NEWS 2018
2017

27 dec: Julen är över och vi ser nu fram emot ett nytt år - 2019. Vi vill tacka alla valpköpare och vänner för ett fantastiskt 2018 - ingen nämnd och ingen glömd - tack kära ni för att ni tar så väl hand om er hundar, ställer upp och röntgar, gör MH, skriver och berättar hur ni har det - ja allt som rör era hundar! Vi är så glada och tacksamma över att våra "barnbarn" har så härliga familjer som ser till deras bästa.
Vi önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År 2019!
19 dec: Idag låg Ilas röntgenresultat på SKK Hunddata och dagen kunde väl inte börjat bättre! HD A/A och ED 0/0 - Grattis Siv och Göte till tjejens fina friska leder!
Codys rehabilitering fortskrider och igår fick han genomgång och behandling av en kiropraktor/veterinär och vi hoppas att det hjälper honom. I så fall ska vi kunna ta bort smärtlindringen redan om ett par dagar. Vi håller tummarna!
12 dec: Idag flyttade Jitterbug Jeanie till sin familj och vi önskar varmt lycka till! Därmed har alla valpar flyttat till sina familjer och det är väldigt tomt och tyst här hos oss.. Så tyst det nu kan bli med Penny och Cody i huset. Det är med blandade känslor vi skiljs från våra småttingar, men när vi ser kärleken i ögonen på deras familjer så väger det över och känslan av att valparna kommer att bli överösta med kärlek och omtanke fyller våra hjärtan. Då går det lite lättare att skiljas åt. Vi avslutar nu valpdagboken och vi fortsätter följa valparna på J-kullens sida.
Nu är vi många Rave On-are och det är mycket svårt att hinna med att uppdatera varje enskild sida med bilder. Därför ber jag er alla att lägga in bilder och lite om vad ni gör i Rave On-gruppen på facebook. Det är så roligt att följa er alla, men tiden räcker inte till.. Hemsidan är gigantisk och någonstans måste jag begränsa mig. Cody mår inte bra just nu och behöver mycket tid och omsorg - vi hoppas att han ska bli någorlunda ok och är försiktigt optimistiska. Han får laserbehandling och jobbar i vattentrask, men har väldigt ont så det går långsamt, långsamt. Vi håller tummarna för att han ska kunna vara med oss länge än, men vi vet inte hur det går. Därför valde jag att inte behålla någon valp ur denna kullen, men har behållt avelsrätten på en härlig kille - Rave On Jazzing Jack Fauve NG, som bor hos Linda och DaTai.
08 dec: Idag har Jagger the Shagger och Je Suis Jaylee flyttat till sina familjer och vi önskar varmt lycka till! Bilder i valpdagboken.
06 dec: Snabbt stopp vid datorn - mentalbeskrivning valp, veterinärbesiktning, chipmärkning och vaccinationer klara - alla fick ok-stämpel och har börjat flytta till sina familjer. Varmt lycka till i livet! Bilder i valpdagboken.
Ett trist röntgenresultat har vi fått - Inja visade sig ha D/D.. Fina armbågar i alla fall - ED 0/0. Mycket tråkigt med höfterna, men hon verkar inte ha några besvär och kommer att ha ett bra och aktivt liv med träning som passar.
01 dec: Hektiska dagar.. Vi har varit på koppelpromenader, bilturer, skogspromenader och haft valpbeskrivning. Dessutom tränas valparna på hantering, borstning, att stå på trimbord, vara med i TV-soffan, träffa grannarna - ja, det är bara fantasin som sätter gränser. Och den lilla detaljen att det bara finns 24 timmar på ett dygn.. Men det är så viktigt att våra valpar är trygga när det är dags för flytt, så vi går all-in för detta. Då blir det så att hemsidan (och hemmet också för den delen) inte riktigt får lika mycket tid, men jag hoppas på överseende med detta. Valpdagboken har i alla fall blivit uppdaterad med massor av nya bilder! Enjoy!
25 nov: Solen tittade fram idag och då passade vi på att ta lite bus- och ansiktsbilder på valparna. Jag har fått det sista protokollet från I-kullens MH, så nu är I-kullens MH-översikt komplett.
24 nov: Igår var vi på biltur och skogpromenad med Gemma och hennes valpar - bilturen gick bra och ingen valp mådde illa. Skogen var spännande och jag kan säga att eftermiddagen blev rätt lugn här hemma sen.. Bilder i valpdagboken.
20 nov: Nya bilder i valpdagboken, tänk att de blir hela sex veckor i morgon!

17 nov: Vi har haft trevliga besök av förväntansfulla valpköpare - nu längtas det runt om i stugorna vill jag lova.. Snart är det dags för våra härliga valpar att flytta hemifrån och det är som alltid med blandade känslor vi närmar oss dagen D. Vi gör vårt bästa för att ge dem en trygg och bra grund att stå på, därefter är det upp till valpköparna att förvalta och bygga vidare. Det känns som om vi har hittat rätt hem till alla våra valpar - en härlig känsla! Vi kommer såklart att sakna de små liven, som har fyllt vår vardag med så mycket liv den senaste tiden - men känslan när man ser deras familjer lysa av kärlek till sin nya familjemedlem är oslagbar..

Vi har bestämt oss för att det blir en sista valpkull efter Penny i vår - mer om vår planerade K-kull finns på Valpar/Puppies 2019. Mer info om vår planerade kull kommer lite längre fram.
Nya bilder inlagda på Frasses och Haldes sidor - tack så mycket!

14 nov: Nya bilder inlagda i valpdagboken - idag blev det både lek-i-trädgårdenbilder och porträttbilder!
12 nov: Lördagen tillbringades på Sölvesborgs BK med MH, UHB för I-kullen och exteriörbeskriving för Hedda. Riktigt trevliga MH:n med totalt skottfasta hundar - härligt! Stort grattis till er alla och tusen tack för att ni kom! Som ni vet är det mycket värdefullt, inte bara för mig som uppfödare, utan även för vår kära ras. Att utvärdera är en stor del av avelsarbetet. Jag kommer att lägga in protokollen och lite bilder inom kort. Min kamera vägrade samarbeta, så jag får samla ihop från er som lyckades bättre än jag - tack på förhand!
Valparna har varit i trädgården för första gången och nya valpbilder är inlagda i valpdagboken.
06 nov: Individuella foton på valparna finns nu i valpdagboken - puh, vilken pärs! Kamerainställningen krånglade, därför är det lite ojämnt ljus på dem. Att få en 4-veckors valp att stå fint är i stort sett omöjligt, men söta är de allihop i alla fall!
Heddas och Ideles sidor är också uppdaterade, jag försöker hinna lägga in bilder när jag har en liten stund över - som ni vet så är vi så tacksamma för dessa. Fler har kommit och jag lägger upp dem så fort jag hinner.
04 nov: Valpdagboken uppdaterad! Valparna tar mycket tid just nu (kärt besvär) vilket innebär att jag inte riktigt hinner med att uppdatera hemsidan med bilder som jag brukar. Vi har dessutom ett MH nästa helg som kräver en del planering och våra vuxna hundar ska förstås ha sitt.. Hoppas ni kan ha överseende med detta - jag kommer att lägga in alla fina bilder som har kommit så fort jag hinner. Så fortsätt skicka bilder på era pälsklingar - det är så roligt att följa dem!
30 okt: Fler bilder i valpdagboken!
29 okt: Idag har valparna fått ytterligare smakportion av köttfärs - bilder under kategorin kladd och kludd i valpdagboken!
28 okt: Vi har haft Jessica och Erik här på besök i helgen - gissa om Gemma var lycklig.. Så stolt över att få visa upp sina fina valpar. Tack för en mysig helg! Bilder finns i valpdagboken.
Starttider och info om vårt MH, UHB och Exteriörbeskrivning är utskickade via mail - även anslagstavlan är uppdaterad. Välkomna till Sölvesborgs BK den 10 november och varmt lycka till!
23 okt: Valpdagboken uppdaterad med nya bilder - hinner i stort sett bara med valparna just nu. En fantastisk tid och som alltid så roligt att få se dem utvecklas. Känner du att just du vill ge en Rave On-valp ett aktivt och kärleksfullt hem - hör gärna av dig så berättar jag mer om kullen!
18 okt: I morgon fyller vår H-kull hela 2 år - Grattis Hedda och Halde! Ni blir säkert ordentligt firade med extra godis och roligheter!
Nya bilder inlagda i valpdagboken, inte lätt att fota dessa småttingar - full rulle på dem redan!
16 okt: Fler bilder inlagda i valpdagboken.
15 okt: Idag har valparna blivit registrerade i SKK Hunddata! Nya bilder i valpdagboken.
14 okt: Det blir inte mycket datortid just nu, men lite valpbilder måste vi ju dela med oss av.
13 okt: Info om MH och UHB för I-kullen den 10 nov är kompletterad och ni hittar den på Anslagstavlan.
11 okt: Rave On J-kullen är här - 5 hanar och 4 tikar föddes igår den 10 oktober. Välkomna till världen! Dagboken är såklart uppdaterad om än något sparsamt än så länge. Gemma vilar ut efter gårdagen och de små far redan runt i valplådan som om de aldrig gjort annat. Vilken energi!
Idag gratulerar vi vår G-kull som fyller 5 år! Mammahunden Gemma firar sin födelsedag här i lugn och ro med sina småttingar, hoppas ni andra också blir ordentligt firade med lite extra gott och kul!
09 okt: Anslagstavlan uppdaterad om I-kullens MH och UHB den 10 november - skynda att anmäla!
08 okt: Dräktighetsdagboken uppdaterad - hon håller oss på halster lilla Gemma! Kan den möjligen vara så att Gemma tycker att hon ska vänta tills efter i morgon? Det är nämligen så att I morgon fyller vår I-kull ett år - helt otroligt så fort tiden går! Klart ni ska ha en alldeles egen födelsedag! Hoppas ni blir ordentligt firade på er allra första födelsedag med extra gottis och en massa kul hittepå! Grattis från oss!
06 okt: Dräktighetsdagboken uppdaterad - det närmar sig! Spännande tider! Nya bilder på Gandalfs och Indys sidor - tackar!
02 okt: I helgen har Ila varit på Glasbruksutställningen i Nybro och fick med sig ett fint excellent! Grattis Siv! Nizzes sida har fått nya bilder - tack Lena och Calle! Sist, men inte minst så har vi varit och röntgat Gemma för att ha lite koll på hur många valpar som kan tänkas gömma sig i hennes fina mage.. DET ÄR KNÖKFULLT! Inte konstigt att hon bara äter lite vid varje mål, där är ju helt fullt med valpar i magen! Så himla roligt och spännande! Nedräkningen har börjat! Bilder i dräktighetsdagboken.
26 sep: Dräktighetsdagboken uppdaterad och nya bilder inlagda på Heddas sida. Kul att ni jobbar på med specialsöket Lotta!
24 sep: Liten lägesrapport från Gemmas matte hittar vi på sidan "dräktighetsdagboken".
22 sep: Himlen har fått ännu en ny stjärna. Coffie har vandrat över regnbågsbron för att mötas av mamma Ruffa och pappa Frodo. Våra tankar går till familjen Sundell som mist en kär familjemedlem och vän. Tack för att ni alltid tagit så väl hand om honom.
19 sep: Gemmas dräktighetsdagbok uppdaterad!
Nya bilder även på DaTais, Frasses, Heddas, Haldes, Ginnies, Fias, Ilas och Gildas sidor. Tack kära ni!
17 sep: Himlen har fått en ny stjärna ikväll. Ellie har vandrat över regnbågsbron. Lilla vän, hoppas du får det bra där borta med din mamma Ayla, där ingen smärta finns.
Lite nya bilder är inlagda på Yatzys, Cookies och Ubbes sidor. Tack snälla ni. Fler bilder kommer snart, just nu är jag bara så otroligt ledsen..
10 sep: Glada nyheter från Jonas och Gandalf, som tävlat Elitklass spår i helgen - med godkänt resultat och därmed ny fin titel - SPH3! Vi gör vågen Jonas! Stort Grattis, superbra jobbat! Första Rave On-ekipaget i Elit Bruks - vi är så stolta!
Nu finns bilderna från Gemmas och Ninjas date i Gemmas dräktighetsdagbok - jag har vågat mig på att lägga ut den, eftersom Gemma faktiskt visar flera tecken på dräktighet!
06 sep: Årets Bäst i Väst blev en mycket angenäm upplevelse - jag fick förtroendet att vänstervarva med Inja och det gick alldeles lysande. Den lilla tösen fullkomligt ägde ringen och det var en ren fröjd att visa upp henne till BIR/BOB, BEST IN SHOW JUNIOR OCH BEST IN SHOW! Vi är så glada! Så nu får hon titulera sig BIV-juniorvinnare 2018 och BIV-vinnare 2018! Grattis Birgitta!
Birgitta och Bianca tävlade lydnad Class 2 och blev klubbmästare i Briardklubben även i år! Grattis igen!
Samtidigt, på Öland var det SKK utställning och där blev Elliot BIR/BOB och Idele fick för dagen VG med jättefin kritik. Grattis Carina och Stefan!
Lite valpnytt: Igår fick vi ett glädjande samtal från Gemmas matte Jessica och det verkar faktiskt som om Gemma är dräktig. Gun (Isfolket's Kennel) är duktig på att känna valpar och denna gången hittade hon tätt liggande, rätt stora "kulor". Stor skillnad från förra gången, då de var små och inte växte riktigt som de skulle. Vad det berodde på vet vi inte, men nu gläds vi åt och ser fram emot kommande kull någon gång i mitten på oktober. Du som är sugen på en härlig bästa kompis och kan ge din vän ett aktivt och innehållsrikt liv, hör gärna av dig så berättar jag mera om vår kommande kull. Eller kika in på valpsidan för mer info.
23 aug: Inja är på besök hos oss ett par veckor för lite miljöträning. Vi hoppas ju att hon, om allt faller på plats, kommer att bli mamma här hos oss när hon blir stor. Därför kommer hon och bor här lite då och då för att hon ska känna sig hemma även här hos oss. Och känner sig hemma - det gör hon! Massor av härliga bilder finns på Injas sida.
21 aug: Sorgliga nyheter.. Den 18 augusti vandrade Athena över regnbågsbron, 12 år och 3 månader gammal. Tack Maj-Inger, för att du tagit så väl hand om din älskade tös under alla år.. Stor varm kram från oss.
Nu är alla hundar från A-kullen på andra sidan regnbågsbron tillsammans med sin mamma Ruffa och pappa Yap.. Vi vill gärna tro att ni har det bra därborta..
18 aug: Idag har Carina och Elliot tävlat startklass lydnad med 130,5p, godkänt och en 2:a placering - Grattis Carina, bra jobbat! Cleo har vänstervarvat i Norrköping, fint visad av Jessica med EXC1, CK, NORDISKT CERT, BIM OCH Bästa tik-veteran! Grattis Lena!
17 aug: Lyckad parning mellan Gemma och Ninja 10 -11 augusti! Nu hoppas vi på valpar i mitten på oktober.. Än så länge har det bara gått en knapp vecka, så det är för tidigt att säga om hon är dräktig eller inte. Ett litet tecken dock, hon är fortfarande lite svullen baktill efter löpet.. Håller alla tummar vi har!
Bilder från daten kommer - vi har lite fullt upp en tid, men de kommer!
30 jul: Gemma löper! Vi planerar parning med den snygge och trevlige Ninja du Manoir Noble om ett par veckor. Spännande tider - om allt går som det ska, så kommer vi att ha fawnfärgade valpar här i mitten på oktober. Vi längtar redan.. Mer info om vår planerade kull finns här.
18 jul: Massor av nya bilder inlagda - Haldes, Pennys, Codys, Yatzys, Frasses, DaTais och Gemmas sidor är uppdaterade - tusen tack kära ni!
17 jul: Cleo har åter visat framfötterna i utställningsringen på Briardklubbens rasspecial Nordstjärnan, snyggt visad av Jessica. BIM-veteran och 4:a bästa tik med superfin kritik! Stort grattis Lena!
13 jul: Kvällsutställning (inoff.) för Ila och Idele på Nybro BK igår: Ila bästa tik med HP och BIR/BOB och Idele 2:a bästa tik med HP. Grattis Siv och Carina! Nya bilder på Haldes sida från sökträning - så roligt!
10 jul: I helgen har Lena och Cleo varit i Insjön och tävlat Rallylydnad och tog ännu ett CERT med fina 91 poäng. Stort grattis!
09 jul: Sorgliga nyheter.. Igår fick Carat somna in efter en tids sjukdom. Våra tankar går till hans familj som har gett honom ett rikt och fint liv - tack för att ni tagit så väl hand om honom..
04 jul: Nu är lägerbilderna med kommentarer inlagda i ett eget album - kennelläger 2018. Välkomna in på en titt!
01 jul: Årets kennelläger är genomfört och vi vill rikta ett varmt och innerligt tack till er alla som deltog och gjorde denna happening till något alldeles extra! Vilket underbart gäng och så roligt vi har haft! Vi har tränat på lite av varje, men fokus har legat på nosarbete. Stort tack till Jessica och Seved som så fint guidade runt oss alla i specialsökets värld - så intressant och roligt! Stort tack även till Jonas, som på ett proffsigt sätt gick igenom hur ett MH kan gå till, med lite hantering och lek. Lite skotträning för de yngsta hanns också med och alla var helt coola - skönt! Ett stort tack till Susann och Marcus på MG Events, som tillverkade en alldeles fantastisk rosett, helt efter mina önskemål och skickade den med expresspost så att vi fick den i tid - trots kort varsel!
Efter en hård och rolig kamp är Rave On's kennelmästare för 2018 korad - alla gick som vanligt all in och kampen var stenhård - vi gratulerar Jessica och Gemma till segern! Bra jobbat alla!
Det kommer att läggas upp en sida med alla fina bilder som Kjell har tagit från dagarna, men det tar lite tid då de är närmare 500 stycken.. Men den som väntar på något gott..
Sist men inte minst, vill vi än en gång tacka för den fantastiskt fina presenten som vi fick - vi blev verkligen helt överväldigade och inte ett öga var torrt.. TACK kära ni!
18 jun: Trevliga träningsdagar med spår och bad med Lotta och Hedda här i Ronneby - tack kära ni för att ni kom, det gör vi om snart igen! Bilder finns på Heddas sida. Nya bilder även på Gemmas, Frasses, Ellens, Carats och Yatzys sidor - tack så mycket!
11 jun: Anslagstavlan uppdaterad med lägerinfo! Varmt välkomna alla härliga Rave On-are! Ni som ännu inte anmält er - skynda er, än finns det möjlighet!
09 jun: Idag var det utställning på SBK Saxnäs och tre Rave On-are var på plats: Ila debuterade i valpklass och blev BIR/BOB med HP och dessutom BIG-2! Grattis Siv och Göte, vilken fin debut! Idele blev 2:a bästa valp idag och sen var det dags för Elliot som blev EXC-1, CK och BIR/BOB! Grattis Carina och Stefan!
07 jun: Nya bilder inlagda på Frasses, Gemmas, Fias, DaTais, Wizzlas, Ellens och Ginnies sidor - tusen tack!
05 jun: Nya bilder inlagda på Yatzys, Injas, Ideles och Ilas sidor - tack så mycket! Det är lite svårt att hinna med alla bildsidor - men fler kommer! Det är så härligt väder och vi passar på att simma med hundarna så gott som varje dag nu - underbart!
01 jun: Idag gratulerar vi vår D-kull, som fyller 8 år! Hoppas ni får en härlig dag med extra godis och skoj! Diesel firar med mamma Ayla och pappa BamBam på andra sidan regnbågsbron..
30 maj: Helgen som gick spenderades med dubbelutställning i danska Taulov med strålande resultat.
Utställning 1: Inja - BIR/BOB-valp, HP och Best in Show! Hedda - EXC1, CK, CERT och Btkl2!
Utställning 2: Inja - BIR/BOB-valp, HP och Best in Show igen! Hedda - EXC1, CK, CERT, Btkl1 och BIR/BOB! Stort grattis till Birgitta och Lotta & Börje - och stort tack för att vi fick låna med oss era fina flickor!
Lena och Cleo var i Södertälje och tävlade rallylydnad och nu kan vi med stolthet presentera kennelns första RallylydnadsChampion! Stort Grattis Lena, vi är djupt imponerade! Så roligt!
Idag var det dags för årets första dopp - underbart! Bilder på Pennys och Codys sidor.
28 maj: Idag gratulerar vi vår F-kull, som fyller 5 år! Hoppas ni får en härlig dag med massor av gott och skojigheter!
24 maj: När man är på utställningar, tränar och fixar, så blir det inte så mycket tid vid datorn. Kjell tog massor av bilder på Svensk Briardvinnare och en del av dem är nu redigerade och finns på sidorna: Gemma, Hedda och Inja. Självklart tog vi bilder på alla Rave On-are, men jag får försöka fixa resten under nästa vecka. Sen ligger många fina bilder som kommit via mail och fb och väntar.. Så vi har många fina hundbilder att se fram emot!
Pappahunden till våra H- och I-kullar, Lewis och blivande pappahunden till vår höstkull, Ninja, visade upp sig på Selectionné i Tjeckien och båda kan nu lägga titeln SEL. CZ till raden av titlar. Congratulations!
17 maj: Idag gratulerar vi vår A-kull på 12-årsdagen! Athena firar hemma i Småland, men de andra syskonen firar på andra sidan regnbågsbron. Det är något speciellt med den allra första kullen..
Den gångna helgen har tillbringats på Briardspecial i Eskilstuna och Rave On-gänget fick en hel del fina resultat med sig hem: Hedda och Halde blev unghundsbeskrivna med härliga protokoll - grattis Lotta och Börje samt Jakob!
I utställningsringen visade Inja sig från sin allra bästa sida och blev bästa tikvalp med fint HP och slutade som BIM/BOS-valp! Grattis Birgitta!
Grabbarna var lite busiga i ringen, så Halde och Yatzy fick varsitt Very Good - grattis Jakob och Jessica!
Hedda blev belönad med ett Excellent och blev 3:e bästa Unghundstik och Gemma slog till och vann Championklassen med Excellent, CK och slutade som 3:e bästa tik! Grattis Lotta, Börje och Jessica!
Resultaten finns på Success-sidan och jag kommer att uppdatera respektive sidor snart. Mycket att göra just nu..
06 maj: Utställningssäsongen är på gång! I söndags var Idele på utställning i Jönköping - ett BIR/BOB med HP - snyggt jobbat Carina, grattis! Inte nog med det - idag slog hon dessutom till med BIR/BOB, HP och BIG-1 i Norrköping! Vilket team, grattis igen Carina!
Igår var det utställning i Åhus och där glänste Inja - BIR/BOB, HP och Best in Show-2 i debuten! Grattis Birgitta, så fint du visade henne - en ren fröjd att se er tillsammans i ringen!
På plats i Åhus var även Hedda Hopper och jag - Hedda visade sig också från sin allra bästa sida och vann unghundsklassen med CK och slutade i hård konkurrens som 3:e bästa tik! Så himla roligt att hon, endast 18 månader gammal, fick en så fin placering! Stort grattis Lotta och Börje, och tack för förtroendet!
success-sidan finns resultaten sammanställda.

Inja har varit här på kollo några dagar och nu är det Heddas tur. Vi tycker att det är bra att våra fodertikar (trist ord, jag vet) ska känna sig trygga och trivas här med oss när det är dags för parning/valpning. Det är fantastiskt roligt att få lära känna dem så nära och vi njuter av varje dag tillsammans. Många bilder har vi tagit, men av förklarliga skäl hinner jag inte lägga upp dem på hemsidan just nu. Men bilder kommer när jag får mer tid! Nu blir det spårträning varvat med mera utställningsträning för Hedda kommande vecka. Hon testade spår idag och visade sig ha en naturlig fallenhet och bra driv för spårarbete - jätteroligt!
24 apr: Idag har Penny och jag varit i Rödeby och tränat med Birgitta och hennes töser - alltid lika roligt att träffas! Några mobilbilder blev det också! Bildkvalitén lämnar en del att önska, men motiven är det inget fel på! Injas, Dilays och Biancas sidor uppdaterade. Gemma och Jessica skickade en hälsning från en regnig morgonpromenad - tackar!
23 apr: Fler bilder.. Ideles, Nizzes och Indys sidor uppdaterade - tusen tack! Så roligt att få se Indy jobba så fint i Nose Work!
22 apr: Idele har debuterat på valputställning i Moheda - BIR/BOB, HP och Bäst i Gruppen! Grattis Carina och Stefan, vilken fin start på utställningskarriären!
19 apr: Nya bilder inlagda på Elliots, Indys, Yatzys och Ilas sidor - tusen tack! Vi tog en tur till underbara Österlen - Pennys och Codys sidor fick också lite bilder.
15 apr: Massor av nya bilder inlagda - följande hundar har fått sina sidor uppdaterade: Penny, Cody, Inja, Idele, Indy, Nizze, Hedda, Halde, Elliot, Gandalf, Ila, DaTai, Frasse och Cookie - tack så mycket! Vi passar även på att gratulera Elliot, som fyller 6 år i morgon!
Jag försöker få med alla bilder, men ibland missar jag några. Tacksam om ni lägger dem på i Rave On-gruppen på facebook, så finns de på samma ställe när jag ska uppdatera. Det sparar mycket tid.. Tack snälla ni!
10 apr: Datum spikat för årets kennelläger: 26-28 juni, mer info på Anslags-sidan!
09 apr: Sorgliga nyheter idag.. Isac fick vandra över regnbågsbron igår.. Våra tankar går till Anna med familj som har mist sin högt älskade vän. Tack kära ni för att ni alltid tagit så väl hand om honom, vi är så ledsna och känner med er. Isac blev 10 år gammal.
05 apr: Blivande pappahunden Ninja har tillbringat påsken med fårvallning - han är superduktig och tävling är inplanerad i sommar. Självklart håller vi tummarna! Nya bilder inlagda på valpsidan.
Penny och jag har varit på heldagskurs för Helene Lindström - en riktig kick-off för oss! Så roligt!
Ny bild på Heddas sida - tack Lotta! Hon är en riktig Darling..
01 apr: Ännu en stjärna har tänts på himlen - Sov gott fine Trulls.. Tack Malin med familj, för att ni har tagit så väl hand om Trulls - vi tänker på er och delar er sorg..

31 mar: Alla valpar i I-kullen är nu anmälda till kurser - några har redan börjat och några startar nu i april. Lycka till! Nya bilder inlagda på Indys, Ideles, Ubbes och Bugsys sidor. Tack snälla! Och så är Elliot konstaterat EU-fri - Grattis Carina!

26 mar: Himlen har fått en ny stjärna - Sov gott fine Zappa.. Våra tankar går till Jeanett med familj, som har mist sin älskade vän. Tack för att han har fått ett långt, rikt och fantastiskt liv hos er. Vi känner med er denna sorgliga dag, det finns inga ord som räcker till..
25 mar: Uppdaterat med nya bilder på Yatzys, DaTais, Heddas, Haldes, Indys, Cookies, Frasses, Gemmas, Nizzes, Gandalfs, Gatsbys, Chanels, Codys och Pennys sidor. Stort tack för alla fina bilder!
Vi har haft en superhärlig vårdag här i Blekinge idag och självklart passade vi på att åka ut i skogen för lite uppletandeträning. Blåsipporna har kommit och hackspetten talade om att vi störde..
18 mar: Eftersom vi vet att Gemma kan bli dräktig, åker vi till Tjeckien för en parning i slutet av sommaren. På valpsidan finns en utförlig presentation om blivande föräldrarna. Intresserad av en härlig kompis i höst? Tveka inte att höra av dig, så berättar vi mera!
13 mar: Vi var glada, förväntansfulla och längtade så efter valpar.. Tyvärr visade röntgen att Gemmas mage var tom - troligen har embryona resorberats. Besvikelsen är såklart mycket stor, liksom vår förvåning. Hon var ju dräktig! Men det är bara att bryta ihop och gå vidare.. Det positiva mitt i eländet är ändå att vi vet att Gemma kan bli dräktig och vi planerar att para henne igen på nästa löp i juli/augusti 2018. Så till våra väntande valpköpare kan vi bara säga att vi är ledsna och kommer att lägga ut mer information om kommande valpkull inom kort.
10 mar: Igår flyttade Gemma hit inför valpningen - bara två veckor kvar nu! Nya bilder på Codys och Pennys sidor. I morgon fyller vår härliga B-kull hela 10 år - Grattis - lite i förskott! Läge för kalas minsann - inte varje dag man fyller jämnt!
05 mar: Fler härliga bilder inlagda på Iddes, Frasses, Fias, Trulls, Indys och Elliots sidor - tack så mycket! Så roligt att få följa våra Rave On-are!
04 mar: Dräktighetsdagboken uppdaterad! Dessutom nya bilder på Gandalfs, Ubbes, Athenas och Frejas sidor - tusen tack!
03 mar: Jobbar på med att uppdatera med bilder - Wilmas, Nizzes, Heddas, Indys, Injas, Codys och Cleos sidor har fått nya foton inlagda såhär långt.. Tack snälla ni!
28 feb: Det börjar närma sig - bara lite mer än en vecka kvar tills Gemma flyttar hit för valpningen! Nu längtar vi!
22 feb: Ännu en hund från vår A-kull har vandrat över regnbågsbron, sommaren 2013 - Amigo. Han var en speciell kille, som älskade sin flock över allt annat. Tack för att han fick ett bra liv hos er, Mikaela och Gunnar.
Nya bilder på Cèlines, Haldes och DaTais sidor - tack så mycket!
20 feb: Åren går och vår A-kull närmar sig sin 12:e födelsedag. Idag fick jag veta att Brazze tyvärr vandrade över regnbågsbron i somras. Våra tankar går till husse Anders och dottern Suzanna - tack för att ni tagit så väl hand om Brazze, han fick ett långt och fint liv tillsammans med er. Varm kram från oss.
Den yngre generationen, vår I-kull, växer så det knakar och nya bilder finns på Iddes, Indys, Nizzes och Ilas sidor. Även Gemma, Elliot och Ellen har fått nya bilder på sina sidor - tusen tack till er alla!

14 feb: Vilken Alla Hjärtansdag vi fick! Gun har konstaterat dräktighet på Gemma! Vi är så glada och ser fram emot valpar här i slutet på mars - tusen tack Gun! Gemmas dräktighetsdagbok är uppdaterad och Bellmans och Gemmas sidor har också fått nya bilder, tack så mycket!
11 feb: Nya bilder inlagda på Gandalfs, Cookies, Frasses, DaTais, Haldes, Bogges och Corinnes sidor. Stort tack, försöker hålla sidan uppdaterad.. Carlos matte Vibeke berättade just att Carlos fick somna in i juni 2017- 11 år gammal. Han fick ett långt och härligt liv tillsammans med sin familj - tack för att ni tagit så väl hand om honom. Varm kram till Er..
05 feb: Idag fick vi ett fint MH-diplom med posten. Detta var vårt 8:e MH-diplom, vilket innebär att kennel Rave On har fått diplom för alla kullar som har åldern inne för MH. Det känns jättebra och vi är mycket stolta! För att få diplomet så ska minst 70% av avkommorna i varje kull vara MH-beskrivna. Vi har ett medelvärde på drygt 90% och då är ytterligare en hund karaktärstestad i Tyskland, vilket inte räknas in här.

Stort tack till våra fantastiska valpköpare som ställer upp och genomför MH - det betyder mycket, inte bara för oss utan för rasens fortsatta utveckling! Och självklart till alla funktionärer och beskrivare - ni gör ett enastående jobb - TACK! Bild på vårt senaste fina diplom finns på H-kullens sida.

Fler bilder inlagda på Pennys, Iddes, Indys, Nizzes och Heddas sidor.
04 feb: Gemma visar flera tecken på dräktighet, mer info i dagboken. Nya bilder finns också på Heddas, Iddes, Indys, Nizzes, Ilas, DaTais, Ginnies, Haldes och Frasses sidor. Tusen tack för att ni hjälper till att hålla hemsidan levande med alla fina bilder!
28 jan: Idag har Hedda gått sitt MH - stort grattis Lotta och Börje till ett väl genomfört MH, nu har lilltjejen känd mental status!
27 jan: Idag var Wiggo mycket intresserad av Gemmas bakdel under promenaden - dräktighetstecken? Hoppas, hoppas! Ny bild i dräktighetsdagboken och på Yatzys och Frasses sidor - tack så mycket!
26 jan: Dräktighetsdagboken uppdaterad och nya bilder inlagda på Heddas, Fias och DaTais sidor. Fler bilder kommer, ligger lite efter just nu..
23 jan: Gemma är nu parad med Konni och vi håller tummarna för små fawnvalpar här i slutet av mars. Följ Gemma i väntan på vår efterlängtade J-kull i dräktighetsdagboken. Vi vet ju inte än om hon är dräktig, men bilder från daten finns där. Vi passade bl a också på att besöka Ginnie med familj - det blev ett kärt återseende!

Glada nyheter från Höllviken - Hedda har varit på röntgen och resultatet blev HD B/B och ED ua 0/0 - fina friska leder. Grattis Lotta och Börje!
08 jan: Nya bilder på Injas, Iddes, Nizzes, Indys, Ilas, Cookies och Gemmas sidor! Det är så roligt att få dela vardagen med er alla - tack för fina bilder!
04 jan: Nya bilder inlagda på Ubbes, Indys, Haldes, DaTais, Fias, Cessies, Chanels, Ilas, Baxters, Iddes, Nizzes, Elliots, Cleos och Frasses sidor. Tack så mycket för alla fina foton!
02 jan: Idag har Gemma börjat löpa, så nu planerar vi för en date mellan Gemma och Konni i mitten på januari. Går allt som det ska, kommer vår J-kull till världen i mitten/slutet på mars. Allt är noga förberett, Gemma är i toppkondition och Konni väntar med stor förväntan på sin date. Så allt vi kan göra nu är att invänta rätt parningsdagar och hålla tummarna.
01 jan: Gott Nytt År!

Vi vill tacka alla våra valpköpare och vänner för ännu ett fantastiskt år tillsammans - ni ska veta att vi uppskattar att vi har förmånen att få följa er och era hundar genom bilder, rapporter och att vi träffas då och då. Nu ser vi fram emot ett nytt år med nya möjligheter och vi önskar Er alla riktigt Gott Nytt År 2018!
Vi har även fått glädjen att välkomna fler Rave On-are till vår lilla "familj" och det känns väldigt roligt. Det blir spännande att följa de nya småttingarna i I-kullen också nu. Tusen tack för alla valprapporter och bilder - jätteroligt att det fungerar bra och att ni är så nöjda med era trygga och svansviftande små lurvar. Valpdagboken har ersatts med egna sidor för varje hund, vilka jag försöker uppdatera efter bästa förmåga.

Det gångna årets tävlingsframgångar hittar ni på Success-sidan - tack kära ni och grattis till alla era fina prestationer! Och framför allt - TACK TILL ER ALLA för att ni tar så väl hand om era pälsklingar!
Med anledning av detta har vi en Rave On-nyhet för 2018 - Rave On-mästare kommer att koras i alla tävlingsgrenar. Vi tycker att det är så roligt och är så stolta över att ni visar era hundar i olika sammanhang och vill gärna uppmärksamma detta lite extra - läs mer på Anslagstavlan!

Lite valpnytt såhär på nyåret: Gemma visar NU tecken på att komma igång med sitt löp inom kort och vi planerar för en Tysklandstur för en date. Vi ser mycket fram emot denna kullen efter två riktigt härliga hundar som vi känner matchar varandra väldigt bra. På Valpar/Puppies-sidan finns information om vår planerade kull - och såklart massor av bilder. Är Du intresserad av en Gemmavalp i vår? Tveka inte att höra av Dig så berättar jag mera!