NEWS 2016
2015

31 dec: Oj, jag har ju missat att berätta att Gemma och Jessica har varit och tävlat Nose Work inoff - 8 av 10 gömmor hittade på 5 olika sök - bra jobbat tjejer och stort grattis! Med detta fina resultat knyter vi ihop säcken för 2016 och ser fram emot ett härligt och framgångsrikt 2017 med fokus på att fortsätta ha roligt med våra underbara briarder!
Tusen tack kära ni, valpköpare, fodervärdar, vänner, bekanta, alla som har ställt upp för oss under det gångna året och framför allt TACK, för att ni tar så väl hand om era härliga lurvar! GOTT NYTT ÅR!
20 dec: Valparna har funnit sig väl tillrätta i sina nya hem och vi önskar varmt lycka till! De har fått egna sidor här som finns på H-kullens sida.
19 dec: Valpar planeras - mer info på Valpar/Puppies 1 2017!
13 dec: Sista dagen med gänget.. Oscars familj kom på besök - en trevlig dag blev det och i morgon är det dags för de små att flytta "hemifrån". Det blir till att stålsätta sig, otroligt vad vi är fästa vid dem.. Nya bilder på H-kullens sida.
12 dec: Idag har valparna verkligen haft fullt upp. Först ut och busa loss i trädgården och sen lite stå- och sittbilder. Lite vila, sen till veterinären för chipmärkning, besiktning och vaccination. De var hur trygga som helst och bilresan på två mil enkel resa gick också jättebra. Sen massor av bus igen innan det var dags för första badet. Det gick också bra - de är så trygga med allt vi gör med dem. Skönt att känna att de har fullt förtroende både för oss och alla nya människor de möter. Nya bilder inlagda på H-kullens sida.
11 dec: Valparna har haft fullt upp i helgen - fredagen innehöll valptest som gick jättebra - tack till Alf Karlström för att du tog dig tid med våra lurvar! På lördagen blev det bilåkningsträning med mysig skogspromenad som mål och sen sov de så gott hela kvällen. Idag har vi varit på koppelpromenad med båda tillsammans, massor av spännande intryck för dem. Nu är det inte länge kvar tills de flyttar till sina nya familjer, så det gäller att ta vara på dagarna tillsammans. De är verkligen helt underbara.. Partisk? Jag? Neee...
Ginnie och Petra har varit i Holland på utställning och kammade hem BIM/BOS, CERT och CACIB - Big congrats Petra!
07 dec: Nya bilder på H-kullens och Pennys sida.
04 dec: Stora Stockholm - både utställning och rasmonter där vår älskade ras presenterades av bl.a härliga Rave On-briarder. Lena och Cleo i Briardklubbens monter och Seved och Bella i Svenska Brukhundklubben med inriktning tjänstehund. Åh, så stolta vi är! Bella och Seved visade även upp sig i utställningsringen med ett lysande resultat: BIR/BOB-veteran, Svensk Veteranvinnare och 2:a bästa tik totalt! Stort grattis!
Nya bilder inlagda från valparnas heldag i skogen igår.
03 dec: Tiden springer iväg, valparna är inne på sin 7:e vecka och det blir både koppelpromenader och bus i trädgården. De är duktiga på att säga till när de "behöver", så de kommer nog att bli rumsrena ganska fort. Eftersom de bara är två, har de lärt sig sina namn och kommer när vi ropar och de älskar när det kommer gäster. Igår hade vi besök av Heddas blivande familj och alla hundarna passade på att ta del av allt kel som erbjöds. Bilder från dagen på H-kullens sida, tack för en trevlig dag Lotta, Emma och Stina!
29 nov: Allra första koppelpromenaden för valparna förevigat på H-kullens sida, liksom några bilder från ett liten "leta-upp-din-mat-nos-övning" i köket. Sen sov båda gott kan jag lova..
27 nov: Jonas och Gandalf har tävlat lydnadstvåan i Veberöd med finfina 169p, pallplats och uppflyttning till lkl 3! Stort grattis! Vilken bra säsong ni har haft - vi är så stolta över er! Valparna har varit ute en del och självklart har vi dokumenterat med nya bilder på H-kullens sida.
23 nov: Idag fyller valparna 5 veckor och det firades med lite utevistelse i trädgården, eftersom vädret var så bra idag. Mycket att utforska, trots att vi inte fått ut leksakerna än. Nu sover de sött.. Bilder på H-kullens sida.
22 nov: Nya valpbilder inlagda - i morgon fyller de 5 veckor..
21 nov: En hel del uppdateringar! I fredags hade vi besök av Heddas blivande familj - tack Lotta och Börje för en trevlig eftermiddag! Bilder på H-kullens sida. Sen fortsatte helgen i tävlingarnas tecken - Gemma och jag vänstervarvade i Åstorp och ett reserv-cert och 2:a bästa tik blev resultatet. Tack för förtroendet Jessica och grattis, även om vi "bara" kom tvåa.. Lena och Cleo tävlade avancerad klass rallylydnad och knep sitt andra kvalresultat - stort grattis Lena! Jonas och Gandalf tillbringade söndagen med att tävla högre klass spår i Åhus och fick ännu ett godkänt resultat - snyggt jobbat killar - grattis! Petra och Ginnie tog en tur till Euro Dog Show i Belgien, där Carsten visade fram Ginnie till CERT, CACIB, BIM, kvalifikation till Cruft's 2017 och även INTERNATIONELL CHAMPION! Big Congrats Petra, and thank you Carsten for showing Ginnie so well!
Baxters, DaTais, Frasses och Cookies sidor har fått nya härliga bilder - tusen tack för dem!
17 nov: Igår "fyllde" valparna 4 veckor! Nya bilder på H-kullens sida.
15 nov: Nya valpbilder inlagda!
12 nov: Jonas och Gandalf har tävlat högre klass spår i Ystad idag och vi gratulerar till godkänt resultat och därmed SPH2!
11 nov: Lite nya bilder inlagda på DaTais, Fias, Yatzys, Gildas, Frasses, Ginnies och förstås H-kullens sida. Ligger efter med bilder, så ni som har skickat - påminn mig, jag har säkert missat flera..
10 nov: Nya valpbilder - oj, vad de växer!
06 nov: Nya valpbilder - kan bara inte låta bli..
05 nov: Fler härliga nyheter - Catrin och Fia har tävlat rallylydnad nybörjarklass i Olofström. De fick 89 fina kvalpoäng och det resultatet gav även en ny titel - RLDN! Grattis Catrin!
04 nov: Härliga nyheter från Växjö Internationella utställning: Gemma fick EXC1Brkl, CK, CERT, RES-CACIB och blev 2Bästa tik! Res-cacibet kommer att omvandlas till ett cacib, då tiken som vann redan var CIE. Grattis Jessica!
03 nov: Valparna har öppnat ögonen! Nya bilder på H-kullens sida.
01 nov: Ginnie har varit på utställning i Hannover - EXC1 med RES-CAC blev resultatet - Congratulations Petra!
Nya valpbilder på H-kullens sida..
30 okt: Ny valpbild på H-kullens sida.
Vi planerar lite framåt och tänkte att en liten träningshelg kunde vara trevligt. Fredagen den 6 och lördagen den 7 januari kör vi en Rave On träningsträff för er som vill - varmt välkomna att höra av er om ni är intresserade! Spår/uppletande på fredagen och lydnad på lördagen. Skicka ett mail eller ring om ni är intresserade!
29 okt: Lite blandade nyheter idag - vi börjar med de roliga: Catrin och Fia har varit och tävlat rallylydnad i Sölvesborg med finfina 86 kvalpoäng! Stort grattis - ett till så har ni titeln!
Mindre roligt är att det inte blev någon parning mellan Gemma och Jerker - så tyvärr - inga valpar här hos oss under våren.
Nu blickar vi framåt och har fått förmånen att få låna Lewis för ytterligare en parning under tidig höst 2017 med Penny. Så förhoppningsvis blir det valpar här igen trots allt om än lite senare än tänkt. Leverans december 2017 om allt går som planerat. Därefter ska Penny vila.
28 okt: Fler bilder på H-kullens sida - kan bara inte låta bli.. De äter, sover, knorrar och kravlar runt så det blir lite enahanda bilder - men det bjuder vi på!
25 okt: Nya valpbidler inlagda på H-kullens sida - varning för sötchock..
23 okt: Valpbilder inlagda på H-kullens sida - allt går bara fint och de växer så det knakar..
22 okt: Sent på kvällen den 19 oktober kom Pennys och Lewis valpar - en hane och en tik. En tredje hane var tyvärr död vid födseln och gick inte att rädda, trots idogt kämpande från min sida.. Men vi är så glada över att Penny och hennes två valpar mår bra. Vi kommer att följa upp deras utveckling på H-kullens sida.
Många intresserade valpköpare har gått i väntans tider och vi kan bara beklaga att det blev så få den här gången. Vi planerar ju ytterligare en kull här och nästa vecka är det dags för Gemma och Jerker att träffas för en date. Vi håller tummarna för att det säger klick mellan dem och hoppas på valpar här hos oss lagom till nyår om allt går som planerat. Det går naturligtvis jättebra att lämna intresseanmälan - ring eller maila, så berättar jag mera.
18 okt: Nu börjar det närma sig.. Dygn 59 för prinsessan och allt är bara fint med henne. Hon bäddar och stökar runt i valplådan och håller framför allt koll på ALL MAT. Medan hon går hemma på kammar'n passar pojkvännen på att vänstervarva i Dortmund. Big Congrats Simone and Jens, to Lewis EXC2 and RES.CAC! Nya bilder på dating-sidan.
12 okt: Penny mår fint och ägnar dagarna åt att äta, vila, promenera och leta bohålor. Hon ökar sitt midjemått från dag till dag och det blir riktigt spännande att se hur många valpar som faktiskt gömmer sig därinne. Dock tror vi inte att det är en jättestor kull.
Vi planerar ytterligare en valpkull - denna gången blir det efter den trevlige killen KORAD SEL. Anamma Nord Jerker-Jackpott och Jessicas härliga KORAD Rave On Gemma Fauve EB. Mer info på valpar/puppies 2017.

11 okt: Idag gratulerar vi vår G-kull som fyller tre år! Hoppas ni får en riktigt härlig dag!
Igår var det dags för Pennys andra herpesvaccination och röntgen för att försöka utröna hur många valpar som gömmer sig därinne. Tanken var att det kan vara skönt att ha koll på hur många valpar där är när man väl sitter där och undrar om hon är klar med sin valpning. Jag kan väl inte säga att vi egentligen blev mycket klokare - vi såg tydligt tre stycken, men det kan mycket väl ligga någon lite gömd bakom. Bild finns på Pennys och Lewis Date-sidan.

09 okt: Glada nyheter från Mårtensby - Seved och Bella har provat på fårvallning och Bella blev godkänd på vallanlagsprovet. Grattis Seved! Birgitta och Bianca fixade ännu ett godkänt resultat i rallylydnad mästarklass i ösregn. Grattis!
Nya bilder inlagda på Cessies, Yatzys, Frasses, Gemmas, Farinas och DaTais sidor - tack snälla ni för dem!
03 okt: En intensiv helg till ända.. Korning på Ronneby BK: Gemma, Yatzy, Gandalf och Freja testade MT-banan och blev exteriörbeskrivna. Vi gratulerar Jessica och Gemma, Jessica och Yatzy samt Maj-Inger och Freja till godkänd hel korning! Grattis Jonas och Gandalf till godkänd exteriörbeskrivning, det fattades bara några poäng för gk mentaldel - hoppas ni provar igen i vår!
Tusen tack till er alla för att ni kom och visade upp era hundar på allra bästa sätt - ni är helt fantastiska!
Jag vill även passa på att tacka alla funktionärer för en supertrevlig dag tillsammans - våra domare Roland och Lasse, testledare Sannie, figuranter Helene, Charlotte och Kina och inte minst min käre make Kjell för köksarbetet. Nicole, som kom och gjorde exteriörbeskrivningarna - guld värt - tack snälla! Hoppas jag inte har glömt någon nu.. Utan duktiga funktionärer hade detta inte varit möjligt - ett stort varmt tack till er alla! Ett speciellt varmt tack till Helene Edner, som gjorde detta möjligt från början!
Medan vi knatade runt på banan och testade hundar, var Catrin och Fia i Karlskrona och tävlade rallylydnad. 67p i nybörjarklassen - bara tre fjuttiga poäng från kval.. Bra jobbat, nästa gång hamnar ni på rätt sida strecket!
Hur det går med Pennys mage? Jodå, den växer och frodas.. Hon tycker att det är rätt skönt att bara promenera och ta det lugnt just nu. Knappt tre veckor kvar nu.. Pennys och Lewis date-sidan uppdaterad.
26 sep: Catrin och Fia har debuterat i Rallylydnad nybörjarklass i helgen - vi gratulerar till 82 finfina kvalpoäng!
17 sep: Jessica och Gemma har gjort godkänt doftprov för Nose Work i Halmstad! Stort grattis och lycka till vidare!
16 sep: Ultraljud idag - Penny är dräktig! Valpar väntas i slutet på oktober!
11 sep: Duktiga Rave On-ekipage i farten i flera grenar i helgen - Jonas och Gandalf fick ett fint EXCELLENT i Eslöv, Jessica och Gemma godkända i lägre klass spår och Birgitta och Dilay godkända i appellklass spår. Grattis till er alla! Roligt att ni är så aktiva med era lurviga vänner - vi är så stolta över er!
I morse kom den.. "Kräkan" som vi har väntat på. Det brukar vara ett ganska säkert dräktighetstecken när tiken mår illa i vecka tre.. Och i morse hände det - Penny väckte oss med att kräkas i morse. Vi hoppas och tror att hon är dräktig, men säkra är vi inte förrän vi har gjort ultraljud. Vi avvaktar minst någon vecka till med det för att ha bästa förutsättningar att få se eventuella valpar. Nu är det riktigt spännande..
08 sep: Det tog sin lilla tid - men nu är hemsidan uppdaterad både med resultat och fina bilder från er alla - tusen tack! Stort grattis till alla fina framgångar - vi är otroligt stolta och glada! Ingen nämnd ingen glömd.. Och tack Viktoria för alla fina bilder. På success-sidan finns alla resultat och följande sidor är också uppdaterade med både fina bilder och resultat: Cookie, Fia, Frasse, DaTai, Yatzy, Cleo, Gemma, Elliot, Bella, Ginnie, Cessie, Bianca, Dilay, Penny och Lewis & Pennys date-sidan.
30 aug: Då var vi hemma igen efter vår resa - tre lyckade parningar blev det, så nu håller vi tummarna för att det föds valpar här hos oss i slutet på oktober. Ny sida: Penny och Lewis date.
Flera duktiga Rave On-ekipage har visat framfötterna den senaste tiden, vi gratulerar till alla fina resultat som finns att beskåda på Success-sidan! Vi är så stolta över er alla!
08 aug: Det går fint för Pennys mostrar nu - Birgitta och Bianca har tävlat lägre klass sök i Ronneby med godkänt resultat - bra jobbat tjejer, grattis till er!
07 aug: Seved och Bella har visat framfötterna i rallylydnad igen - 80 finfina kvalpoäng i avancerad klass blev det - grattis till er!
05 aug: Penny löper och vi planerar parning i mitten av augusti! Nu håller vi tummarna och går allt som vi har tänkt så blir det valpar här hos oss någon gång i oktober med leverans i juletid..
31 jul: Äntligen har jag fått ut bilderna från lägret på hemsidan! Än en gång stort tack till er alla som kom, vilken härlig helg vi hade!
Lite uppdateringar på success-sidan har det också blivit - duktiga Rave On-ekipage har tävlat i olika grenar - grattis till er alla! Seved och Bella, Catrin och Fia, Birgitta och Dilay, Carina och Elliot, Lena och Cleo, Jessica och Gemma samt våra egna Cody och Penny..
26 jun: Valpsidan uppdaterad med kompletterande info om Lewis. Thanks for all nice information about Lewis, Simone!
Ni som ska vara med på lägret - kolla in på Anslag/Notes-sidan för senaste nytt! Inte länge kvar nu!
23 jun: Glad midsommar till er alla!
Nu kan vi andas ut - Penny har inte börjat löpa, så nu kör vi lägret som planerat med start torsdag eftermiddag ( runt 16-tiden). Varmt välkomna!
Vi har fått många fina sommarbilder och Pennys, Bellas, Cookies, DaTais, Frasses, Gemmas och Cessies sidor är uppdaterade - tack snälla ni! Frasse och husse Peter har börjat kantarellsökkurs - lycka till! Vilken kantarellsommar ni kommer att få!
21 jun: Full rulle på många duktiga tävlingsekipage! Jonas och Gandalf tävlade rallylydnad fortsättningsklass i Burlöv med 98p och plac.1 och 74p och plac.7 - grattis, superbra jobbat! I Kalmar vänstervarvade Fia och Elliot - båda med ett fina EXCELLENT och Elliot blev dessutom 2:a bästa hane med CK. Grattis Catrin och Carina! Ikväll tävlade Birgitta och Dilay lydnadsklass 1 i Olofström med fina 152p - så nära LP:t.. Grattis, bra jobbat tjejer!
16 jun: Ibland behöver man tänka om lite när man planerar valpar och det är precis vad som har hänt här hos oss. Valpsidan är uppdaterad med senaste nytt.
15 jun: Den gångna helgen var flera duktiga ekipage ute och tävlade: I lydnadstvåan fick Jonas och Gandalf ett andrapris och Catrin och Fia ett tredjepris. Grattis, bra jobbat!
Petra och Ginnie knep en selectionnée-titel i Holland med 17/20 på karaktärstestet! Congratulations Petra!
Nya bilder inlagda på Yatzys och Frasses sidor - tusen tack för alla fina bilder!
Här håller vi på med förberedelser inför kommande kennelläger - vi ser verkligen fram emot detta!
06 jun: En händelserik tävlingshelg.. Bella och Seved har varit på HV-skallet och hamnade på en hedervärd 9:e plats - grattis till er! Skönt att ni bidrar till att försvara vårt land! Jonas och Gandalf har dubbeltävlat i lydnadstvåan i Landskrona - ett tredjepris i lördags och ett 2:a pris idag med 159,5 p och en andraplacering! Stort grattis Jonas! Jessica och Gemma tävlade också i lydnadsklass 2 idag - ett tredjepris med nollad plats - bra jobbat och grattis till er! En 10:a på helheten satt fint!
Nya bilder har vi också fått - Ginnies, DaTais, Frasses, Fias och Farinas sidor är uppdaterade - tack snälla ni för att ni delar med er av era bilder!
02 jun: Nu laddar vi inför årets kennelläger 30 juni - 3 juli! Läs mer på Anslag/Notes-sidan!
01 jun: Idag gratulerar vi vår D-kull, som fyller hela 6 år! Otroligt vad tiden rusar iväg.. Diesel, mamma Ayla och pappa BamBam firar nog tillsammans på andra sidan regnbågsbron - älskade och saknade av oss alla..
29 maj: Idag har Jessica och Yatzy tävlat appellklass spår i Katrineholm med finfina poäng och vi gratulerar till uppflyttning med pallplats!
28 maj: Idag gratulerar vi vår F-kull som fyller 3 år! Hoppas ni blivit ordentligt firade med lite extra kul och gott!
26 maj: Glada nyheter från Ystad - Baxter har finfina friska A-höfter! Grattis Susanne med familj!
20 maj: Vi har fått beröm för att hemsidan är så levande.. Tack kära ni, som delar med er av era bilder och upplevelser tillsammans med era lurviga vänner! Utan er hade det nog varit ganska trist här på hemsidan - så fortsätt skicka bilder, jag uppdaterar så fort jag har en stund över!
Dagens bildskörd: Frasse, DaTai, Yatzy, Baxter, Fia, Atlaz, Ginnie, Ellen och Trulls - så roligt att få!
17 maj: Den gångna helgen spenderades i Eskilstuna - Briardklubben arrangerade både Selectionnée och Briardvinnarutställning. Det gick riktigt bra för oss alla - så himla roligt!
Elliot blev 2:a bästa öppenklasshane med CK och Svensk Selectionnée - stort grattis Carina och Stefan!
Penny blev bästa bruksklasstik med CK och CERT och Svensk Selectionnée - vi är så glada!
Cleo blev 3:e bästa championtik med CK och fick Excellent i non-selectionnéeklassen - stort grattis Lena!
Bella slog till med att bli bästa veterantik med CK och slutligen BIR/BOB-veteran! Stort grattis Seved!
Jerker, blivande pappan till vår planerade valpkull blev bästa öppenklasshane med CK och även han Svensk Selectionnée - stort grattis Monika och Krister!
17 maj: Idag gratulerar vi vår A-kull, som fyller hela 10 år! Hoppas ni får en härlig dag med massor av gott och kul!
11 maj: Lördagen tillbringades på utställning på Nybro BK i strålande väder och med strålande resultat! Elliot fick EXC-1 med CK i öppenklassen och blev 3:e bästa hane - grattis Carina! Cody fick EXC-1 i championklassen med CK och blev BIM/BOS och Penny slog till ordentligt med ett EXC-1 med CK i bruksklassen, CERT, BIR/BOB och slutade som Best in Show-4! Vilken revansch! Thanks a lot Holger, for showing Cody so nicely for me!
Birgitta och Bianca tillbringade sin dag med att tävla rallylydnad Mästarklass i Ronneby och fick 2 godkända resultat och en ny fin titel: Rallylydnadsmästare! Stort grattis, duktiga ni!
01 maj: Lördagen tillbringades på utställning i Jönköping. Penny fick nöja sig med ett VG och Cody blev 2:a bästa hane med CK. Vi gratulerar Åsa och fine Rox till dagens BIR!
Våra valpplaner skjuts lite framåt, eftersom Penny ännu inte börjat löpa. Som det nu ser ut så kan det bli valpar här tidigast i juli/augusti, då med leverans i september/oktober. Vi får försöka se positivt på det hela - kanske hinner Penny bli uppflyttad till högre klass spår och därmed få möjlighet att tävla om fler fina championtitlar.. Kanske hinner vi med någon lydnadsklass 2 också. Vi får se. Just nu kör vi drag med cykel, vilket både hon och jag tycker är riktigt roligt. Vi fick nämligen ett fint dragset i present från Petra (Ginnies matte i Tyskland) - thanks again Petra! Klicka för större bild
25 apr: I helgen var vi i Gislaved och tävlade lägre spår igen. Penny gjorde ett riktigt bra jobb i spåret, men inför lydnaden var vi inte i fas och den blev därefter. Ännu ett godkänt resultat till handlingarna. Vi träffade Jessica och Gemma och passade på att ta några bilder förstås. Tack för trevligt sällskap under dagen!
Birgitta och Dilay tävlade appellen i Hörby och fick också ytterligare ett godkänt resultat. Grattis till er! Nya bilder inlagda på Frasses, DaTais, Yatzys och Ginnies sidor - tack för att ni hjälper mig att hålla webbsidan levande!
19 apr: Ny bild på Fias sida - tack Catrin och lycka till på spårkursen! Här går vi och väntar på att Penny ska börja löpa. Jag vet inte vem som är mest angelägen - Cody eller vi - men han ligger på som en rem när vi är ute och går tillsammans. Han kontrollerar Penny var 10:e meter, för säkerhets skull. Men lilla fröken håller på sig, så vi fortsätter träna och tävla och hoppas på uppflyttning till högre innan det är dags.
17 apr: Vi träffade Jonas och Gandalf på Revinge och vi passade på att knäppa några bilder.. Tack för att ni kom och hejade på oss! Ny bild även på Yatzys sida, tack Jessica!
15 apr: Nytt foto på Elliot som igår fick sitt fina korningsdiplom och sin rosett - än en gång stort grattis Carina! Vi passar även på att lite i förväg gratulera Elliot på 4-årsdagen i morgon! Hoppas du får en mysig dag med lite extra gott och kul!
Ny bild på Gandalf bland scillorna - tack Jonas!
14 apr: Äntligen fick jag en stund över så jag kunde ta hand om alla fina bilder.. Tack snälla ni för att ni delar med er - nu är de inlagda på Yatzys, Frasses, Ellens, Farinas, DaTais, Fias, Bugsys, Ginnies, Dilays och Biancas sidor.
11 apr: Igår tävlade Penny ochy jag lägre klass spår i Karlskrona. Med 6 apporter + slutet inom tiden hade vi en bra känsla, även om fröken bestämde sig för att nolla budföringen. Den får jag ta på mig, var nog lite för hård i mitt sitt kvar innan skick. Plats med skott, hur trygg som helst - trots att en hund gick upp och en annan låg och ångestpep/skrek under hela platsliggningen. Lydnadsprogrammet lämnar väl en del att önska - vi nollade framförgåendet med bara en halvmeter kvar efter ett i övrigt bra utförande och så avstod vi krypet. Med två nollor räckte resultatet ändå till godkänt med 417,75 p. Det är bara att försöka igen, uppflyttningen ligger nog inte alldeles utom räckhåll. Hursomhelst så får vi ställa i bruksklass nu, vilket var vårt första delmål. Check på den!
09 apr: Elliot fixade MT-banan idag i Lomma och kan nu titulera sig KORAD! Stort Grattis Carina och Stefan!
Birgitta och Dilay fixade ytterligare ett godkänt resultat i appellklass spår i Karlskrona, grattis tjejer!
06 apr: Vår lilla Penny fyller 4 år idag - grattis lilla vän! Grattis till alla syskon, hoppas ni får en fin dag!
04 apr: Vi gratulerar Jonas och Gandalf till uppflyttning till högre klass spår med en fin 2:a placering i helgen! Jättebra jobbat killar!
25 mar: Lydnadstävling i Karlshamn, klass 2: Fia och Catrin fickp 140,5p och ett 2:a pris och Penny och jag som debuterade i klassen fick ihop 126,5p och ett 3:e pris. Grattis Catrin! Nästa gång tar vi det!
21 mar: Ännu en tävlingshelg till ända - Penny och jag provade på att tävla lägre klass spår i Sjöbo - 5 apporter + slut, men tyvärr 4 min för lång tid. Bara på't igen.. Jessica och Gemma vänstervarvade till sig ett fint EXCELLENT med vinst i öppenklassen i Malmö, men tyvärr hade domaren bestämt sig för att hålla inne alla CK:n för briarderna denna dag. Trist, men så är det ibland. Grattis till Excellent, Jessica!
Seved och Bella har varit på KFÖ (militärövning) och där gjorde de ner fienden - bra jobbat!
DaTai har flyttat till Växjö sedan en månad tillbaka och allt går fint i nya familjen. Välkomna i Rave On-gänget Jessica, Magnus och lilla Mathilda!
Nya bilder inlagda på Bugsys, Isacs, Bogges, DaTais, Yatzys och Gingers sidor. Tack snälla ni för de fina bilderna!
På valpfronten inget nytt.. Vi går här i väntans tider, men det är ju bara knappt 7 månader sedan förra löpet, så vi får väl ha lite tålamod till. Cody är dock övertygad om att det är nära nu.. Ett par nya bilder inlagda på valpsidan.
14 mar: Vilken helg! I lördags knep Birgitta och Bianca sitt andra kvalresultat i Rallylydnad Mästarklass i Åhus - stort grattis! Bra jobbat, bara ett kvar nu. Söndagen tillbringade vi på internationell utställning i Kristiansand, Norge. Den utställningen kan väl för vår del beskrivas såhär: Vi kom, sågs och segrade! Penny blev Norsk utställningschampion och BIM/BOS och Cody Norsk och Internationell utställningschampion och BIR/BOB, snacka om storslam! Vi kan knappt tro att det är sant och är otroligt stolta och glada att vi gjorde den helt galna resan på 190 mil tur och retur.
10 mar: I morgon firar vi vår B-kull på 8-årsdagen! Grattis Isac, Bianca, Wizzla, Bogge, Bella, YoYo och Bugsy - hoppas ni blir ordetntlig firade! En extra tanke till lilla Brianna på andra sidan regnbågsbron.. Lilla hjärtat...
08 mar: Nya bilder inlagda på Pennys, Cleos, Atlaz och Trulls sidor - tack snälla ni!
29 feb: Nya bilder på Ginnies sida, Pennys bror Balto bor hos henne nu och det går jättebra! Thanks Petra! Pennys och Codys sidor har också fått nya bilder från vår lilla Österlentur.
27 feb: Birgitta och Dilay har tävlat lydnadsettan i Guldhunden Kalmar, vi gratulerar till ett tredjepris!
23 feb: Nya bilder inlagda på Frasses, Gildas, Bruces, Ginnies, Yatzys, Carats, Fias och Corinnes sidor. Tusen tack för alla fina bilder!
14 feb: Årsmötet på Ronneby Brukshundklubb resulterade i två bronsmedaljer för Penny och mig - en för uppflyttning till lydnadsklass 2 och en för uppflyttning till lägre klass spår. Jag fick dessutom SBK:s förtjänsttecken i guld, skoj med lite uppskattning för engagemang genom åren.
09 feb: Ny länk: Ginnies egen hemsida i Tyskland - vom Cremerladen och nya bilder inlagda på Fias, Gemmas och Yatzys sidor - tack så mycket för dem!
03 feb: Det kom en gullig snöhälsning från Gemma - God morgon mormor! Tack för den Jessica!
31 jan: Idag blir det en uppdatering som jag helst hade velat slippa göra, men ibland tar livet vändningar som man inte kan påverka. DaTais familj har drabbats av sjukdom och har inte längre möjlighet att ha kvar sin älskade kille och därför söker vi nu ett nytt och kärleksfullt hem åt honom. Mer att läsa finns på DaTais sida.
Nya bilder inlagda på Bellas, Atlaz, Yatzys, Elliots och Farinas sidor - tack snälla ni!
24 jan: Årets första ekipage att tävla var Jessica och Gemma, vi gratulerar till ett tredjepris i lydnadstvåan i Värnamo! Lycka till vidare!
Det har inte blivit mycket tid för hemsideuppdateringar den senaste tiden, därför blev det massor av bilder inlagda idag. Tusen tack till er alla som har delat med er, det är så roligt att få följa er! Yatzy, Isac, Dilay, Ginnie, Fia, Farina, Ellie, Ellen, Cookie, Cleo, Cessie, YoYo, Frasse, Gandalf, Penny och Cody har fått nya bilder inlagda, så nu hoppas jag att jag är ifatt!

10 jan: Då var Briardklubbens resultatlistor klara, och vi gratulerar till alla fina framgångar! Vi är så otroligt stolta över er alla - än en gång stort tack för att ni visar upp era Rave On-briarder i så många olika grenar!
Ni som ännu inte har kommit ut på tävlingsbanorna är naturligtvis inte bortglömda för att ni inte finns på några listor - varmt lycka till med era debuter! Kanske redan i år? Vi ser fram emot att följa er!
Jag vill också tacka Jeanett på kennel Red Divaz för att jag fått förtroendet att äga lilla Penny, som i år står som 3:e bästa Allroundbriard!

TOPPLISTA ALLROUNDBRIARD

3  DKCH C.I.E. RLDN RLDF Red Divaz Penelope BE for Rave On "Penny"
DKCH C.I.E. LP2 RLDN RLDF SPH 1 Svensk Vinnare 2014 Rave on Cleo Fauve AR
9  Rave On Gemma Fauve EB
12 
RLDN Rave On Dilay Fauve BA
__________________________________________________________________________________


TOPPLISTA BRUKS Appell/Lägre

3  Rave On Gemma Fauve EB
DKCH C.I.E. RLDN RLDF Red Divaz Penelope BE for Rave On
9  LP1 RLDN RLDF Rave On Gandalf Fauve EB
13 
DKCH C.I.E. LP2 RLDN RLDF SPH 1 Svensk Vinnare 2014 Rave on Cleo Fauve AR
14  RLDN Rave On Dilay Fauve BA
__________________________________________________________________________________


TOPPLISTA LYDNAD 1-2


9   LP1 Rave On Frances Fauve DA
15  
DKCH C.I.E. RLDN RLDF Red Divaz Penelope BE for Rave On
16  LP1 RLDN RLDF Rave On Gandalf Fauve EB
17  Rave On Gemma Fauve EB
24  RLDN Rave On Dilay Fauve BA
__________________________________________________________________________________

TOPPLISTA LYDNAD 3-ELIT


3 SEUCH LP2 SPH1 RLDN RLDF RLDA Rave On Bianca Fauve MR
__________________________________________________________________________________

TOPPLISTA RALLYLYDNAD
5  LP1 RLDN RLDF Rave On Gandalf Fauve EB
9  
SEUCH LP2 SPH1 RLDN RLDF RLDA Rave On Bianca Fauve MR
16  DKCH C.I.E. LP2 RLDN RLDF SPH 1 Svensk Vinnare 2014
Rave on Cleo Fauve AR
__________________________________________________________________________________

TOPPLISTA UTSTÄLLNING
8  DKCH C.I.E. LP2 RLDN RLDF SPH 1 Svensk Vinnare 2014 Rave on Cleo Fauve AR
9  DKCH SEL. KORAD Rave On Cody Fauve AR
12  DKCH C.I.E. RLDN RLDF Red Divaz Penelope BE for Rave On
30  Rave On Gemma Fauve EB
44  RLDN Rave On Dilay Fauve BA
44  LP1 Rave On Frances Fauve DA
__________________________________________________________________________________


TOPPLISTA Kennel Goblinwalleys HP för Årets Uppfödare – utställning

3:a Rave On
__________________________________________________________________________________

TOPPLISTA Kennel Goblinwalleys HP för Årets Uppfödare - lydnad
2:a Rave On

09 jan: Nytt år - nya möjligheter! Först av allt vill vi säga tack till alla fina valpköpare för det gångna året. Så roligt det är att ta del av vad ni hittar på med era lurviga vänner och framför allt ett stort tack för att ni ger era pälsklingar aktiva och kärleksfulla hem. Vi uppskattar verkligen alla bilder, berättelser, telefonsamtal och träffar, tack kära ni!
Ni som tävlar aktivt med era hundar - vi inväntar med spänning Briardklubbens sammanställning över årets resultat.. När de är klara publiceras de även här. De brukar vara klara i mitten på januari.