Valpar födda 10 oktober 2018 - 5 hanar och 4 tikar!
Puppies born 10 October 2018 - 5 boys and 4 girls!


Valpdagboken


Vad förväntar vi oss av kombinationen?

Vi förväntar oss välkonstruerade, sociala och arbetsvilliga briarder som kommer att trivas i aktiva familjer - gärna med intresse för bruks/lydnad/rallylydnad och kanske även utställning. Tävling är inget krav, även om vi tycker att det är roligt att se våra "barnbarn" visa framfötterna inom de olika tävlingsgrenarna. I första hand vill vi förstås att hunden blir en älskad familjemedlem och kompis som får delta i familjens aktiviteter. Både pappa Ninja och Mamma Gemma är arbetsvilliga och energiska hundar som ställer upp på allt för att få sin lekbelöning. Vi tror att det kan bli härliga, sociala allroundbriarder som passar för den som är intresserad av att arbeta med sin hund och vi tror att dessa valpar kommer att ha goda möjligheter att nå fina resultat även i utställningsringarna, precis som sina föräldrar.

 

 

C.I.E. C.I.B. CH SEL HWT TS Ninja du Manoir Noble

SEUCH KORAD Sph1 Rave On Gemma Fauve EB


Ninja är en kille som jag har kikat på ett tag och nu är det äntligen dags - han ska bli pappa till vår nästa valpkull! Han är en livlig och arbetsvillig kille som trivs bäst när han får uppgifter att utföra, t ex vallning. Där briljerar han, lugnt och balanserat flyttar han fåren exakt dit matte vill ha dem. Riktigt imponerande att se!
Thank you Martina, for giving us this opportunity!


 

 

 


C.I.E. C.I.B. CH SEL HWT TS Ninja du Manoir Noble
Born 2014-06-15
HD/Hips B/A, CSNB clear
EU negative, DNA profile

Bruks/Working: ZVOP (Vallanlagstest)
HWT TS (Herding Working Test Traditional Style)
Årets vallhund i Tjeckien 2017

Utställning/Shows:

Selection BCD, France
Selection Netherlands
Selection Czech
CIB - International Champion
CIE - International Show Champion
German VDH Champion
Champion ČMKU
Czech Grandchampion
Czech Champion
Polish Champion
Slovak Grand Champion
Slovak Champion
Croatian Show Champion
Czech Junior Champion
Club Junior Champion

Slovak Champion Young

Club Winner

Club Winner, BOJ

Young Winner Club Show

 


SEUCH KORAD Sph1 Rave On Gemma Fauve EB
Född 2013-10-11
MH och UHB
HD/Hips B/B
CSNB fri
KORAD (Godkänd Mentaltest och Exteriörbeskrivning)

Bruks/Working: Uppflyttad till högre klass spår
Nose Work: Godkänt doftprov Eukalyptus

Projekthund i Specialsök med godkänt doftprov (KONG)

Lydnad 2016 års regler: 1:a pris i lydnadsklass 1,
2:a pris och 4x 3:e pris i lydnadsklass 2
Tävlar nu i nya Class 1

Utställning/Shows: Svensk Utställningschampion, BIG-4, 2x BIR/BOB, 3x 2Btkl, 2x 3Btkl, bl a på Svensk Briardvinnare 2018, 4Btkl på BIV 2017, 3x CERT, R-CERT, 3x CACIB, 11x CK, 14x EXC
Valp/Puppy shows: 2x BIR/BOB, 2x HP
35:e bästa Utställningsbriard 2016


Såhär beskriver Martina sin Ninja:

Ninja har en härlig attityd och mycket trevligt temperament med tydlig av-och påknapp. Har lätt för att koppla av när inget händer, men när aktivitet erbjuds är han genast alert och ställer upp till 100%.


 

Såhär beskriver matte Jessica sin Gemma:
"Jag hade varit valpsugen i minst två år och letat efter en lämplig valpkull när jag pratade med Eva Gren om blivande G-kullen. Mamma var Bella som jag var mycket förtjust i, mest för att hon hade visat mycket fina arbetskvaliteter vilket jag eftersträvade. Jag tingade en valp och såg G-kullen för första gången när de var fyra veckor. Det var en kull med mycket fina valpar både exteriört och mentalt. Hur skulle jag kunna välja en valp här? Det kunde jag såklart inte utan besökte Eva och Kjell varje helg fram till valptesten vid 7 veckors ålder. Måste vara den mest dryga valpköparen någonsin! Detta var första gången som jag träffade lilla "Gulan", som skulle bli min lilla Gemma!"

"Vid valptesten så var hon en av de valpar som jag tyckte bäst om. Slumpen gjorde att jag fick med mig Gemma hem av dessa fina valpar. Jag tog upp knytet på 6,5 kg i famnen och åkte hem. Det lilla livet var helt tyst hela resan hem, närmare 21 mil. Hon lyfte upp huvudet två gånger ur reseburen som jag hade spänt fast i framsätet, annars inget liv i lilla fröken. Vilken lugn valp tänkte jag (Det skulle jag få äta upp). Väl hemma släppte jag in henne i huset och hon spatserade in som om hon ägde stället. Självmant undersökte hon alla rum helt på egen hand. Hon träffade nya kompisen, Wiggo, som inte var imponerad av odjuret som jag dragit hem. I början fungerade det inte alls mellan dessa två,Wiggo morrade så fort hon närmade sig och det struntade hon fullständigt i. Jag delade därför av mellan dem då jag var vungen att lämna huset kortare stunder. Varje gång som jag kom hem så hade lilla fröken hundini brutit sig ut och var alltså med Wiggo. Då gick det hur bra som helst. Till slut blev de kompisar och tycker idag väldigt mycket om varandra."

 

Ninja älskar att arbeta och går in för sin uppgift med fullt fokus. Han är mycket duktig på vallning det är en ren fröjd att se honom flytta fåren exakt dit matte vill ha dem. Hans arbetsglädje gör att han är mycket lätt att motivera - själva arbetet blir en belöning i sig. Att valla får med fokus kräver uthållighet och det är imponerande att se hur han bara fortsätter att jobba med samma intensitet och glädje även om det är många vändor och lång väg som fåren ska flyttas. Han har full koll på flocken går verkligen in för sin uppgift - att vakta och valla som flock.
Gemma 1 år gammal

"Jag hade bestämt mig för att Gemma skulle bli en tävlingshund. Jag grundade henne i spår, vilket hon tidigt visade stor fallenhet för. Vi startade första valpkursen redan 3 dagar efter att hon kommit hem och vår första tävlingslydnadskurs startade vi när hon 6 månader gammal. Vi har haft den stora förmånen att träna för duktiga Anders Kjernholm i Varberg och går fortfarande kurs där. Gemma har idag fått några olika meriter som uppflyttad till högre klass spår, andra pris i lydnadsklass 2 (2016 års regler) och tävlar nu i Class 1. Gemma har godkänt doftprov nosework eukalyptus och i specialsök har hon varit projekthund i lärarutbildning med godkänt doftprov för KONG. Hon är nu också KORAD."

Ninjas syskon

Ninja kommer från en kull på tolv valpar, varav sex är röntgade och fria - fyra med A/A, en med A/B och två med B/B. Två av valparna avled före röntgningsbar ålder - en av förgiftning och en av leptospiros.
En bror (Norways King Tiamo) bor i Norge och har en mycket trevlig valpkull tillsammans med Gemmas halvsyster Red Divaz Amie där. Alla tre valparna i den kullen är HD-fria och härliga, busiga och arbetsvilliga allroundhundar som redan har visat framfötterna i både arbete och i utställningsringarna.
Ninjas syskon har alla väldigt trevligt temperament, är arbetsglada och välkonstruerade med kompletta saxbett och har både visat upp färdigheter i arbete och har fina resultat i uställningsringarna.


Gemmas syskon
Gemma kommer från en kull på nio valpar, fyra hanar och fem tikar. Åtta av dem är röntgade - fem med A/A, två med B/B och en med B/C. Sju av dem har även gjort trevliga MH i Sverige, jätteroligt att få se alla på samma gång. Ginnie (som bor i Tyskland) har gjort godkända karaktärsprov i både Frankrike och Holland - med Selectionnée-titlar.

De har visat sig vara riktigt roliga jobbe- och tävlings/träningshundar - här följer några exempel:
Gemma: KORAD, Uppfl. HKL spår (SPH1), 2:a pris i lkl2 (2016 års regler) och GK doftprov Nose Work. Gemma blev Svensk Utställningschampion i september 2017, varav ett CERT togs på rasspecial - där hon även blev 4:e bästa tik. Hon blev BIG-4 med CERT och CACIB på Ronneby Int. 2018 blev hon 3:e bästa tik på Svensk Briardvinnare med superfin kritik.
Gandalf: Godkänd EKL spår (SPH3), LP1, 2:a pris i lkl2 (2016 års regler), RLDN och RLDF och EXC på utställning.
Game of Yatzy: KORAD och godkänd HKL spår (SPH2) och har bl a CERT på rasspecial.
Ginnie: BH - Companion Dog, Plac. 2 i Int. Dog Scooter Race samt Selectionnée i Frankrike och Holland. Dessutom Internationell Champion (C.I.E.) och fullcertad i Tyskland och inväntar den tyska championatbekräftelsen.
Gilda har godkänt vallprov i Rovaniemi och tränar gärna på att valla renar.
Ginger tränas i agility, vilket hon älskar.
Baxter har gått kurs i rallylydnad och Gloria i kurs i spår.
Härlig attityd på hela kullen - vi är så stolta!Gemma EXC1 Chkl, CK och 4Btkl på Svensk Briardvinnare 2018Ninja älskar att visa upp sig på utställning - en riktig showhund!Ninja är inte bara bra på vallning, han älskar att arbeta - oavsett vilken gren som presenteras för honom.
Han älskar sin familj och att leka med alla sina leksaker. Att apportera är bland det roligaste han vet och han är mycket duktig och samarbetsvillig.

 
"Gemma är en fantastisk arbetshund. Hon har mycket kapacitet, vilja och motor. Hon är alltid träningssugen. Hon föredrar kamp och lek framför godisbelöningar och engagerar sig lätt i aktiviteter. Även om Gemma föredrar att jobba så kan hon också vara en mysig soff- och kelvovve. Hon ligger gärna i sängen och kryper tätt intill med lilla nosen i mattes ansikte, precis som hon gjorde som valp. Hon uppmanar också till att hon behöver kel och kli dagligen. Det går inte att glömma bort Gemma inte! Gemma har lätt för att anpassa sig i olika situationer, hon har varit med matte sedan liten valp på kurser och föreläsningar i hela landet. Hon gillar att umgås med folk, gärna barn, och andra hundar. Hon har varit med matte på jobbet vid skolutflykter med ibland 80-tal barn. Då trivs hon verkligen!"

Ninja bor med oss i familjen. Vi har fem hundar, två vuxna hanar och en unghane, två vuxna tikar och en liten Yorkshire Terrier. Alla bor och trivs tillsammans i perfekt symbios under samma tak.
(Ninja längst till vänster)


"Vi bor i hus på landet vilket innebär långa skogspromenader dagligen och mycket träning på schemat. Gemma har en tacksam päls som gör att hon är lätt att vårda efter aktiviteter. Hon tovar inte ihop sin päls särskilt mycket utan har en både sträv och glatt päls som gör att det sällan fastnar pinnar och annat i pälsen. Det är en riktigt bra brukspäls. (Matte älskar den!)"

Sommar 2016 - 2 år gammal

Han har ett fint uttryck och flytande, vägvinnande rörelser, vilket han gärna visar upp i utställningsringarna. Han har vackra mörka ögon, fin topline och komplett saxbett för att nämna några exteriöra detaljer. Många titlar har det blivit!Gemma våren 2015 -1,5 år gammal

 

2015 - ett år gammal

 


Lydnadsklass 1 på Bäst i Väst 2015

"Gemma är helst aktiv men kan slappna av när det behövs, detta gör henne till en perfekt tävlingshund. Framför allt så vill hon verkligen ha roligt tillsammans med matte. Det är svårt att veta hur det ska bli när man tar hem en liten valp, jag var inte alls säker på att hon var den rätta när hon låg där så lugnt i sin resebur på vägen hem från Ronneby, men det har visat sig att hon är den perfekta hunden för mig och valet kunde inte ha blivit bättre. Vi stortrivs ihop och jag säger ofta att jag måste haft ett väldigt tråkigt liv innan Gemma kom in i familjen! Vi gillar båda aktiviteter och händelser och framför allt träning! Dessutom vill hon gärna vara lite av en sjusovare och ligga kvar i sängen och mysa till och med efter att matte har gått upp. Är lillhusse hemma på besök så fortsätter hon gärna morgonmyset i hans säng istället!"

 


Vallning är en av Ninjas favoritsysslor - här är han två år gammal och redan jätteduktig!


Rave On mästare 2014, 2016 och 2018

CH SEL Red Hot Chili Peppers "Red"

Ninjas pappa, CH SEL. Red Hot Chili Peppers de los Niegos "Red" är en väldigt cool kille med en hel del pondus, han behöver inte bråka för att visa "var skåpet ska stå" - det räcker med en blick. Han föredrar dock att leka med tjejer.. Han älskar också att umgås med människor, trevlig och social på alla plan.
Han har komplett saxbett, vackra rörelser, bra sporrar och bra pälskvalité, för att nämna några exteriördetaljer. Att han är helt outstanding vacker går ju inte att ta miste på!


Rely och Red - Ninjas vackra föräldrar


CH SEL. Easy Rider aux pattes velues

Gemmas pappa, NLCH VDHCH SEL. Easy Rider aux pattes velues, träffade jag live första gången i mars 2013. Då var han 3,5 år gammal, och hans dotter Penny var nästan ett år gammal. Jag föll direkt för den lille charmige, energiske killen som på ett härligt och respektfull sätt lekte med de äldre briarderna i sällskapet. Röd som rotmos och otroligt öppen och trevlig och det kändes fantastiskt rätt med en valp efter honom. Eftersom jag dessutom var så nöjd med Penny, blev det bestämt att han skulle bli pappa till Bellas valpar, Pennys halvsyskon/kusiner, under hösten 2013. Jag är mycket nöjd med vår G-kull. Supertrevliga hundar med mycket motor. I dagsläget är åtta av nio hundar röntgade, fem med A, två med B och en med B/C. En av dem är uppflyttade till högre klass, en godkänd i lägre och en uppflyttad till lägre klass spår. Två är godkända i lydnadsklass 2 och och en har diplom i både lydnad och rallylydnad. Några är utställda med jättefina resultat, både i valp-, junior- och unghundsklass.

CH SEL Aurelie le Beau Voyou "Rely"

Ninjas mamma, CH SEL Aurelie le Beau Voyou "Rely" är en riktig prinsessa - en väldigt lekfull prinsessa. Hon älskar att rusa runt med stora pinnar i skogen, leka med sin boll och vara tillsammans med sin familj. Att blir borstad och ompysslad är mycket uppskattat och hon briljerar i utställningsringarna med sin härliga utstrålning. Hon har ett komplett saxbett, superbra pälskvalitet och lågt ansatta perfekta sporrar. Hon är en riktig showhund som njuter av uppmärksamhet och att bli ompysslad. Rely är mor till fyra trevliga kullar där många har visat upp både i utställningsringarna och i olika tävlingsgrenar.KORAD TJH BRIETT LP1 RldN RldF
NORDUCH FINUCH C.I.B. BiV-vinnare 2014
Rave On Bellita Fauve MR "Bella"

Gemmas mamma Bella (bilden ovan) och hennes syskon kommer härifrån kennel Rave On – och B-kullen är jag otroligt stolt över. Åtta valpar, fyra hanar och fyra tikar, alla har MH med godkända skott, sju är röntgade och fria (en i Danmark är också röntgad och enligt ägaren såg det bra ut, men resultatet är inte avläst på DKK). Fem av syskonen har varit ute på tävlingsbanorna i bruks/lydnad/tjänste och alla utom två är utställda med fina resultat.

Bella har bl a, i sin mamma Ruffas fotspår, blivit BIM/BOS på Bäst i Väst. I veteranklassen har hon under 2017 blivit BIM/BOS, BIR/BOB och BIM/BOS på alla tre rasspecialerna! Dessutom fina placeringar i bästa tikklass.
Hon är inte bara vacker, hon är smart också.. Tjänstehund i hemvärnet (patrullhund), lydnadshund, rallylydnadshund, Nose Work, Specialsök, kontrakterad efterökshund hos polisen och godkänt vallanlagsprov är några exempel på vad hon och husse Seved hittat på genom åren.


Baby Ninja 2014


Baby Gemma 2013
Brutalbad med halvsyrran Penny 2014


Påskvallning 2018

Kennelläger 2016 samt lydnadstävling i Vårgårda 2016


Med matte Jessica efter tävling

Vad förväntar vi oss av Dig som valpköpare?

Vår uppfödning vänder sig till aktiva, varaktiga och kärleksfulla hem. Briarden är en fantastisk allroundhund som ställer upp på det mesta och vi ser gärna att Du är intresserad av att arbeta med Din briard t.ex. i någon bruksgren eller i lydnad. Det är roligt om Du är tävlingsintresserad, men inget krav - huvudsaken är att Din briard får den stimulans och aktivering som den behöver för att må bra.

Det är roligt om du är utställningsintresserad, det är en ren fröjd att se en välkonstruerad briard flyta fram i ringen. Dessutom är det mycket bra träning, både socialt och med hantering av främmande personer.

Men i första hand är ju Din briard en familjemedlem, och ska naturligtvis vara med i vardagslivet. Att det är en hund full av härlig energi betyder ju inte att den inte uppskattar att ligga i soffhörnet med familjen framför TV:n - men den behöver aktiveras regelbundet för att vara den harmoniska och härliga kompisen som hela familjen kan njuta av.

Förutom att hunden blir en fullvärdig familjemedlem, vill vi att den ska höftledsröntgas och delta i MH-beskrivning och Unghundsbeskrivning, helst på det som vi arrangerar här i Blekinge mellan 12 och 18 månaders ålder. Detta är absoluta KRAV från vår sida och vi utgår från att även Du är mån om Din hunds hälsa och mentalitet. Vi har kontinuerliga valp- och träningsträffar och brukar årligen arrangera ett litet träningsläger under några dagar. Att vi håller ömsesidig kontakt även efter leverans är en självklarhet, och väljer du en Briard från "Rave On" så får Du inte "bara" en ny kompis utan även en engagerad uppfödare på köpet.

Välkommen till oss på Kennel Rave On!

Kullen finns med på Briardklubbens valphänvisningslista.
Vi har
uppfödaravtal med Svenska Briardklubben
, vilket innebär att ALLA våra kullar uppfyller AfBd:s krav för valphänvisning.

Din Briardvalp är

 *Leveransklar vid 8 veckors ålder
 *Efter HD fria, friska och meriterade föräldrar som
båda uppfyller SKK:s och AfBd:s avelsrekommendationer
*Fri från nattblint anlag (
CSNB - Fri )
*Registrerad i Svenska Kennelklubben ( SKK )
 *Veterinärbesiktigad, ID märkt och vaccinerad
 *Kontinuerligt avmaskad samt försäkrad i Folksam i upp till 3 år mot dolda fel

Är Du intresserad av en riktigt härlig Allroundbriard?

Kontakta/ Contact

Kennel Rave On, Eva Gren
 Bålebrovägen 19,  37236 Ronneby, Sverige/Sweden
Telefon:
0731-56 06 96, int: +46 731 560696
E-mail:
kennelraveon@hotmail.com

Stamtavla/Pedigree


C.I.E. C.I.B. CH SEL. Ninja du Manoir Noble
HWT TS
SEL. BCD, FR, NL
CIB, CIE,German VDH Champion
champion ČMKU
Czech champion
Czech Grand Champion
Polish champion
Slovak grand champion
Slovak champion
Croatian champion show
Czech junior champion
Club Junior Champion
Slovak junior champion
Club winner
Winner club show young
 Club Winner, BOJ
 Best puppy Club show SR
The Best puppy Special show
EUROPEAN HOPES
PRE SELECTION NL
national winnerCH SEL. Red Hot Chili Peppers de los Niegos
YOUNG CH
CH FR, SP, LUX, CUBA, CARIBBEAN, CENTRAL HIGH CH CUBA
SEL SP, FR
HD A/A, CSNB: FREE, EU clear


CH SEL. Max de los Niegos
CH SP, LUX
SEL. SP
HD A/A, CSNB clear


CH SEL.Twiny Blond de la Tour Saint Genin
SEL SP, FR
ELITE A, Cotation 6
FR CH
C SAU
HD A/A (F) - CSNB clear
Sain non porteur - HOMOZYGOUS


SEL Arwen de los Niegos
BEST IN SHOW Malaga 2012, CLUB WINNER OF SPAIN 2012, Selectionné E
HD-A, CSNB-clear, EU-free


Chipie du Val de Morteau
HD A/A
CSNB free


CH SEL. Emiliano du Manoir Noble
CANT, SEL FR, BE
NJK, Lux Ych., VDH JCH, VDH-Europasieger 2007 Clubwinner dutch briardclub 2007,Clubwinner B.BR.C 2007, NRW.sieger 2007, LG mitte sieger 2007
HD A, CSNB free, EU clear
Vanda des Plaines de Brotonne


CH SEL. Aurelie le beau voyou
SEL FR, SEL NL, SEL DE
C.I.E. VDH JCH, NL JCH, LUX JCH
HD A,
CSNB clear
EU Clear


CH SEL. Aron Anao Nacambel
IPO1
SEL FR
CH Pl, CR, SK, OKV, Fin, S, LV, European Winner 2005, 2006, 2008
HD A,
PRA (-),
CSNB (-)


Amadeo Antisc Avalanche
IPO3, ZVV2, SchH1,
ZOP, ZPU 1
Int.Ch, Ch. CZ, SK, PL, A
HD A (CZ), PRA+CSNB clear


CH SEL. Naomi Jesed CS
IPO1, Companion Dog, BH, ZM, ZVV1, ZPU 1, ZOP
SEL. BE
Int.Ch., Ch. CZ,/SK/PL/ A,/HU,
JCh.CZ
Club Winner BE 2003,
HD A,
PRA clear,
CSNB clear

CH SEL Elise-Noel du Manoir Noble
SEL. BE
VDH Youth Champion , VDH Champion
HD-A
CSNB frei/clear
EU Clear

CH Talismanik de la Chaume du Bois Dieu
CH FR, CH LUX
HD A/A (F), CSNB clear
Crazybaby du Manoir Noble
SEL. BE
HD-A
CSNB clear
EU Clear

SEUCH KORAD SPH1 Rave On Gemma Fauve EB
HD B/B
CSNB Free


VDHCH NLCH SEL. Easy Rider aux pattes velues
HD: A/A
CSNB Free
EU OK
Adelscott des Plaines de Brotonne 
Excellent F 08, Elite B
HD: A/BCH Jannik "Urban" vom Vossberg
Sel. F -04, B -05, D -07, Elite A
HD A/A


CH Spaten des Plaines de Brotonne
Sel F-03, Rec, f-03
HD A/B


Int. Ch. (C.I.E.) Anaïs-Anaïs Bantha
aux pattes velues
Élite A (Cotation 6)
Sel. Belgium 07,
Sel. Germany 08,
Sel. France 12, Rec. F 12
Cotation 6
Elite A
Companion Dog

HD A/DE


CH Pablo de la Corse Sauvage
Sel D -01, F -02, B -04, Elite A, Elite D. -07, Angekört D -04
HD A/A


CH  Hayka vom Vossberg
SEL: Belgium, Excellent France, VPG I
HD: A

KORAD BRIETT TJH LP1 RldN RldF SUCH FINUCH NUCH DKUCH NORDUCH C.I.B.
Rave On Bellita Fauve MR "Bella"
HD: A
CSNB Free Don Fido's Majjestixx
HD: A

TJH SUCH
Green Pond's Amarillo
HD UA
Karrakus Neferti'Te
HDA/A


LP II SPH I SPH II NORDUCH INTUCH BiV- vinnare 05 Isfolket's Rave On "Ruffa"
Höjd 60 cm
HD A/B
CSNB Free

 

FINUCH KORAD LPI LPII NORDUCH INTUCH NORDV-03 SV-02
Cartier Monzerat Nemo
HD: B

NUCH Isfolket's Ossa Obsession

HD: A/A
CSNB Free