Ruffas och Onis sida


Fawnfärgade Briardvalpar planeras till våren 2018
Tawny Briard puppies planned for Spring 2018

2018-01-19/20: Gemma är parad och vi hoppas på valpar i slutet av mars 2018
Gemma has been mated and we hope for puppies by end of March 2018

Följ Gemma i hennes dräktighetsdagbok..

Vad förväntar vi oss av kombinationen?

Vi förväntar oss välkonstruerade, sociala och härliga briarder som kommer att trivas i aktiva familjer - gärna med intresse för bruks/lydnad/rallylydnad och kanske även utställning. Tävling är inget krav, även om vi tycker att det är roligt att se våra "barnbarn" visa framfötterna inom de olika tävlingsgrenarna. I första hand vill vi förstås att hunden blir en älskad familjemedlem och kompis som får delta i familjens aktiviteter. Mamma Gemma är en energisk tik som ställer upp på allt för att få sin lekbelöning, medan Pappa Konni är en aning lugnare. Vi tror att det kan bli en lagom mix för den som är intresserad av att arbeta med sin hund och vi tror att dessa valpar har goda möjligheter att nå fina resultat även i utställningsringarna.


 

SEL.NL. SEL.FR Harkon de l'amitié fidèle "Konni"

SEUCH KORAD Sph1 Rave On Gemma Fauve EB - 4:e bästa tik med CERT på Bäst i Väst!


Varför föll valet på Konni när vi redan har valpar efter samma linjer?
Just därför! De matchar varandra så bra och varje individ har ju sin egen genuppsättning, så några kopior är det inte tal om. Konni har två riktigt trevliga kullar efter sig och att fortsätta på dessa trygga, friska och mentalt stabila linjer känns väldigt bra. Vi uppskattar att vi får så mycket ärlig och rak information från såväl uppfödare som ägare och det känns så tryggt. Både Gemma och Konni kommer från kullar med bra HD-status och det känns viktigt att fortsätta arbetet för friska, välbyggda och mentalt stabila briarder.

Thank you Gunther Appelberg for making this possible!


SEL.NL. SEL.FR Harkon de l'amitié fidèle "Konni"
Född 2014-01-13
HD/Hips: A/A
CSNB Free
EU free
Registered DNA profile ISAG 2006

Breeding Permission

Working: Education for Therapy Dog in progress

Utställning/Shows:
Selectionnée i Frankrike 18,5/20
National d'élévage 2015: EXC-1 Intermediate Class
Selectionnée i Holland 17,5/20

 

 


SEUCH KORAD Sph1 Rave On Gemma Fauve EB
Född 2013-10-11
HD/Hips: B  CSNB free

MH och UHB
KORAD (Godkänd Mentaltest och Exteriörbeskrivning)

Bruks/Working: Uppflyttad till högre klass spår
Nose Work: Godkänt doftprov
Eukalyptus
Projekthund i Specialsök med godkänt doftprov (KONG)

Lydnad 2016 års regler: 1:a pris i lydnadsklass 1,
2:a pris och 4x 3:e pris i lydnadsklass 2

Tävlar nu i nya Class 1

Utställning/Shows: SEUCH, BIG-4, 2x BIR/BOB, 3x 2Btkl, 3Btkl, 4Btkl på BIV 2017, 3x CERT, R-CERT, 3x CACIB, 10x CK, 13x EXC
Valp/Puppy shows: 2x BIR/BOB, 2x HP
35:e bästa Utställningsbriard 2016


This is how Gunther describes his Konni:

Konni was born 13.01.2014 and lives with us since he was 9 weeks old.The first month, I stayed with him at home to get him used to his new home.

As it was planned to let him work as a therapy dog, after two weeks we took him to my girlfriends retirement home. There he was learning many exciting things. Elevators, wheel chairs, all kinds of people walking with crutches, funny looking residents, strange sound making residents and walks in a big city.All of these attraction made him a really relaxed dog in all situations. His vet is having a hard time in listening to his heart beat, because he is so chilled.
Konni loves to have long walks in the forest.Because he is such a beautiful dog, we took him to some exhibitions, where he had pretty good results. Among others, he was selected in the Netherlands and in the home of the breed, France.

He got his first breeding permission exactly 2 years ago. As we started the therapy dog training about 1,5 years ago we didn't have the time to attend more exhibitions but maybe more to come next year.

 

Såhär beskriver matte Jessica sin Gemma:
"Jag hade varit valpsugen i minst två år och letat efter en lämplig valpkull när jag pratade med Eva Gren om blivande G-kullen. Mamma var Bella som jag var mycket förtjust i, mest för att hon hade visat mycket fina arbetskvaliteter vilket jag eftersträvade. Jag tingade en valp och såg G-kullen för första gången när de var fyra veckor. Det var en kull med mycket fina valpar både exteriört och mentalt. Hur skulle jag kunna välja en valp här? Det kunde jag såklart inte utan besökte Eva och Kjell varje helg fram till valptesten vid 7 veckors ålder. Måste vara den mest dryga valpköparen någonsin! Detta var första gången som jag träffade lilla "Gulan", som skulle bli min lilla Gemma!"

"Vid valptesten så var hon en av de valpar som jag tyckte bäst om. Slumpen gjorde att jag fick med mig Gemma hem av dessa fina valpar. Jag tog upp knytet på 6,5 kg i famnen och åkte hem. Det lilla livet var helt tyst hela resan hem, närmare 21 mil. Hon lyfte upp huvudet två gånger ur reseburen som jag hade spänt fast i framsätet, annars inget liv i lilla fröken. Vilken lugn valp tänkte jag (Det skulle jag få äta upp). Väl hemma släppte jag in henne i huset och hon spatserade in som om hon ägde stället. Självmant undersökte hon alla rum helt på egen hand. Hon träffade nya kompisen, Wiggo, som inte var imponerad av odjuret som jag dragit hem. I början fungerade det inte alls mellan dessa två,Wiggo morrade så fort hon närmade sig och det struntade hon fullständigt i. Jag delade därför av mellan dem då jag var vungen att lämna huset kortare stunder. Varje gång som jag kom hem så hade lilla fröken hundini brutit sig ut och var alltså med Wiggo. Då gick det hur bra som helst. Till slut blev de kompisar och tycker idag väldigt mycket om varandra."


Konni 1 år gammal

Gemma 1 år gammal

"Jag hade bestämt mig för att Gemma skulle bli en tävlingshund. Jag grundade henne i spår, vilket hon tidigt visade stor fallenhet för. Vi startade första valpkursen redan 3 dagar efter att hon kommit hem och vår första tävlingslydnadskurs startade vi när hon 6 månader gammal. Vi har haft den stora förmånen att träna för duktiga Anders Kjernholm i Varberg och går fortfarande kurs där. Gemma har idag fått några olika meriter som uppflyttad till högre klass spår, andra pris i lydnadsklass 2 (2016 års regler) och tävlar nu i Class 1. Gemma har godkänt doftprov nosework eukalyptus och i specialsök har hon varit projekthund i lärarutbildning med godkänt doftprov för KONG. Hon är nu också KORAD."

Konni kommer från en kull med 10 valpar, fem hanar och fem tikar - alla fawn. Åtta av syskonen är röntgade - 5 A/A, 2 B/B och 1 C/C. Alla tio är CSNB och EU fria.
Flera av syskonen har visat framfötterna i lite olika sammanhang - bl.a har tävlar en syster (Hettie) rallylydnad. Konni har i nuläget två kullar efter sig i Tyskland och Holland. Vi har haft förmånen att få lära känna en av tikvalparna och är helt sålda - lilla Ohana means Family du Manoir Noble som stal vårt hjärta från första stund. Flera av hans avkommor har gått mycket bra på utställningar hemma i Tyskland, trots att de fortfarande är unga.
En bror, SEL FR, BE, NL CH Lewis, har tre härliga valpkullar efter sig - två här hos oss med Penny och en med Gemmas syster INT. CH (C.I.E) SEL. NL SEL. FR BH Rave On Ginnie i Tyskland.


Eftersom han är en vacker hund, åkte vi på några utställningar med fina resultat. Bland annat så blev han selectionnée både i Holland och i rasens hemland Frankrike.

Gemmas syskon
Gemma kommer från en kull på nio valpar, fyra hanar och fem tikar. Åtta av dem är röntgade - fem med A/A, två med B/B och en med B/C. Sju av dem har även gjort trevliga MH i Sverige, jätteroligt att få se alla på samma gång. Ginnie (som bor i Tyskland) har gjort godkända karaktärsprov i både Frankrike och Holland - med Selectionnée-titlar.

De har visat sig vara riktigt roliga jobbe- och tävlings/träningshundar - här följer några exempel:
Gemma: KORAD, Uppfl. HKL spår, 2:a pris i lkl2 (2016 års regler) och GK doftprov Nose Work. Gemma blev Svensk Utställningschampion i september 2017, varav ett CERT togs på rasspecial - där hon även blev 4:e bästa tik. Hon blev BIG-4 med CERT och CACIB på Ronneby Int.
Gandalf: Uppflyttad till EKL spår, LP1, 2:a pris i lkl2 (2016 års regler), RLDN och RLDF och EXC på utställning.
Game of Yatzy: KORAD och godkänd HKL spår och har bl a CERT på rasspecial.
Ginnie: BH - Companion Dog, Plac. 2 i Int. Dog Scooter Race samt Selectionnée i Frankrike och Holland. Dessutom Internationell Champion (C.I.E.) och fullcertad i Tyskland och inväntar den tyska championatbekräftelsen.
Gilda har godkänt vallprov i Rovaniemi och tränar gärna på att valla renar.
Ginger tränas i agility, vilket hon älskar.
Baxter har gått kurs i rallylydnad och Gloria i kurs i spår.
Härlig attityd på hela kullen - vi är så stolta!Gemma på utställning - Bäst i Väst 2016Konni älskar att gå på långpromenader i skogen, då njuter han i fulla drag. Han klättrar och balanserar gärna och då brukar husse passa på att ta lite bilder, vilka vi nu får möjlighet att njuta av.


"Gemma är en fantastisk arbetshund. Hon har mycket kapacitet, vilja och motor. Hon är alltid träningssugen. Hon föredrar kamp och lek framför godisbelöningar och engagerar sig lätt i aktiviteter. Öven om Gemma föredrar att jobba så kan hon också vara en mysig soff- och kelvovve. Hon ligger gärna i sängen och kryper tätt intill med lilla nosen i mattes ansikte, precis som hon gjorde som valp. Hon uppmanar också till att hon behöver kel och kli dagligen. Det går inte att glömma bort Gemma inte! Gemma har lätt för att anpassa sig i olika situationer, hon har varit med matte sedan liten valp på kurser och föreläsningar i hela landet. Hon gillar att umgås med folk, gärna barn, och andra hundar. Hon har varit med matte på jobbet vid skolutflykter med ibland 80-tal barn. Då trivs hon verkligen!"

"Vi bor i hus på landet vilket innebär långa skogspromenader dagligen och mycket träning på schemat. Gemma har en tacksam päls som gör att hon är lätt att vårda efter aktiviteter. Hon tovar inte ihop sin päls särskilt mycket utan har en både sträv och glatt päls som gör att det sällan fastnar pinnar och annat i pälsen. Det är en riktigt bra brukspäls. (Matte älskar den!)"


Gemma våren 2015 -1,5 år gammal

 

 


Relaxed!

 


Lydnadsklass 1 på Bäst i Väst 2015

"Gemma är helst aktiv men kan slappna av när det behövs, detta gör henne till en perfekt tävlingshund. Framför allt så vill hon verkligen ha roligt tillsammans med matte. Det är svårt att veta hur det ska bli när man tar hem en liten valp, jag var inte alls säker på att hon var den rätta när hon låg där så lugnt i sin resebur på vägen hem från Ronneby, men det har visat sig att hon är den perfekta hunden för mig och valet kunde inte ha blivit bättre. Vi stortrivs ihop och jag säger ofta att jag måste haft ett väldigt tråkigt liv innan Gemma kom in i familjen! Vi gillar båda aktiviteter och händelser och framför allt träning! Dessutom vill hon gärna vara lite av en sjusovare och ligga kvar i sängen och mysa till och med efter att matte har gått upp. Är lillhusse hemma på besök så fortsätter hon gärna morgonmyset i hans säng istället!"

Efter en heldag med pälsvård var det dags för fotografering - sen ut i skogen igen!


Rave On mästare 2014 och 2016

Int. Ch. (C.I.E.) SEL. COT.6 ELITE-A France
Arc Nou’Noursette “Albert”


Konnis pappa, Int. Ch. (C.I.E.) Sel. COT.6 ELITE-A France Arc Nou’Noursette “Albert” är en välmeriterad kille med Selectionnée i både Belgien, Tyskland, Frankrike och Holland. Han är Internationell Champion (C.I.E.) och Champion i Tyskland (BCD och VDH), Frankrike, Holland och Luxemburg och har många segrartitlar.

Även hans avkommor har haft många fina framgångar i utställningsringarna.

Albert har HD B/B, EU och CSNB fri och har breeding permission i BCD.CH SEL. Easy Rider aux pattes velues

Gemmas pappa, NLCH VDHCH SEL. Easy Rider aux pattes velues, träffade jag live första gången i mars 2013. Då var han 3,5 år gammal, och hans dotter Penny var nästan ett år gammal. Jag föll direkt för den lille charmige, energiske killen som på ett härligt och respektfull sätt lekte med de äldre briarderna i sällskapet. Röd som rotmos och otroligt öppen och trevlig och det kändes fantastiskt rätt med en valp efter honom. Eftersom jag dessutom var så nöjd med Penny, blev det bestämt att han skulle bli pappa till Bellas valpar, Pennys halvsyskon/kusiner, under hösten 2013. Jag är mycket nöjd med vår G-kull. Supertrevliga hundar med mycket motor. I dagsläget är åtta av nio hundar röntgade, fem med A, två med B och en med B/C. En av dem är uppflyttade till högre klass, en godkänd i lägre och en uppflyttad till lägre klass spår. Två är godkända i lydnadsklass 2 och och en har diplom i både lydnad och rallylydnad. Några är utställda med jättefina resultat, både i valp-, junior- och unghundsklass.

Ch. Sel. Galicia de l’amitié fidèle "Lilili"

Lewis mamma träffade vi här när vår G-kull blev till och även i Tyskland hösten 2016. Lia är halvsyster till Rave On Frances "Fia" och hennes syskon. Supertrevlig tik som vi har följt en hel del.

Hon är en livlig och glad hund som gärna tränar IPO med matte och husse hemma i Tyskland. Hon är Tysk Champion (VDH) och Selectionnée i Frankrike och Holland.KORAD TJH BRIETT LP1 RldN RldF
NORDUCH FINUCH C.I.B. BiV-vinnare 2014
Rave On Bellita Fauve MR "Bella"

Gemmas mamma Bella (bilden ovan) och hennes syskon kommer härifrån kennel Rave On – och B-kullen är jag otroligt stolt över. Åtta valpar, fyra hanar och fyra tikar, alla har MH med godkända skott, sju är röntgade och fria (en i Danmark är också röntgad och enligt ägaren såg det bra ut, men resultatet är inte avläst på DKK). Fem av syskonen har varit ute på tävlingsbanorna i bruks/lydnad/tjänste och alla utom två är utställda med fina resultat.

Bella har bl a, i sin mamma Ruffas fotspår, blivit BIM/BOS på Bäst i Väst. I veteranklassen har hon under 2017 blivit BIM/BOS, BIR/BOB och BIM/BOS på alla tre rasspecialerna! Dessutom fina placeringar i bästa tikklass.
Hon är inte bara vacker, hon är smart också.. Tjänstehund i hemvärnet (patrullhund), lydnadshund, rallylydnadshund, Nose Work, Specialsök, kontrakterad efterökshund hos polisen och godkänt vallanlagsprov är några exempel på vad hon och husse Seved hittat på genom åren.


Baby Konni

 


Baby Gemma


På besök på äldreboendet - kul med en "jämnårig" också!

Brutalbad med halvsyrran Penny 2014


Att bli terapihund tar sin tid - bäst att börja i tid. Här är Konni på äldreboendet för att bekanta sig med lite olika miljöer.

Kennelläger 2016 samt lydnadstävling i Vårgårda 2016


Med matte Jessica efter tävling

Vad förväntar vi oss av Dig som valpköpare?

Vår uppfödning vänder sig till aktiva, varaktiga och kärleksfulla hem. Briarden är en fantastisk allroundhund som ställer upp på det mesta och vi ser gärna att Du är intresserad av att arbeta med Din briard t.ex. i någon bruksgren eller i lydnad. Det är roligt om Du är tävlingsintresserad, men inget krav - huvudsaken är att Din briard får den stimulans och aktivering som den behöver för att må bra.

Det är roligt om du är utställningsintresserad, det är en ren fröjd att se en välkonstruerad briard flyta fram i ringen. Dessutom är det mycket bra träning, både socialt och med hantering av främmande personer.

Men i första hand är ju Din briard en familjemedlem, och ska naturligtvis vara med i vardagslivet. Att det är en hund full av härlig energi betyder ju inte att den inte uppskattar att ligga i soffhörnet med familjen framför TV:n - men den behöver aktiveras regelbundet för att vara den harmoniska och härliga kompisen som hela familjen kan njuta av.

Förutom att hunden blir en fullvärdig familjemedlem, vill vi att den ska höftledsröntgas och delta i MH-beskrivning och Unghundsbeskrivning, helst på det som vi arrangerar här i Blekinge mellan 12 och 18 månaders ålder. Detta är absoluta KRAV från vår sida och vi utgår från att även Du är mån om Din hunds hälsa och mentalitet. Vi har kontinuerliga valp- och träningsträffar och brukar årligen arrangera ett litet träningsläger under några dagar. Att vi håller ömsesidig kontakt även efter leverans är en självklarhet, och väljer du en Briard från "Rave On" så får Du inte "bara" en ny kompis utan även en engagerad uppfödare på köpet.

Välkommen till oss på Kennel Rave On!

Kullen finns med på Briardklubbens valphänvisningslista.
Vi har
uppfödaravtal med Svenska Briardklubben
, vilket innebär att ALLA våra kullar uppfyller AfBd:s krav för valphänvisning.

Din Briardvalp är

 *Leveransklar vid 8 veckors ålder
 *Efter HD fria, friska och meriterade föräldrar som
båda uppfyller SKK:s och AfBd:s avelsrekommendationer
*Fri från nattblint anlag (
CSNB - Fri )
*Registrerad i Svenska Kennelklubben ( SKK )
 *Veterinärbesiktigad, ID märkt och vaccinerad
 *Kontinuerligt avmaskad samt försäkrad i Folksam i upp till 3 år mot dolda fel

Är Du intresserad av en riktigt härlig Allroundbriard?

Kontakta/ Contact

Kennel Rave On, Eva Gren
 Bålebrovägen 19,  37236 Ronneby, Sverige/Sweden
Telefon: 0457-144 25, int:+46 457 14425
Mob: 0731-56 06 96, int: +46 731 560696
E-mail:
kennelraveon@hotmail.com

Stamtavla/Pedigree


SEL. NL SEL. FR
Harkon de l'Amitié Fidèle "Konni"
HD A/A
CSNB Free
EU OK
Registered DNA-profile ISAG 2006

SEL. BE SEL. DE SEL. FR SEL. NL
BCDCh VDHCh FRCh LUXCh INT. Ch (C.I.E.)
COT.6 ELITE-A France
Arc Nou'noursette
HD B/B
CSNB Free
EU OK

CH. SEL. Escobar de l'Etoile de Panache
Angekört
HD A/A
CSNB Free

CH Monkey Nut Moravia Campanella
HD: A/A
CSNB Free


CH Pichinca de l'Etoile de Panache
HD: A/A

Viora Tessa du Jardin des Colombières
HD: A/A

IPO III FH II
Picasso de la Corse Sauvage
HD: A/A
CH. Isabeau du Jardin des Colombières
HD: A/A


SEL. NL SEL. FR
VDHCh VDHJCh
NLJCh LUXJCh
Galicia de l'Amitié Fidèle
HD A/A
CSNB Free
EU OK


MULTI SEL. MULTI CH.
Daywalker Blade aux pattes velues
Angekört Swiss
CANT, BH
Companion Dog
HD: A/A
CSNB Free
EU OK


Int. Ch. Usually the Best "Ozzy"
Moravia Campanella
Sel. B 08, Sel. F 11, Elite A, Sel. CZ/E 12

HD A/CZ


Int. Ch. (C.I.E.) Anaïs-Anaïs Bantha
aux pattes velues
Élite A (Cotation 6)
Sel. Belgium 07,
Sel. Germany 08,
Sel. France 12, Rec. F 12
Cotation 6
Elite A
Companion Dog

HD A/DE


CH SEL. FR. SEL.NL Abril Blonde A Veiga do Pomariño
Companion Dog (BH)
HD: A/A
CSNB Free
EU OK

CH. SEL.
Twiny Blond de la Tour Saint Genin
HD: A/A

CH SEL.
Abril de Haberlas Hailas
HD A/A
CSNB Free
EU OK

SEUCH KORAD SPH1 Rave On Gemma Fauve EB
HD B/B
CSNB Free


VDHCH NLCH SEL. Easy Rider aux pattes velues
HD: A/A
CSNB Free
EU OK
Adelscott des Plaines de Brotonne 
Excellent F 08, Elite B
HD: A/B


CH Jannik "Urban" vom Vossberg
Sel. F -04, B -05, D -07, Elite A
HD A/A


CH Spaten des Plaines de Brotonne
Sel F-03, Rec, f-03
HD A/B


Int. Ch. (C.I.E.) Anaïs-Anaïs Bantha
aux pattes velues
Élite A (Cotation 6)
Sel. Belgium 07,
Sel. Germany 08,
Sel. France 12, Rec. F 12
Cotation 6
Elite A
Companion Dog

HD A/DE


CH Pablo de la Corse Sauvage
Sel D -01, F -02, B -04, Elite A, Elite D. -07, Angekört D -04
HD A/A


CH  Hayka vom Vossberg
SEL: Belgium, Excellent France, VPG I
HD: A

KORAD BRIETT TJH LP1 RldN RldF SUCH FINUCH NUCH DKUCH NORDUCH C.I.B.
Rave On Bellita Fauve MR "Bella"
HD: A
CSNB Free Don Fido's Majjestixx
HD: A

TJH SUCH
Green Pond's Amarillo
HD UA
Karrakus Neferti'Te
HDA/A


LP II SPH I SPH II NORDUCH INTUCH BiV- vinnare 05 Isfolket's Rave On "Ruffa"
Höjd 60 cm
HD A/B
CSNB Free

 

FINUCH KORAD LPI LPII NORDUCH INTUCH NORDV-03 SV-02
Cartier Monzerat Nemo
HD: B

NUCH Isfolket's Ossa Obsession

HD: A/A
CSNB Free