NEWS 2018
2017

18 mar: Eftersom vi vet att Gemma kan bli dräktig, åker vi till Tjeckien för en parning i slutet av sommaren. På valpsidan finns en utförlig presentation om blivande föräldrarna. Intresserad av en härlig kompis i höst? Tveka inte att höra av dig, så berättar vi mera!
13 mar: Vi var glada, förväntansfulla och längtade så efter valpar.. Tyvärr visade röntgen att Gemmas mage var tom - troligen har embryona resorberats. Besvikelsen är såklart mycket stor, liksom vår förvåning. Hon var ju dräktig! Men det är bara att bryta ihop och gå vidare.. Det positiva mitt i eländet är ändå att vi vet att Gemma kan bli dräktig och vi planerar att para henne igen på nästa löp i juli/augusti 2018. Så till våra väntande valpköpare kan vi bara säga att vi är ledsna och kommer att lägga ut mer information om kommande valpkull inom kort.
10 mar: Igår flyttade Gemma hit inför valpningen - bara två veckor kvar nu! Nya bilder på Codys och Pennys sidor. I morgon fyller vår härliga B-kull hela 10 år - Grattis - lite i förskott! Läge för kalas minsann - inte varje dag man fyller jämnt!
05 mar: Fler härliga bilder inlagda på Iddes, Frasses, Fias, Trulls, Indys och Elliots sidor - tack så mycket! Så roligt att få följa våra Rave On-are!
04 mar: Dräktighetsdagboken uppdaterad! Dessutom nya bilder på Gandalfs, Ubbes, Athenas och Frejas sidor - tusen tack!
03 mar: Jobbar på med att uppdatera med bilder - Wilmas, Nizzes, Heddas, Indys, Injas, Codys och Cleos sidor har fått nya foton inlagda såhär långt.. Tack snälla ni!
28 feb: Det börjar närma sig - bara lite mer än en vecka kvar tills Gemma flyttar hit för valpningen! Nu längtar vi!
22 feb: Ännu en hund från vår A-kull har vandrat över regnbågsbron, sommaren 2013 - Amigo. Han var en speciell kille, som älskade sin flock över allt annat. Tack för att han fick ett bra liv hos er, Mikaela och Gunnar.
Nya bilder på Cèlines, Haldes och DaTais sidor - tack så mycket!
20 feb: Åren går och vår A-kull närmar sig sin 12:e födelsedag. Idag fick jag veta att Brazze tyvärr vandrade över regnbågsbron i somras. Våra tankar går till husse Anders och dottern Suzanna - tack för att ni tagit så väl hand om Brazze, han fick ett långt och fint liv tillsammans med er. Varm kram från oss.
Den yngre generationen, vår I-kull, växer så det knakar och nya bilder finns på Iddes, Indys, Nizzes och Ilas sidor. Även Gemma, Elliot och Ellen har fått nya bilder på sina sidor - tusen tack till er alla!

14 feb: Vilken Alla Hjärtansdag vi fick! Gun har konstaterat dräktighet på Gemma! Vi är så glada och ser fram emot valpar här i slutet på mars - tusen tack Gun! Gemmas dräktighetsdagbok är uppdaterad och Bellmans och Gemmas sidor har också fått nya bilder, tack så mycket!
11 feb: Nya bilder inlagda på Gandalfs, Cookies, Frasses, DaTais, Haldes, Bogges och Corinnes sidor. Stort tack, försöker hålla sidan uppdaterad.. Carlos matte Vibeke berättade just att Carlos fick somna in i juni 2017- 11 år gammal. Han fick ett långt och härligt liv tillsammans med sin familj - tack för att ni tagit så väl hand om honom. Varm kram till Er..
05 feb: Idag fick vi ett fint MH-diplom med posten. Detta var vårt 8:e MH-diplom, vilket innebär att kennel Rave On har fått diplom för alla kullar som har åldern inne för MH. Det känns jättebra och vi är mycket stolta! För att få diplomet så ska minst 70% av avkommorna i varje kull vara MH-beskrivna. Vi har ett medelvärde på drygt 90% och då är ytterligare en hund karaktärstestad i Tyskland, vilket inte räknas in här.

Stort tack till våra fantastiska valpköpare som ställer upp och genomför MH - det betyder mycket, inte bara för oss utan för rasens fortsatta utveckling! Och självklart till alla funktionärer och beskrivare - ni gör ett enastående jobb - TACK! Bild på vårt senaste fina diplom finns på H-kullens sida.

Fler bilder inlagda på Pennys, Iddes, Indys, Nizzes och Heddas sidor.
04 feb: Gemma visar flera tecken på dräktighet, mer info i dagboken. Nya bilder finns också på Heddas, Iddes, Indys, Nizzes, Ilas, DaTais, Ginnies, Haldes och Frasses sidor. Tusen tack för att ni hjälper till att hålla hemsidan levande med alla fina bilder!
28 jan: Idag har Hedda gått sitt MH - stort grattis Lotta och Börje till ett väl genomfört MH, nu har lilltjejen känd mental status!
27 jan: Idag var Wiggo mycket intresserad av Gemmas bakdel under promenaden - dräktighetstecken? Hoppas, hoppas! Ny bild i dräktighetsdagboken och på Yatzys och Frasses sidor - tack så mycket!
26 jan: Dräktighetsdagboken uppdaterad och nya bilder inlagda på Heddas, Fias och DaTais sidor. Fler bilder kommer, ligger lite efter just nu..
23 jan: Gemma är nu parad med Konni och vi håller tummarna för små fawnvalpar här i slutet av mars. Följ Gemma i väntan på vår efterlängtade J-kull i dräktighetsdagboken. Vi vet ju inte än om hon är dräktig, men bilder från daten finns där. Vi passade bl a också på att besöka Ginnie med familj - det blev ett kärt återseende!

Glada nyheter från Höllviken - Hedda har varit på röntgen och resultatet blev HD B/B och ED ua 0/0 - fina friska leder. Grattis Lotta och Börje!
08 jan: Nya bilder på Injas, Iddes, Nizzes, Indys, Ilas, Cookies och Gemmas sidor! Det är så roligt att få dela vardagen med er alla - tack för fina bilder!
04 jan: Nya bilder inlagda på Ubbes, Indys, Haldes, DaTais, Fias, Cessies, Chanels, Ilas, Baxters, Iddes, Nizzes, Elliots, Cleos och Frasses sidor. Tack så mycket för alla fina foton!
02 jan: Idag har Gemma börjat löpa, så nu planerar vi för en date mellan Gemma och Konni i mitten på januari. Går allt som det ska, kommer vår J-kull till världen i mitten/slutet på mars. Allt är noga förberett, Gemma är i toppkondition och Konni väntar med stor förväntan på sin date. Så allt vi kan göra nu är att invänta rätt parningsdagar och hålla tummarna.
01 jan: Gott Nytt År!

Vi vill tacka alla våra valpköpare och vänner för ännu ett fantastiskt år tillsammans - ni ska veta att vi uppskattar att vi har förmånen att få följa er och era hundar genom bilder, rapporter och att vi träffas då och då. Nu ser vi fram emot ett nytt år med nya möjligheter och vi önskar Er alla riktigt Gott Nytt År 2018!
Vi har även fått glädjen att välkomna fler Rave On-are till vår lilla "familj" och det känns väldigt roligt. Det blir spännande att följa de nya småttingarna i I-kullen också nu. Tusen tack för alla valprapporter och bilder - jätteroligt att det fungerar bra och att ni är så nöjda med era trygga och svansviftande små lurvar. Valpdagboken har ersatts med egna sidor för varje hund, vilka jag försöker uppdatera efter bästa förmåga.

Det gångna årets tävlingsframgångar hittar ni på Success-sidan - tack kära ni och grattis till alla era fina prestationer! Och framför allt - TACK TILL ER ALLA för att ni tar så väl hand om era pälsklingar!
Med anledning av detta har vi en Rave On-nyhet för 2018 - Rave On-mästare kommer att koras i alla tävlingsgrenar. Vi tycker att det är så roligt och är så stolta över att ni visar era hundar i olika sammanhang och vill gärna uppmärksamma detta lite extra - läs mer på Anslagstavlan!

Lite valpnytt såhär på nyåret: Gemma visar NU tecken på att komma igång med sitt löp inom kort och vi planerar för en Tysklandstur för en date. Vi ser mycket fram emot denna kullen efter två riktigt härliga hundar som vi känner matchar varandra väldigt bra. På Valpar/Puppies-sidan finns information om vår planerade kull - och såklart massor av bilder. Är Du intresserad av en Gemmavalp i vår? Tveka inte att höra av Dig så berättar jag mera!