar kommer att bli härliga allroundhundar med en hel del motor och arbetsglädje, som passar för dig som vill vara aktiv med din briard - både inom bruks/lydnad och utställning. Och självklart att de blir fina kompisar och älskade familjemedlemmar i sina familjer.


SEL.NL SEL.FR LUXJCH Hamilton de l'amitié fidèle "Lewis"
DKCH NUCH INTCH (C.I.E.) SEL.SE RLDN RLDF SPH1
Red Divaz Penelope BE for Rave On "Penny"


Varför valde vi Lewis till Penny?
Lewis är en social och trevlig kille med mycket energi och arbetslust. Han är välbyggd och har riktigt bra pälskvalitet med fin fawnfärg under utveckling. Han har mörka ögon, korrekt saxbett och allt annat på plats och är selectionnée i både Frankrike och Holland. Han blev godkänd Companion Dog i maj 2016 (BH) och tränas i IPO. Lewis kommer från kennel de l'amitié fidèle i Tyskland som, precis som vi, sätter hälsa och mentalitet i första rummet och vi är mycket glada över att vi har fått förmånen att använda honom i avel.
Penny är en lite lugnare typ av briard, så för henne söker jag just denna energi. Jag tror att det här kan bli en alldeles lagom mix - även hon har ett stort intresse för samarbete, så förhoppningsvis blir valparna balanserade och trevliga jobbehundar. För den utställningsintresserade finns nog en hel del att hämta - båda föräldrarna är välkonstruerade och riktigt snygga.
Inavelsgrad: 1,8 %.

Thanks Simone and Jens for making this possible!


SEL.NL SEL.FR LUXCH Hamilton de l'amitié fidèle "Lewis"
Klicka på länken ovan för att komma till Lewis hemsida

Född/Born 2014-01-13
HD/HIPS: B/B, CSNB free, EU Ok
Breeding permission
Selectionnée i Holland
Selectionnée i Frankrike
Holländsk Junior Champion

Bruks/Working:
Companion Dog
Tränas i IPO

Utställning:
EXC-2, RES-CERT, Bästa Unghundshane x 3, Bästa valp,
Tysk Champion (VDH)
Juniorchampion Luxemburg

Han fyllde 2 år i januari 2016, så han är inte ställd så jättemycket ännu. Färgen är under utveckling, vilket inte premieras ute i Europa.


DKCH NUCH INTCH (C.I.E.) Sel. SE-16 RLDN RLDF SPH1
Red Divaz Penelope BE for Rave On

Född/Born 2012-04-06
HD/HIPS: B/B, CSNB free, EU Ok
MH med 1:a på skott och UHB
Dansk Utställningschampion
Norsk Utställningschampion
Internationell Utställningschampion
Godkänd exteriörbeskrivning för korning
Selectionnée i Sverige

Bruks/Working:
Godkänd lägre klass spår
Godkänt vallanlagsprov
Godkänt anlagstest för Terapihund

Lydnad/ Obedience:
Klubbmästare 2013 i lydnadsklass 1, Svenska Briardklubben
1:a pris i lydnadsklass 1
3:e pris i lydnadsklass 2

Rallylydnad/ Rally Obedience:
3x kvalresultat nybörjarklass = RldN och uppflyttad till fortsättningsklass
3x kvalresultat i fortsättningsklass = RldF och uppflyttad till avancerad klass

Utställning/ Shows:
BIS-2, BIS-4, BIS-2/BOS, 10x BIR/BOB, 3x BIM/BOS, 3x 2Btkl, 2x 3Btkl, 2x 4Btkl, 6x CACIB, R-CACIB, 3x CERT/CAC i Danmark, CERT/CAC i Norge, 3x CERT/CAC i Sverige, 3x R-CERT/R-CAC, 24
x CK
3:e Bästa Championtik med CK på Bäst i Väst 2014
4:e Bästa Championtik med CK på Bäst i Väst 2015
Bästa Bruksklasstik med CK och CERT på Svensk Briardvinnarutställning 2016


Valp/Puppy: BIS-1, BIS-2, BIS-3, BIS-5,2x BIG-1, BIG-4 6x BIR/BOB, BIM, 8x HP, 2x SL (särdeles lovande), 3x 2:a bästa tikvalp på bl.a. på Bäst i Väst 2012

 

I väntan på att få visa upp sig
Vila efter kurs 2016

BIR/BOB m CK och CACIB och kval till Cruft's 2016 i Vejen, Danmark
Lewis kommer från en kull med 10 valpar, fem hanar och fem tikar - alla fawn. Sex av syskonen är röntgade -3 A/A, 2 B/B och 1 C/C. Alla tio är CSNB och EU fria.
Flera av syskonen har visat framfötterna i lite olika sammanhang - bl.a har tävlar en syster (Hettie) rallylydnad. En bror, Konni, har två valpkullar efter sig - vi har haft förmånen att få träffa en tikvalp och är helt sålda - lilla Ohana means Family du Manoir Noble stal vårt hjärta från första stund.
Lewis tränas i IPO och är även godkänd Companion Dog (BH). Han har en mycket bra pälskvalité, vackert huvud, komplett saxbett, korrekta sporrar - ja, allt på plats. Han har dessutom ett härligt temperament med mycket fart och energi och vi tror att det kommer att bli en bra kombination med alla pusselbitar på plats.

Lewis på utställning

Några rader om Penny..        (Länk till Pennys egen sida)

Penny kommer från en kull med 10 valpar, fem hanar och fem tikar – alla fawn. Två bor i Sverige, en i Danmark, en i Tyskland och resten i Norge. Nio av syskonen är HD-röntgade - 6 x A/A, 1 x B/B, 1 x C/A och 1 C/C. Penny och en bror är testade och EU-fria.
Fyra hundar i kullen inklusive Penny har genomfört trevliga MH med godkända skott och tre är utställningschampions. Penny har såhär långt 2:a pris i Lydnadklass 1, 3:e pris i Lydnadsklass 2,två Rallylydnadstitlar, RldN och RldF, godkänt vallanlagsprov, godkänt anlagsprov för Terapihund och godkänd i lägre klass spår. Systern Amie har ett 1:a pris i Lydnadsklass 1 hemma i Norge.

Penny har HD B/B och har hittills alltid varit frisk.
Hon har korrekta sporrar och alla tänder på plats i ett korrekt bett. Hon är rejäl i benstomme och kropp och har fantastiska rörelser. Hon har en riklig päls med bra kvalité.Penny 3 år gammal, päls under utveckling


Valpuställning i Malmö - Penny BIR/BOB, BIG-1 och BIS-5

Lewis är en mycket smart, livlig och kul kille, som alltid är med på lite skoj. Han är en bollgalning och bär nästan alltid med sig sin boll, ofta i timmar, på promenaderna. Hans hobby är att klättra och balansera på nedfallna träd och vedhögar.

Lewis bor med sin 8,5 år gamla briardhane Gilbert. De är bästa vänner. På promenaderna väntar Lewis tålmodigt på Gilbert, när han inte längre inte är lika snabb som han själv.

Penny var redan som valp väldigt trygg och glad och trivdes som fisken i vattnet bland alla hundar och människor på brukshundklubbar och utställningar. Hon lyste som en klar stjärna i ringarna och håvade in flera fina placeringar; BIS-1, BIS-2, BIS-3, BIS-5, 2x BIG-1, BIG-4, 6x BIR/BOB, BIM och massor av HP. Penny blev 3:e bästa valp på Briardklubbens Topplista 2012.


Hon älskar fortfarande att visa upp sig i ringen och jag ser ganska mycket av vackra mormor Ruffa i henne där. Hon får ofta fina kritiker och beröm för sina vackra rörelser, mörka ögon och fina konstruktion. Hon är väldigt frimodig i ringen och charmar de flesta domare med sitt trevliga sätt.

I dagsläget är hon Svensk Selectionnée, Internationell, Norsk och Dansk Utställningschampion och har två BIS-2 och en BIS-4 placering, samt flertalet BIR/ BIM och CACIB och en himla massa CK. Vi jobbar nu mot att komplettera bruksmeriterna för det svenska championatet. Vi siktar även på att åka till den franska Selectioneen under 2016, om allt går som vi har tänkt.

MH:t gjorde hon i Ronneby, 13 månader gammal. Jag är väldigt nöjd med hennes MH - speciellt med tanke på att hon var inne i en period då hon var lite disträ. Hon följde glatt och villigt med testledaren, samarbetade, hade inga kvarstående rädslor och var absolut skottfast. Klicka HÄR för att se hennes MH-protokoll. Det gjordes även en unghundsbeskrivning vid tillfället, HÄR finns en länk till UHB-protokollet. Inga konstigheter, allt på plats och hon var fullkomligt bekväm med hanteringen.
Hon var även med Seved på räddningshundsträning - riktigt duktig och inte alls rädd för höjder eller gallertrappor.


Lewis tränas i IPO - här ser vi honom in action med Marc Adriens. Lewis gjorde det riktigt bra och fick mycket beröm.


Lägre klass spår i Karlskrona 2016 - linförighet

Lewis och matte Simone tillbringar mycket tid på hundklubben hemma i Tyskland. De tränar IPO och har nu också anmält sig till en rallylydnadskurs som startar i början på juli. Simone är övertygad om att Lewis kommer att älska detta också. Han tycker all träning är så kul, och ställer upp på det mesta.

Vi delar uppfattningen om att briarden är en aktiv ras som mår bäst när den får arbeta.


Redan som valp/unghund var hon en naturbegåvning i spåret – vi var alldeles hänförda över hur hon helt utan tvekan bara tuffade på över stock och sten och med en sällan skådad beslutsamhet alltid tog sig till slutet. Från första valpspåret. Vi tränade lydnad och uppletande och hade jätteroligt tillsammans ända tills hon nådde ca 11 månaders ålder, då hon blev lite disträ och hade lite svårt att hålla fokus. Ganska typiskt briard, unghunds-splittrad - måste hålla koll på allt, och då är det lätt att glömma vad man håller på med. Hon har nu gjort stora framsteg i spårträningen och är godkänd i lägre klass spår. Vi har lite kvar att jobba på och är nu mitt uppe i tävlingssäsongen och hoppas på uppflyttning innan det är dags för parning.

Jag bestämde jag mig för att köra lite rallylydnad med henne – mest för att det är så glädjefyllt och man har möjlighet att berömma och stötta genom hela programmet – på både träning och tävling. Det passade både henne och mig jättebra, och vi lyckades få ihop sex godkända resultat och därmed två titlar på sju tävlingar - RldN och RldF.
Vi tränar och tävlar lydnad också - ett 1:a pris i lydnadsettan och ett 3:e pris i tvåan har vi än så länge, matte är lite ringrostig men träning ger färdighet!


Int. Ch. (C.I.E.) SEL. ELITE A COT.6 FR
Arc Nou’Noursette “Albert”
CH SEL. Easy Rider aux pattes velues

Lewis pappa, Int. Ch. (C.I.E.) Sel. Arc Nou’Noursette “Albert” är en välmeriterad kille med Selectionnée i både Belgien, Tyskland, Frankrike och Holland. Han är Internationell Champion (C.I.E.) och Champion i Tyskland (BCD och VDH), Frankrike, Holland och Luxemburg och har många segrartitlar.

Även hans avkommor har haft många fina framgångar i utställningsringarna.

Albert har HD B/B, EU och CSNB fri och har breeding permission i BCD.

Pennys pappa, NLCH VDHCH SEL. Easy Rider aux pattes velues, träffade jag live första gången i mars 2013. Då var han 3,5 år gammal, och Penny var nästan ett år gammal. Jag föll direkt för den lille charmige, energiske killen som på ett härligt och respektfull sätt lekte med de äldre briarderna i sällskapet. Röd som rotmos och otroligt öppen och trevlig och det kändes fantastiskt rätt med en valp efter honom. Eftersom jag dessutom var så nöjd med Penny, blev det bestämt att han skulle bli pappa till Bellas valpar, Pennys halvsyskon/kusiner, under hösten 2013. Jag är mycket nöjd med vår G-kull. Supertrevliga hundar med mycket motor. I dagsläget är sju av nio hundar röntgade, fyra med A, två med B och en med B/C så här långt. Två av dem är redan uppflyttade till lägre klass spår och lydnadsklass 2 och en har diplom i både lydnad och rallylydnad. Några är utställda med jättefina resultat, både i valp-, junior- och unghundsklass.


Ch. Sel. Galicia de l’amitié fidèle "Lilili"

NUCH Rave On Bizzla Fauve MR "Wizzla"

Lewis mamma träffade vi här när vår G-kull blev till. Hon var då bara knappt året - halvsyster till Rave On Frances "Fia" och hennes syskon. Supertrevlig tik som vi har följt en hel del.

Hon är en livlig och glad hund som gärna tränar IPO med matte och husse hemma i Tyskland. Hon är Tysk Champion (VDH) och Selectionnée i Frankrike och Holland.

Pennys mamma, NUCH Rave On Bizzla Fauve MR och hennes syskon kommer härifrån kennel Rave On – och B-kullen är jag otroligt stolt över. Åtta valpar, fyra hanar och fyra tikar, alla har MH med godkända skott, sju är röntgade och fria (en i Danmark är också röntgad och enligt ägaren såg det bra ut, men resultatet är inte avläst på DKK).

Fem av syskonen har varit ute på tävlingsbanorna i bruks/lydnad/tjänste och alla utom två är utställda med fina resultat. Bella har bl a, i sin mors fotspår, blivit BIM/BOS på Bäst i Väst. De har dessutom en gemensam väldigt fin egenskap – de är alla genomsnälla.


Baby Lewis


Elliot och Penny

Penny har alltid varit en mycket trygg tik – redan i valplådan i Stavanger var hon väldigt försigkommen och glad i folk som kom och hälsade på. När jag hämtade henne kom hon mot mig med glatt viftande svans och högt huvud – helt frimodig. Det blev en lång flygresa hem till Sverige, då hon verkligen visade upp hur cool hon var. Jag hade bokat flyg mellan Köpenhamn och Stavanger tur och retur – smidigt, tyckte jag. Vad jag då inte visste var, att man inte fick byta transportmedel före inresa till Sverige utan att valpen hade rabiesvaccination. Så det blev till att boka om hemresan: Stavanger – Köpenhamn – Stockholm – Ronneby. Det tog en hel dag innan vi var hemma och den underbara lilla hunden fixade detta galant. När hon kom till oss, hade vi lille Elliot, som då var 7 veckor gammal. Han flyttade till Oskarshamn när han var åtta veckor, och Penny har vuxit upp med Briarderna Cody och Winna och med den Svenska Lapphunden Gossi. Numera är Penny och Cody ensamma hundar i huset - men välkomnar gärna gästhundar med stor glädje.


Träningsdags! Agility är kul!

 

 


Promenad med husse och matte

Och så har det fortsatt – Penny är fullkomligt trygg och litar på mig i alla situationer. Hon är så lätt att ha med överallt, hon bara ÄR – gör inget väsen av sig utan hittar sin plats nära mig och där lägger hon sig till ro. Hon har ett mycket fint sätt att umgås med andra hundar - såväl hemma som när vi är iväg på något evenemang.

Penny följer med oss överallt utan att vi behöver fundera på om det ska fungera eller inte. Hon är så van vid att koppla av i alla miljöer, så hotellvistelser, båtresor, bussresor eller stora utställningar/tävlingar är inga som helst bekymmer.

Pennys vänliga väsen gjorde sig påmint bl a när vi var på NKK CACIB-utställning på Bjerke travbana, då en dam med fem (!) Shelties i ett koppelknippe kom och ställde sig alldeles bakom oss innan vi skulle in i ringen, med påföljden att Penny hade hundar runt alla sina ben.. Hon bara tittade ner på alla Sheltisarna, sen på mig som att hon frågade: Är det såhär idag matte, ska de vara där?

Underbara lilla hund!

Vad förväntar vi oss av Dig som valpköpare?

Vår uppfödning vänder sig till aktiva, varaktiga och kärleksfulla hem. Briarden är en fantastisk allroundhund som ställer upp på det mesta och vi ser gärna att Du är intresserad av att arbeta med Din briard t.ex. i någon bruksgren eller i lydnad. Det är roligt om Du är tävlingsintresserad, men inget krav - huvudsaken är att Din briard får den stimulans och aktivering som den behöver för att må bra.

Det är roligt om du är utställningsintresserad, det är en ren fröjd att se en välkonstruerad briard flyta fram i ringen. Dessutom är det mycket bra träning, både socialt och med hantering av främmande personer.

Men i första hand är ju Din briard en familjemedlem, och ska naturligtvis vara med i vardagslivet. Att det är en hund full av härlig energi betyder ju inte att den inte uppskattar att ligga i soffhörnet med familjen framför TV:n - men den behöver aktiveras regelbundet för att vara den harmoniska och härliga kompisen som hela familjen kan njuta av.

Förutom att hunden blir en fullvärdig familjemedlem, vill vi att den ska höftledsröntgas och delta i MH-beskrivning och Unghundsbeskrivning, helst på det som vi arrangerar här i Blekinge mellan 12 och 18 månaders ålder. Detta är absoluta KRAV från vår sida och vi utgår från att även Du är mån om Din hunds hälsa och mentalitet. Vi har kontinuerliga valp- och träningsträffar och brukar årligen arrangera ett litet träningsläger under några dagar. Att vi håller ömsesidig kontakt även efter leverans är en självklarhet, och väljer du en Briard från "Rave On" så får Du inte "bara" en ny kompis utan även en engagerad uppfödare på köpet.

Välkommen till oss på Kennel Rave On!

Kullen finns med på Briardklubbens valphänvisningslista.
Vi har
uppfödaravtal med Svenska Briardklubben
, vilket innebär att ALLA våra kullar uppfyller AfBd:s krav för valphänvisning.

Din Briardvalp är

 *Leveransklar vid 8 veckors ålder
 *Efter HD fria, friska och meriterade föräldrar som
båda uppfyller SKK:s och AfBd:s avelsrekommendationer
*Fri från nattblint anlag (
CSNB - Fri )
*Registrerad i Svenska Kennelklubben ( SKK )
 *Veterinärbesiktigad, ID märkt och vaccinerad
 *Kontinuerligt avmaskad samt försäkrad i Folksam i upp till 3 år mot dolda fel

Är Du intresserad av en riktigt härlig Allroundbriard?

Kontakta/ Contact

Kennel Rave On, Eva Gren
 Bålebrovägen 19,  37236 Ronneby, Sverige/Sweden
Telefon: 0457-144 25, int:+46 457 14425
Mob: 0731-56 06 96, int: +46 731 560696
E-mail:
kennelraveon@hotmail.com

Stamtavla/Pedigree


SEL. NL SEL. FR
VDHJCh
Hamilton de l'Amitié Fidèle
Companion Dog (BH)
HD B/B
CSNB Free
EU OK

SEL. BE SEL. DE SEL. FR SEL. NL
ELITE A COT.6 FR
BCDCh VDHCh FRCh LUXCh INT. Ch (C.I.E.)
Arc Nou'noursette
HD B/B
CSNB Free
EU OK

CH. SEL. Escobar de l'Etoile de Panache
Angekört
HD A/A
CSNB Free

CH Monkey Nut Moravia Campanella
HD: A/A
CSNB Free


CH Pichinca de l'Etoile de Panache
HD: A/A

Viora Tessa du Jardin des Colombières
HD: A/A

IPO III FH II
Picasso de la Corse Sauvage
HD: A/A
CH. Isabeau du Jardin des Colombières
HD: A/A


SEL. NL SEL. FR
VDHCh VDHJCh
NLJCh LUXJCh
Galicia de l'Amitié Fidèle
HD A/A
CSNB Free
EU OK


MULTI SEL. MULTI CH.
Daywalker Blade aux pattes velues
Angekört Swiss
CANT, BH
Companion Dog
HD: A/A
CSNB Free
EU OK


Int. Ch. Usually the Best "Ozzy"
Moravia Campanella
Sel. B 08, Sel. F 11, Elite A, Sel. CZ/E 12

HD A/CZ


Int. Ch. (C.I.E.) Anaïs-Anaïs Bantha
aux pattes velues
Élite A (Cotation 6)
Sel. Belgium 07,
Sel. Germany 08,
Sel. France 12, Rec. F 12
Companion Dog

HD A/DE


CH SEL FR. SEL NL.
Abril Blonde A Veiga do Pomariño
Companion Dog (BH)
HD: A/A
CSNB Free
EU OK

CH. SEL.
Twiny Blond de la Tour Saint Genin
HD: A/A

CH SEL.
Abril de Haberlas Hailas
HD A/A
CSNB Free
EU OK

DKUCH NOUCH INTUCH (C.I.E.) SEL. RLDN RLDF SPH1 Red Divaz Penelope BE for Rave On "Penny"

HD B/B
CSNB Free
EU OK


VDHCH NLCH SEL. Easy Rider aux pattes velues
HD: A/A
CSNB Free
EU OK
Adelscott des Plaines de Brotonne 
Excellent F 08, Elite B
HD: A/B


CH Jannik "Urban" vom Vossberg
Sel. F -04, B -05, D -07, Elite A
HD A/A


CH Spaten des Plaines de Brotonne
Sel F-03, Rec, f-03 HD A/B


Int. Ch. Anaïs-Anaïs Bantha
aux pattes velues
Sel. B 07, Sel. D 08, Sel. F 12, Rec. F 12
ELITE A C
OT. 6
HD: A

CH Pablo de la Corse Sauvage
Sel D -01, F -02, B -04, Elite A, Elite D. -07, Angekört D -04
HD A/A


CH  Hayka vom Vossberg
SEL: Belgium, Excellent France, VPG I
HD: A

NUCH Rave On Bizzla Fauve MR "Wizzla" HD: A/A
CSNB Free Don Fido's Majjestixx
HD: A

TJH SUCH
Green Pond's Amarillo
HD UA
Karrakus Neferti'Te
HDA/A


LP II SPH I SPH II NORDUCH INTUCH BiV- vinnare 05 Isfolket's Rave On
Höjd 60 cm
HD A/B
CSNB Free

 

FINUCH KORAD LPI LPII NORDUCH INTUCH NORDV-03 SV-02
Cartier Monzerat Nemo
HD: B

NUCH Isfolket's Ossa Obsession

HD: A/A
CSNB Free