NEWS 2022
2021

27 sep: Vi har riktigt roliga nyheter - ultraljud idag visar att vår älskade Gianna är dräktig! Mer info om kullen finns på valpsidan.
25 sep: Rapporter från helgens duktiga tävlande: Carina och Idde tävlade lydnad startklass i Njudung med godkänt resultat - Grattis tjejer, bra jobbat!
Lena och Nizze tävlade rallylydnad fortsättningsklass med kvalresultat - Grattis, bra jobbat!
Nya bilder inlagda från våra spårdagar med Jonas och Gandalf - tack för trevliga dagar och alla bra tips Jonas! Duktiga Gemma är en fena på att hitta och markera kantareller - nya bilder även på hennes sida. Inte alls avundsjuk, neeeejdå.. (hihi)
Nya bilder på Eddies och Giannas sidor också, tack så mycket!
24 sep: Sorgliga nyheter.. Bugsy har vandrat över regnbågsbron, 14,5 år gammal. Våra varmaste tröstekramar och tankar går till Ulrika och Håkan, som har mist sin älskade vän. Han somnade stilla in i mattes knä, på sin favoritutsiktsplats och springer nu på de evigt gröna ängarna där det regnar grisknorrar och geléhallon. Vila i frid älskade Bugsy, du är så saknad.. Tack Ullis och Håkan, för att ni alltid tagit så väl hand om er högt älskade Bugsy.
18 sep: Malin och Eddie har varit i Hässleholm på inoff. utställning idag med finfint resultat! Vi gratulerar till BIR/BOR, HP och BIG-3! Härligt, vilket snyggt team ni är! Inte bara snygga, de var dessutom i Osby och tävlade rallylydnad igår. Inte så många poäng, men dagens charmigaste hund är ju inte dåligt att få. Den känslan räcker länge - fortsätt att ha kul tillsammans, så kommer poängen också!
11 sep: Det har blivit lite glest med uppdateringar, men nu så! Glada nyheter från Linda och Jazz som har tävlat IGP-1 i Alvesta och bestått provet. Stort Grattis till er fina prestation och Jazz nya titel: IGP-1!
Lena och Nizze har tävlat agility - en inofficiell tävling i klassen för "extra stora blåbär". De placerade sig på en hedervärd 2:a plats i sin fina debut - Grattis till er!
Vår älskade Gianna har fyllt två år och vi firade såklart med extra godis och ny leksak! Grattis, underbara hund!
Kennel Rave On har tilldelats SBK:s Korningsdiplom - Grattis till oss och stort tack till er alla, som gjort detta möjligt genom att låta era hundar visa upp sig i mentaltestbanan!
Nya bilder inlagda även på Eddies, Ilas och Eros sidor - tusen tack för att ni delar med er!

10 aug: Glada nyheter: Lena och Nizze har tävlat rallylydnad nybörjarklass i Kungsbacka. Med sig fick de två fina kvalresultat - 86 resp. 90 p, vilket resulterade i en ny fin titel, RLDN! Grattis, bra jobbat!
Giannas sida är också uppdaterad med nya bilder.
02 aug: Igår tändes en mycket speciell stjärna på hundhimlen. Fia sover för gott nu och våra varmaste tankar och styrkekramar går till Catrin, Johakim, Lina och Joel som har mist en mycket älskad familjemedlem. Tack för att ni alltid har tagit så väl hand om er lilla tös. Ett bättre liv kunde hon inte fått.
Finaste Fia - så älskad och saknad.. Vila i Frid lilla Hjärtat...
30 jul: Nya bilder inlagda på Eros, Fias och Giannas sidor - tusen tack!
27 jul: Den gångna helgen tillbringades på Rödeby Brukshundklubb med Rave Ons kennelläger. Äntligen kunde vi genomföra, sååå roligt att ses! Massor av rolig träning blev det och en hel del god mat. Tusen tack alla härliga deltagare - vilken fantastisk helg vi har haft! Och stort tack för den fina presenten! Vi vill också tacka Rödeby Brukshundklubb för att vi fick lov att ha vårt läger där. Bilder från lägret HÄR
15 jul: Sorgliga nyheter.. Dilay har vandrat över Regnbågsbron och våra varmaste kramar går till matte Birgitta. Tack för allt fint du har gjort för och med lilla Dili - vi tänker på dig och känner med dig Birgitta. Dili blev 12 år gammal.

12 jul: I helgen har flera Rave On-ekipage visat framfötterna i tävlingsringarna igen! Malin och Eddie tävlade rallylydnad i Göinge-Broby med två kvalresultat, vilket gav en fin titel - RLDN! Grattis!
Även Susanne med syrran Jojjo tog en sväng på samma bana och knep sitt sista kvalresultat och därmed RLDN - Grattis!
Birgitta och Inja tävlade lydnad startklass i Rödeby och fick ett godkänt resultat - Grattis!
Så roligt att tävlingarna har kommit igång igen, längtar tills Gianna och jag är klara för tävling - det kliar lite i "anmäl-fingret".. Men vi har lite kvar att fila på innan jag törs.

Nya bilder inlagda på Dilis, Jades, Iddes och Elliots sidor också - tusen tack!

Nu är det bara en och en halv vecka kvar till lägret - det ska verkligen bli kul! Ni håller väl koll på vår grupp på fb? Där och på anslagstavlan finns info om upplägg. Varmt välkomna!

05 jul: Sorgliga nyheter.. Yatzy har vandrat över Regnbågsbron och våra tankar och varmaste tröstekramar går till Jessica med familj. Vila i Frid finaste Yatzy - du är så älskad och saknad.. Tack för att ni alltid har tagit så väl hand om honom och gett honom ett rikt och fint liv tillsammans med er.
01 jul: Idag blir Gianna 22 månader - stora damen nu! Vi klev upp i ottan och firade med superbra träning i gott sällskap på klubben - härlig känsla när man hittar ett fint flow. Jag älskar hennes energi! Nya badbilder på hennes sida från gårdagens brutalbad.
Eddies, Jades och Gemmas sidor är också uppdaterade med nya bilder - tusen tack!
14 jun: Ny plats för kennellägret blir Rödeby Brukshundklubb! Kika in på anslagstavla-sidan för mera info. Eller kolla Facebook-gruppen. Väl mött - längtar redan!
11 jun: Ny bild inlagd på Baxters sida - tusen tack, han är så fin! Även Giannas sida är uppdaterad med nya bilder - det blir mycket hemmaträning nu när matten har åkt på influensa.. Men korta pass ger kvalitetsträning, så vi gör så gott vi kan!
07 jun: Eddie och Malin har varit i Ljungby och vänstervarvat - ett fint BIR och BIG-2 bärgades - stort Grattis!
Jazz och Linda har tävlat sin första IGP1-tävling i Växjö. Både spåret och lydnade gick superfint och nästa gång fixar ni även skyddet. Bra jobbat i värmen och grattis till er fina debut!
Giannas sida är uppdaterad med nya bilder - tänk att hon redan är 21 månader gammal!
03 jun: Kennelläger 22-24 juli på Rödeby Brukshundklubb!
Vi kommer att träna specialsök, lydnad, rallylydnad och framför allt - trevlig samvaro med våra älskade Briarder.

Självklart kommer även i år en Rave On-mästare att utses i en rafflande uppgörelse med olika roliga moment!

Boende: Både Vandrarhemmet och Ronneby Brunn ligger ca 30 minuter från Rödeby. Det finns även möjlighet att ställa upp husvagn / husbil på parkeringen utanför Rödeby BK. Dock ej el.
Mera info kommer framöver i Rave On Facebook-gruppen.

Varmt välkomna - som vi har längtat efter att få träffas igen!

01 jun: Grattis till Rave On D-kullen på 12-årsdagen! Dili firar med matte Birgitta, medan Frasse, Wilma, Diesel och DaTai firar tillsammans på andra sidan regnbågsbron. Vi önskar er alla en härlig födelsedag, var ni än är!

28 maj: Vi gratulerar Rave On F-kullen, som fyller 9 år idag! Farina, Fia, Fancy, Ellen och Bruce firar med sina familjer och Ellie och Freja firar på andra sidan Regnbågsbron. Hoppas ni får en toppendag, var ni än är!
Igår tävlade Birgitta och Inja startklass lydnad med godkänt resultat i Karlskrona - Grattis! Snart sitter uppflyttningen!

26 maj: Glada nyheter från Susanne och Jojjo, som knep två stycken kvalresultat i rallylydnad nybörjarklass i Olofström! Stort Grattis - bara ett kvar till uppflyttning nu! Roligt att ni är på gång igen!
23 maj: Sorgliga nyheter.. Chanel har vandrat över regnbågsbron, 13 år och 4 månader gammal.. Vila i Frid, finaste Chanel - så älskad och saknad. Våra tankar går till matte Monica och husse Sven-Åke, som har mist sin fina vän. Tack kära ni, för att ni alltid tagit så väl hand om er fina Chanel. Bättre hem kunde hon inte fått - så mycket kärlek.
17 maj: Idag firas det på andra sidan regnbågsbron - Rave On A-kullen fyller nämligen 16 år! Så älskade och saknade - hoppas ni har det riktigt bra där borta på andra sidan.. Grattis Atlaz, Brazze, Trulls, Samba, Amigo, Zappa, Carlos, Andy, Avanti, Ayla och Athena!
Firas bör också fina framgångar under helgen - Inja och Birgitta har tävlat rallylydnad avancerad klass med två kvalificerande resultat, lika många pallplatser och en ny fin titel - RLDA! Stort Grattis - ni är så grymma!
Förra helgen debuterade Gianna på officiell utställning i Åhus med ett VG-1. Om man envisas med att gå passgång så får man VG.. Så nu vet vi vad vi ska hårdträna på! Success-sidan uppdaterad.
Nizze har börjat fortsättningskurs i specialsök - vi önskar lycka till!
Eddie har varit på aktivitetsdag med glada vänner - så roligt!
01 maj: Giannas sida är uppdaterad med nya bilder från ett superkul träningspass med Klar-Färdig-Gå-träning enligt Bästa Starten. Så bra och rolig träning och det blir ju inte mindre kul med en supertaggad hund! Gianna är sååå rolig att träna med och bara älskar fart och fläkt. Hon är nu 20 månader gammal och jag är så otroligt glad för att hon är min!
25 apr: Vilken fantastisk helg - vilka fantastiska ekipage! Lena och Nizze slog till med en Clear Round i Nose Work klass 2 - Stort Grattis! Inte nog med det - de tävlade dessutom rallylydnad nybörjarklass med finfint kvalresultat! Stort Grattis till det också!
Jessica och Jade fixade mentaltestbanan med fint godkänt resultat och därmed får Jade en ny titel: KORAD! Stort Grattis! Jade blir den 10:e korade Rave On-hunden och det innebär att jag kommar att ansöka om SBK:s korningsdiplom - så himla roligt!
Vi var med Gianna på inofficiell utställning i Moheda och hon belönades med både HP och BIR/BOB! Med tanke på hur ofta vi åker på utställning så är jag mer än nöjd - det var nästan ett år sedan senast.
Vi har också haft besök av Carina och Idde för lite lydnadträning - jätteroligt att ses!
17 apr: Glada nyheter! Birgitta och Inja uppflyttade till lägre klass spår med pallplats i Karlskrona idag! Stort Grattis Birgitta, bra jobbat!
Malin och Eddie har varit på internationell utställning i Malmö med ett fint Very Good som resultat. Grattis Malin och Roger, han är så fin eran kille!
Nya bilder på Jazz och Giannas sidor - tack så mycket! Success-sidan, I-kullens och J-kullens sidor uppdaterade.
16 apr: Grattis Elliot på 10-årsdagen! Hoppas du blir ordentligt firad på din stora dag!
14 apr: Vi önskar Er alla en riktigt Glad Påsk! Nya bilder på Ilas och Giannas sidor - tusen tack!
06 apr: Idag skulle vår lilla Penny blivit 10 år om hon fått vara kvar i livet. Grattis lilla du, hoppas du firar ordentligt på andra sidan regnbågsbron! Du är saknad..
Nya bilder på Bruces och Giannas sidor - tack så mycket!
27 mar: Nya bilder inlagda på Glorias, Ideles, Giannas, Nizzes, Jazz och Eddies sidor - tusen tack!
26 mar: Sorgliga nyheter från Danmark.. Rave On Dani Fauve BA har vandrat över regnbågsbron, nästan 12 år gammal - älskad och saknad. Vi känner med och tänker på Louise med familj och beklagar sorgen. Tack för att ni alltid tagit så väl hand om er älskade Wilma. Varma kramar från oss.
13 mar: Finfina framgångar i helgen! Carina och Idele blev godkända på certprovet för tjänstehund, så nu kan Idde titulera sig TJH KORAD Rave On Irresistable Idele Fauve HP - Stort Grattis, bra jobbat!
Lena och Nizze tävlade Nose Work TSM 1 (behållare) med diplom, Stort Grattis till er också, bra där!
Nya bilder även på Fias, Eddies, Eros och Giannas sidor - tusen tack!
11 mar: Den 11 mars är det 14 år sedan Rave On-B-kullen föddes och vi gratulerar på födelsedagen!
Bugsy firar hemma i Skyttelund, medan Bella, Bianca, Brianna, Wizzla, YoYo, Isac och Bogge kalasar på andra sidan Regnbågsbron, älskade och saknade..
10 mar: Idag blev det spår och uppletande för Gianna. Vad kan jag säga.. Hon är grym! 600m skogsspår med 3 apporter och husse i slutet - klockrent! Vi varierar hennes spårutveckling med att köra varannat på fält och varannat i skog, beroende på hur det går. Så i morgon blir det definitivt fält!
Vi avslutade med uppletande och samma sak där - BAM! Kvarsittande = impulskontroll när jag gick ut och låtsades lägga föremål som redan var utplacerade och därefter ett skick som lämnade oss tårögda. Hon går från klarhet till klarhet och vi njuter av varje ögonblick med denna tjejen! Nya bilder på Giannas sida.
09 mar: Ett sorgligt besked har nått oss.. Rave On Bogart Fauve MR har vandrat över regnbågsbron, nästan 14 år gammal. Vi känner med och tänker på Carina och Christer, som har mist sin älskade kamrat. Vi beklagar djupt er sorg och vill tacka er för att ni har gett Bogge ett så fantastiskt fint liv! Många varma kramar från oss..

05 mar: Kennelläger planeras! Äntligen vågar vi planera för kennelläger efter pandemin! Den 22 - 24 juli i är det dags för en härlig helg i lika härlig Rave On-anda i Ronneby-området! Hur programmet kommer att se ut återkommer vi till, men vi kommer att köra igång fredag morgon och avsluta söndag eftermiddag. En hel helg när vi tränar, umgås och utbyter massor av erfarenhet och briardtankar. Självklart ska även årets Rave On-mästare utses!
Vi kommer att fixa lunch, fika och middag gemensamt till självkostnadspris.
Anmälan till mig på antingen mail, sms, telefon eller messenger, så återkommer jag med mera info lite längre fram.
Väl mött i glada Briardvänners lag! ÅÅÅÅH, vad vi har längtat efter detta!

02 mar: Härliga träningsbilder på Giannas sida - våren är här!
16 feb: Nya bilder inlagda på Giannas, Eddies, Ginnies och Injas sidor - tack så mycket!
04 feb: Nya bilder på Farinas, Eddies och Giannas sidor - tusen tack!
31 jan: Nya bilder på Haldes, Heddas, Elliots, Iddes, Fias och Giannas sidor - tack så mycket!
19 jan: Nya bilder inlagda på Celines, Chanels, Heddas, Iddes och Giannas sidor - tack så mycket!
16 jan: Idag är ingen vanlig dag - idag är det C-kullens födelsedag! Grattis! Celine och Chanel firar med sina familjer - hoppas ni får en toppendag! Jag är säker på att på andra sidan Regnbågsbron blir det änglafest för vår älskade Cody och resten av syskonen.
Lite glest med uppdateringarna just nu.. Tiden ägnas åt träning, planering av träning och mera träning. Covidläget gör att vi fortfarande inte kan träffas i större grupper, men så fort läget blir stabilt så tänker vi planera in någon slags kennelträff.
Vi saknar er alla!
Nya bilder inlagda på Heddas, Gemmas, Fias, Jazz, Jades, Ilas och Giannas sidor - tusen tack!

07 jan: God Fortsättning kära vänner! Först och främst vill vi tacka våra valpköpare och fodervärdar för att ni tar så väl hand om era hundar och ger dem ett härligt aktivt liv. Det är så roligt att få följa er alla. Vi önskar er alla varmt lycka till vidare med träning, tävling och allt annat kul ni gör tillsammans.

Vi hoppas att 2022 kommer att bli ett bra år och att vi ska kunna arrangera kennelläger i sommar om pandemiläget tillåter. Det är lite svårt att planera, så det kan bli lite kort varsel - hoppas ändå att vi kan få det att fungera bra.

Några av er har varit ute och tävlat och vi gratulerar till era fina prestationer under året! Får vi lov att presentera 2021 års Rave On-vinnare! Roligt att se era fina resultat även på Svenska Briardklubbens listor! Fantastiskt bra jobbat!

Specialsök/Nose Work:
1:a Rave On Impressive Izzac Fauve HP "Nizze" - Grattis Lena!
2:a Rave On Intelligent Inja Fauve HP "Inja" - Grattis Birgitta!

IGP:
1:a Rave On Jazzing Jack Fauve NG "Jazz" - Grattis Linda!

Bruks:
1:a Rave On Intelligent Inja Fauve HP "Inja" - Grattis Birgitta!

Lydnad Startklass
1:a Rave On Irresistable Idele Fauve HP "Idde" - Grattis Carina!
2:a Rave On Jazzing Jack Fauve NG - Grattis Linda!
3:a Rave On Intelligent Inja Fauve HP "Inja" - Grattis Birgitta!

Lydnad Klass 1:
1:a Rave On Gandalf Fauve EB "Gandalf" - Grattis Jonas!

Rallylydnad Nybörjarklass:
1:a Rave On Just Joshy Fauve NG "Eddie" - Grattis Malin!

Rallylydnad Fortsättningsklass:
1:a Rave On Intelligent Inja Fauve HP "Inja" - Grattis Birgitta!

Rallylydnad Avancerad klass:

1:a Rave On Intelligent Inja Fauve HP "Inja" - Grattis Birgitta!

Utställning:
Gianna For Rave On auberge des ours heureux - vår lilla Gianna!

Vi gratulerar även Idde till sin fina titel KORAD:
Rave On Irresistable Idele Fauve HP "Idde" - Grattis Carina!

Fullständiga tävlingsresultat finns på Success-sidan för 2021

Stort Grattis allesammans - lycka till vidare med allt ni hittar på med era pälsklingar!