NEWS 2015
2014

29 dec: Nyårsafton närmar sig och vi önskar Er alla en fin helg! Samtidigt vill vi gratulera till alla fina framgångar under det gångna året. - Ni är otroligt duktiga med era Rave On-lurvar i många olika sammanhang - ingen nämnd ingen glömd.. Det blir spännande att se hur Briardklubbens resultatlistor kommer att se ut när de är klara. Har ni resultat liggande som inte är inrapporterade (ej äldre än en månad), så skicka in dem till Briardklubben innan årskiftet för att komma med på listan.
Nu tackar vi för ett fantastiskt 2015 och ser fram emot att få dela nya fina framgångar med er på nyåret! Kram på er, och Gott Nytt År!
23 dec: Julen står för dörren och vi önskar Er alla en riktigt härlig och avkopplande jul tillsammans med era lurviga. Några tankar inför julen bara.. Många av våra juldelikatesser inte är lämpliga (en del är rent av giftiga) för våra fyrbenta vänner.. Ni har säkert bra koll, men för att vara på den säkra sidan finns en lista med giftiga/olämpliga saker på Anslagstavla-s)idan. God Jul!
14 dec: Ginnie har varit på utställning i Amsterdam och blev bästa öppenklasstik med RES-CERT och CACIB! Big Congrats Petra! Förra helgen var det utställning i Helsinfors och Gilda fick Good båda dagarna - grattis Tuija!
06 dec: Vilken supetrevlig advensträff vi hade - tusen tack för att ni kom och för de fina presenterna som vi fick! Bilder finns på Rave On-sidan på Facebook, ska försöka hinna få in dem på hemsidan också framöver.
02 dec: En liten ändring inför lördagens adventsträff då vi firar Rave On 10 år med gemensam promenad och träning.
Det utlovas regn på lördag, därför har vi bokat Hundhallen i Bräkne-Hoby istället för att vara i Brunnsparken. Inget kul att grilla i regn... Det finns mikrovågsugn och kaffebryggare på plats, ta bara med egen lunch så bjuder vi på "Gofika" på eftermiddagen.
Ni som ännu inte anmält intresse för att komma - än är det inte för sent! Ring eller skicka ett meddelande, så vi vet om ni kommer! Varmt välkomna på Rave On-kalas!

Nya bilder inlagda på Yatzys, Ginnies, Cookies, Cessies och Frasses sidor - tusen tack för att ni delar med er!
22 nov: Petra och Ginnie har genomfört First Guard Dog Exam, BH (ungefär motsvarande lydnadsklass 1) med uppflyttning och klassvinst hemma i Dormagen, Tyskland. Well done and big congratulations Petra!
16 nov: Helgen har gått i hundens tecken, som vanligt. Penny och Gemma ställdes ut på SBK-utställning i Åstorp - Gemma busade till sig ett EXCELLENT med fin kritik och Penny höll fanan högt, vann championklassen och blev BIR/BOB. Ingen placering i BIS-finalen. Samtidigt tävlade Jonas och Gandalf rallylydnad fortsättningsklass och även där gick det väldigt bra. Med ett tredje kvalificerande resultat kammade Gandalf hem ytterligare en titel - RLDF. Grattis Jonas, snyggt jobbat! På söndagen tävlade Catrin och Fia lydnadstvåan i Sölvesborg och fick ännu ett tredjepris. Bra jobbat tjejer!
Penny och jag tillbringade söndagen på Smålandsstenars BK där vi tillsammans med bl a Jessica och Gemma var med på en heldagsutbildning med duktige och inspirerande Anders Kjernholm. Så mycket vi har att träna på nu - ååååå, så roligt! Tack för en supertrevlig helg!
Ny bild inlagd på Yatzys sida - tack Jessica!

02 nov: Kennel Rave On fyller 10 år i år, och det vill vi fira med en adventsträff här i Ronneby lördagen den 5:e december - alla Rave On:are är hjärtligt välkomna. Samling vid Brunnsbadets parkering kl 10.00.

Vi börjar med en gemensam promenad i vår härliga Brunnspark och därefter kommer det att finnas möjlighet att prova på lite rallylydnad eller få lite tips med allmänlydnaden. Självklart blir det som vanligt en massa briardprat och trevligt umgänge. Var och en tar med fika och något att grilla, grillen fixar vi. Mer info på Anslagstavla-sidan.
Glöm inte att ta med något att sitta på!
Vi vill gärna veta hur många vi blir, så skriv ett meddelande och berätta om ni kommer, helst innan den 3:e december.
Varmt välkomna!

09 nov: Nya bilder inlagda på Frasses, Trulls, Cessies, Yatzys, Farinas, Gemmas, Ellens och Fias sidor - tack, som vanligt jätteroligt att få följa era pälsklingar!
27 okt: Nu har vi en filmskådis i Rave On-gänget - Ginnie spelar med i den tyska TV-serien "Knallerfrauen", på hennes egen sida finns en länk till filmklippet. Well done Ginnie! Thank you for sharing with us, Petra!
26 okt: En aktiv helg.. Lördagen tillbringade vi i Olofström med att tävla appellklass spår. Grattis Birgitta och Dilay till ett godkänt resultat! Penny och jag lyckades bli uppflyttade och hamnade på en andraplacering, gissa om vi var lyckliga..
Söndagen spenderade vi i Mörrum med att valla får - Penny blev godkänd på vallanlagsprovet och Fia var också jätteduktig! Tack för en supertrevlig dag! Bilder på Pennys och Fias sidor.
Samtidigt i Bro-Håbo, tävlade Lena och Cleo rallylydnad fortsättningsklass. Dubbeltävling, så det blev inte bara titeln RLDF, utan även ett bonuskvalresultat! Stort grattis!
Carina och Elliot tävlade appellklass spår, 8/8 på spåret men sen fick han lite svårt att hålla ihop på lydnadsdelen och poängen räckte inte riktigt den här gången. Det är bara att på't igen - nu är ni på G!
21 okt: Jonas och Gandalf har tävlat Rallylydnad Fortsättningsklass, fick ihop fina 77p och knep därmed sitt andra kvalresultat. Som grädde på moset ligger de nu som trea på Briardklubbens lista för Bästa Rallylydnadsbriard! Grattis Jonas!
15 okt: Nya bilder inlagda på Athenas, Frejas och Atlaz sidor - tack så mycket! Så roligt det är att se hur Rave On-"barnen" utvecklas.
12 okt: Idag är vi besvikna och ledsna. Ultraljudet visade att inte finns några valpar i Pennys mage. Vi beklagar men det är inget vi kan påverka, jättetråkigt för alla - inte minst för alla er som har väntat på valp från oss.. Nästa planerade valpkull blir till sommaren 2016 - mer info kommer.
Lite nya bilder har vi i alla fall att glädjas åt - Frasses, Gingers och Bellas sidor är uppdaterade. Även sidan med hanar för avel har fått lite mer info i och med G-kullens 2-årsdag.
11 okt: Idag fyller vår G-kull 2 år - Grattis till er alla, hoppas ni har haft en härlig dag! Mamma Bella och husse Seved har firat med att arbeta i Rikets tjänst med en militärövning - det känns tryggt!
Lite nya resultat: Jonas och Gandalf har tävlat Rallylydnad fortsättningsklass i Helsingborg med finfina 95 p och en 2:a placering - Stort Grattis! Catrin och Fia har tävlat lydnadstvåan i Rödeby med 157p och ett 2:a pris - Grattis! I samma gren och klass tävlade Jessica och Gemma och fick i sin debut ihop 135p. Grattis! Penny och jag tävlade appellen i Torsås förra helgen och fick ännu ett godkänt resultat. 8/8 på spåret, tjuvstart på budföringen gav en 6:a och dk på nedläggandet på platsliggningen gav 8/8,5. Hela tävlingen genomfördes på en gård, alltså inte på brukshundklubben. Lydnadsplanen bestod av en nyklippt träda och detta bidrog nog en hel del till samtliga deltagares svårigheter att över huvud taget ta sig fram i högarna av slaget gräs. Vi placerade oss som 2:a och det blev inga uppflyttningar alls denna dag. Konstaterar att någon mer brukstävling i Torsås blir det inte för vår del. Nya tag.
Ginnie har blivit godkänd för avel i Tyskland, Breeding Permission! Congratulations Petra!
Nya bilder även på Farinas och Yatzys sidor - tack så mycket!
08 okt: Nya bilder inlagda på Yatzys, Fias, Cleos och Frasses sidor - tusen tack!
30 sep: Nya bilder inlagda på Yatzys och Ginnies sidor - tack så mycket!

28 sep: Fia och Lina har vänstervarvat på Gröngölingsutställningen i Hässleholm i helgen. En fin BIR-rosett fick de med sig hem! Stort Grattis! Så duktig du är Lina!

Det blev mycket dramatiskt för Isac och hans familj i förra veckan då han plötsligt började må illa och betedde sig oroligt.. Helt utan förvarning drabbades han av magomvridning och det blev väldigt bråttom. Närmaste djursjukhus var Växjö, men de hade ingen kirurg, så familjen fick ge sig iväg ända till Jönköping. Tur för Isac att matte var så snabb med att förstå allvaret och därmed räddades hans liv. Nu är han hemma igen och mår bra. Mat i små portioner och vila i minst tre veckor står nu på programmet innan han får röra sig som vanligt igen. Krya på dig Isac, och tack Anna för att du hörde av dig och berättade. Magomvridning är livshotande och kan slå till när som helst, så var uppmärksamma på tecken som att hunden försöker kräkas utan att få upp någonting och blir väldigt spänd över buken. Läs mer om magomvridning här.

Nya bilder inlagda på Isacs, Atlaz, Fias, Yatzys, Frasses, Baxters och Ginnies sidor. Tack så mycket för att ni delar med er av era bilder!

På valpfronten är det fortfarande spänd förväntan som gäller. Penny är nog lite lugnare än vanligt - och vansinnigt hungrig. Så fort det kommer mat på bordet så sitter hon som fastklistrad vid sidan och bara hoppas att något ska råka trilla ner.. På träningen igår var hon lite ofokuserad, men så fort det vankades belöning så var hon på som sjutton. Än så länge tränar vi på som vanligt, både spår och lydnad, men vi undviker höga hopp och häftiga rivstarter. Långa, härliga skogspromenader i höstsolen uppskattas av både två- och fyrbeningar.

22 sep: Två veckor har nu gått sedan första daten mellan Jerker och Penny. Svårt att säga ännu om hon är dräktig, men hon är kanske ännu mer kelig och vill vara ännu närmare än vanligt nu. Och mera hungrig! Hon är ju alltid så kelig, så vi får nog ge oss till tåls med besked ännu ett par veckor. Cody har i alla fall lugnat ner sig, vilket är otroligt skönt.
Ny bild inlagd på Gingers sida - full fart på agilitybanan med matte Marion! Tack så mycket!
20 sep: Cleo har varit på utställning i Eskilstuna och kan lägga ännu ett BIM/BOS till sitt CV- snyggt visad av Jessica, grattis Lena! Nya bilder inlagda på Fias, Yatzys och Farinas sidor. Knyckta från Facebook.. Tack tack!
17 sep: Nya bilder inlagda på Pennys, Frasses, Ginnies och Gemmas sidor. Tack så mycket! Penny har varit på skogsvandring, Frasse på fjällvandring, Ginnie ska bli filmstjärna och Gemma myser med matte när vi flätar leksaker till kommande valpkull..

Inte så mycket nytt på valpfronten, men Cody kom hem från sitt "kollo" igår och han är mycket intresserad av Penny.. För att inte säga helt tokig.. Hanarna kan vara lite attraherade av dräktiga tikar på samma sätt som när de löper - hoppas det är ett tecken på att hon är dräktig.
09 sep: Ännu en lyckad parning ikväll och nu är även valpsidan uppdaterad med härliga bilder och info om pappahunden Jerker.
08 sep: Parning har ägt rum mellan Penny och Jerker! Så nu är det bara att hålla tummarna för att det "tar sig" och vi hoppas på valpar i mitten av november.
06 sep: Sorgliga nyheter... Diesel har sedan i somras inte mått bra och efter att ha kämpat mot vad som visade sig vara leukemi fick han vandra över regnbågsbron fredagen den 4 september. Våra varmaste tankar till Eva som gav honom ett fint och rikt liv. Det är svårt att hitta ord som känns rätt, men vi tänker på dig och mamma Ayla möter honom säkert på andra sidan. Kram Eva..
31 aug: Vi har varit på Bäst i Väst - vilken fantastisk helg med många fina resultat i både lydnad och på utställning - grattis allihop, och tack för att ni kom! För tredje året i rad blev Rave On bästa uppfödargrupp med HP! Resultaten finns på Success-sidan och följande sidor är uppdaterade: Penny, Bella, Gemma, Fia, Dilay, Cleo och Cody. Ginnie och Petra har varit på internationell utställning i Tyskland med ett fint EXC2 i Ukl med RES-CERT. Congratulations Petra!
Valpsidan kommer att uppdateras inom kort, spännande tider väntar!
31 aug: Penny löper och rätt dag för parning kommer att sammanfalla med National Elevàge i Frankrike. Detta innebär för vår del att vi måste ställa in vår planerade resa dit - att komma till ett så stort arrangemang med en höglöpande tik tillsammans med Cody och utsätta både dem och omgivningen för allt vad det innebär är inget alternativ. Inte så bra timing av Penny, men vi är så glada över att hon löper och längtar så efter valpar. Eftersom Rox och Åsa åker till Frankrike tillsammans med en grupp, kom vi tillsammans fram till att det är bättre att vi byter hane istället för att känna pressen över att inte hinna med. Vi önskar er varmt lycka till och jag hoppas att få återkomma med frågan om han vill bli pappa till en kull här hos oss längre fram, när inte allt kolliderar. Tack Åsa, för att du är så förstående.
Vi har nu fått möjlighet att använda den härlige killen KORAD Anamma Nord Jerker Jackpott som blivande pappa och mer info kommer på valpsidan inom kort. Honom har jag också haft ögonen på länge och vi ser fram emot härliga valpar med fin mentalitet, god hälsa och vacker exteriör. Beräknad parning blir runt helgen 4-6 september. Tack för förtroendet Monika och Krister Lundin samt uppfödaren Marie Tarin!
26 aug: Penny löper! Nu är det bara att vänta på rätt dag för parning - spännande tider!
25 aug: Den gångna helgen har Ginnie och Petra varit på rasspecial i Tyskland, CLUBSHOW SBBC 2015. Ginnie blev där bästa fawntik med CAC/CERT - big congratulations Petra!
Idag kom Gildas HD och ED-resultat, HD B/C och ED 0/0. B/C är ju inte vad vi önskade, men det borde inte ställa till några problem för Gilda. Vi är naturligtvis glada över hennes fina armbågar. Nu är sju av nio hundar i G-kullen och sex av sju hundar i F-kullen röntgade. Vi håller tummarna för fina friska leder för de tre hundar som återstår att röntga - Gatsby, Baxter och Fancy. Lycka till!
10 aug: Vilken fantastisk helg!
Internationell utställning i Ronneby på lördagen:
Junior Handling: Lina och Fia gjorde ett mycket fint framträdande på sin debut, var kvar i ringen som sista utplockade ekipage och fick ett fint HP! Stort grattis Lina, du är verkligen duktig och vi är så stolta över er!
Hanar: Elliot 2Bhkl med CK och RES-CACIB och Cody BIR/BOB med CK och CACIB. Tack Jessica Krafft för snygg handling av Cody.
Tikar: Gemma EXC-1 CK och 3Btkl och kommer dessutom att få CACIB eftersom både ettan och tvåan är CIE. Fia och Dilay fick Very i öppenklassen, och i Championklassen placerade sig Bella som 4Btkl med CK och Penny som 2Btkl med CK och RES-CACIB.
Vi var ju ett gäng och kunde därmed ställa upp i uppfödarklass, vilken vi vann med ett fint HP och jättefin kritik som finns att läsa på Success-sidan.
Stort grattis allihop till superfina resultat - och tusen tack för att ni kom och gjorde helgen till en riktig Rave On-fest!
På söndagen fortsatte framgångarna i Köge - Cleo var på dubbelutställning i danska Köge, snyggt visad av Jessica Thörnqvist. På förmiddagen blev det CK, CERT, BIM/BOS och dessutom BIS-2 i BIM-finalen. På eftermiddagen blev det CK, CERT, BIM/BOS och därmed DANSKT UTSTÄLLNINGSCHAMPIONAT! BIM-finalen resulterade i ett BIS-3! Stort grattis Lena!
06 aug: Finfina resultat den gångna helgen - Cleo blev BIM/BOS och BIS-4 bland BIM-hundarna i Södertälje - stort grattis Lena! Ginnie har varit på två utställningar i Bremen - söndagen bjöd på ett VG2, medan lördagen gav ett fint BIM/BOS med CERT/CAC och CACIB! Congtatulations Petra!
Har haft datorhaveri, så här kommer en hel hög med bilder - tack alla ni som har skickat och delat! Bogarts, Gandalfs, Glorias, Gemmas, Fias, Dilays, Farinas och Bellas sidor är nu uppdaterade.
18 jul: Lydnadstävlingar i Karlshamn: Catrin och Fia gjorde en fin debut i klass 2 och fick 127p och ett 3:e pris med två nollor. Grattis, nästa gång kniper ni 1:a priset lätt! Penny och jag tävlade i klass 1 och idag visade hon sig verkligen från sin bästa sida.. Stolt och glad är jag över våra 183p, 1:a pris, uppflyttning och 2:a placering! Äntligen! No more platsliggning i ettan för oss!
14 jul: Jessica och Yatzy har vänstervarvat i Gävle med ett finfint BIM/BOS som resultat! Stort grattis!
Massor av nya bilder inlagda - tack så mycket till er alla som delar med er, alltid lika roligt! Isacs, Frasses, Yatzys, Ginnies, Gemmas, Bellas och Wizzlas sidor har fått nya bilder.. Fler bilder kommer..
På valpfronten händer det just ingenting.. Penny håller oss alla på halster genom att fortsätta dröja med sitt löp.. Inget vi kan påverka, tyvärr..
30 jun: Jonas och Gandalf har tävlat rallylydnad nybörjarklass i Simrishamn, fick ihop finfina 89p och plac 9/34 - bra jobbat! Därmed fick Gandalf titeln RLDN - stort grattis!
23 jun: Valpsidan uppdaterad!
22 jun: Vi har varit på Internationell dubbelutställning i Vejen, Danmark. Lördag: Cody blev BIR/BOB med CACIB och Penny BIM/BOS med CACIB. Penny blev dessutom Internationell utställningschampion, C.I.E. och det var det vi åkte för - allt annat blev bonus.. På söndagen blev det mera bonus.. Cody busade lite och blev 3:e bästa hane med CK och RES-CACIB och Penny höll den svenska fanan högt och knep BIR/BOB m CACIB och Cruft's-kvalificering till 2016! Snacka om bonus!
14 jun: Vilken helg! Penny och Cody tog hem BIR/BOB och BIM/BOS på Kalmar BK igår, samtidigt som Gandalf och Jonas knep sitt andra kvalpoängsresultat i rallylydnad i Höganäs. Grattis Jonas!
Idag var Cleo med matte Lena och duktiga handlern Jessica på Avesta SKK utställning och blev BIM/BOS! Grattis Lena och Jessica!
Nya bilder inlagda på Cessies, Ginnies och Yatzys sidor - tusen tack!
Ruffa blev ju Årets Avelstik 2014 - på minnessidan finns den fina pokalen att beskåda - tack till kennel Goblinwalley och kennel Berger La Motte's!
12 jun: Duktiga Gandalf och Jonas har tävlat lydnadsettan i Trelleborg och satte det tredje 1:a priset med finfina 173p, placering 2 och ny titel: LP1! Stort grattis!
10 jun: Härliga nyheter! Gloria har fina friska A-höfter, grattis familjen Wall-Olsson! Och Gloria förstås..
03 jun: Nya bilder inlagda på Frasses, Diesels, Fias och Ginnies sidor - tusen tack, jättekul att få! Thank you for the lovely pics!
01 jun: Vi gratulerar vår D-kull som fyller 5 år idag! Hoppas ni får en härlig födelsedag med en massa kul och gott!
31 maj: En bra helg... Idag har vi vänstervarvat på Växjö BK och där blev Penny BIR/BOB och Cody BIM/BOS! Jag är så himla glad - jag trodde väl inte att jag skulle få vara med om det igen efter förra året, men det blev ju ett hat trick! Tack snälla Majzan för hjälpen med snygg handling i BIR och BIM!
30 maj: Igår slog Jonas och Gandalf till med 181p, 1:a pris och klassvinst i lydnadsettan på Malmö BK! Stort grattis Jonas!
Nya bilder inlagda på Fias, Farinas och Ellens sidor - tack så mycket!
Lena och Cleo har tillbringat dagen på SKK int. utställning i Österbybruk - vi gratulerar till BIR/BOB och CACIB!
28 maj: Eftersom hemsideprogrammet har strejkat får vi dubbelfira! A-kullen fyllde 9 år den 17 maj och idag fyller F-kullen 2 år. Grattis till er alla! Det har varit Rasspecial i Eskilstuna och deltog gjorde Bella och Gemma, som fick G resp VG för dagen. Grattis Jessica och Seved! Man arrangerade även workshop i IPO med Marc Adriens i samband med specialen och där deltog Yatzy och Bella och det gick jättebra för dem. Kul Jessica och Seved!
12 maj: Blivande pappahunden Chaccado Hanoi Rocks "Rox" har varit på utställning i Nybro och vi gratulerar till den fina BIM/BOS-placeringen! Härligt Åsa! Och så har Ruffas fina pokal för bästa Briardklubbens bästa avelstik 2014 äntligen kommit efter att ha varit på rundresa ett par månader.. Tack så mycket för det fina priset!
06 maj: Nya bilder inlagda på Gandalfs, Yatzys, Fias, Atlaz och Farinas sidor - tack så mycket allihop, som alltid lika roligt att få ta del av!
02 maj: Jonas och Gandalf har tävlat rallylydnad nybörjarklass i Söderåsen och fick ihop 78 fina kvalpoäng. Grattis! Nya bilder på Rox och Penny inlagda på valpsidan.
01 maj: Gandalfs HD-resultat är nu officiellt på SKK Hunddata - vi gratulerar till fina friska A-höfter! Nya bilder på Pennys sida - tack för hjälpen med fotograferingen Hanne!
29 apr: Nya bilder inlagda på Ellens, Ginnies, Diesels och DaTais sidor - tack så mycket, som vanligt jätteroligt att få följa Rave On-gänget!
19 apr: En aktiv tävlingshelg för Rave On-gänget: Lena och Cleo har tävlat lägre klass spår på Mälarö BK med godkänt resultat och en fin 2:a placering av 7 startande. Grattis Lena! Catrin och Fia tävlade lydnadsettan i Osby - en dubbeltävling där de fick ett 3:e pris på förmiddagen och satte sen det sista 1:a priset på eftermiddagen och Fia kan numera titulera sig LP1. Som grädde på moset blev det en fin 3:e placering bland 16 startande. Grattis Catrin!
Lite nya bilder på Atlaz, Elliots och Pennys sidor - tack för lånet Marie och Carina!
18 apr: Penny och jag har tävlat appellklass spår i Ronneby med godkänt resultat - 204p fick vi ihop med lite "otur" här och där.. Eller om man så vill - vi borde tränat ännu mer på vissa saker..  Samtidigt tävlade Rox samma klass i Skillingaryd och vi gratulerar Åsa och Rox till uppflyttning till lägre klass spår - härligt!
16 apr: Idag gratulerar vi Elliot, som fyller 3 år - hoppas du får en fin dag goe killen!
08 apr: Ginger har varit här på besök och HD-röntgen och idag låg resultatet på SKK Hunddata - HD B! Grattis Marion och Richard! Självklart passade jag på att ta lite bilder på sötnosen - finns på Gingers sida.
Nu laddar vi för några dagar med rolig och inspirerande träning för Maria Brandel - det ser vi fram emot!
05 apr: Uppletande och spår i underbar vårsol.. Nya bilder på Pennys sida och vi gratulerar Penny och hennes syskon på 3-årsdagen i morgon!
03 apr: Idag knep Fia och Catrin sitt andra 1:a pris i lydnadsettan med fina 166p och en 4:e placering i Karlshamn - stort grattis tjejer, det gjorde ni bra!
02 apr: Kände att det var dags att fräscha upp kennelpresentationen - finns på länken "om oss".
01 apr: Glada nyheter från Västerås - Yatzy har fina friska leder! Grattis Jessica, jätteskönt!
30 mar: Idag kom det officiella resultatet på Ginnies höftledsröntgen - HD A/A, ED 0/0. Hon är också ultraljudsundersökt för ektopisk urinledare och allt var finfint - Ginnie är EU-fri. Congratulations Petra!
29 mar: Ännu en tävlingshelg.. Veberöds Bk, lydnadstävlingar lördag: Catrin och Fia jobbade fint och fick 152,5 p och Penny och jag fick nöja oss med 106p med bl a en nollad plats.. Grattis Catrin!
Jonas och Gandalf blev uppflyttade till lägre klass spår i Hässleholm på söndagen - Grattis Jonas, superbra jobbat!
22 mar: Duktiga Birgitta och Bianca har varit i Åhus och tävlat rallylydnad i mästarklass och fick ihop 80 finfina kvalpoäng. Stort grattis Birgitta!
21 mar: Lite nya bilder inlagda på Isacs, Cookies, Frasses, Codys och Pennys sidor. Tack fam Stern, Linda & Andreas, Carina och Peter och Åsa Fredriksson för fina bilder!
14 mar: Jessica och Gemma har varit i Varberg och tävlat appellklass spår med lysande resultat - 258 finfina poäng resulterade i både uppflyttning till lägre klass och klassvinst! Stort grattis!
11 mar: Idag är det B-kullens födelsedag - Grattis på 7-årsdagen! Hoppas ni har haft en fin dag med lite extra kul och gottis! YoYo med familj skickar en födelsedagshälsning från Klampenburg i Danmark! Tack Else och Johan, så fin han är!
07 mar: Idag har Jessica och Gemma debuterat i appellklass spår. En test-tävling där de avstod både plats och läggande under gång eftersom det behövs lite mer träning innan det är klart. Ändå fick de ihop 189p och därmed ett godkänt resultat. Grattis Jessica, bra jobbat tjejer!
Nya bilder på Frejas sida - tack Maj-Inger! "Som hund och katt" fick en helt ny innebörd.. Mysigt!
Även Gatsbys sida har fått en ny bild - thanks Jörg! He is growing fast, you beautiful boy!
06 mar: Sorgliga nyheter: Två härliga Rave On-tikar har vandrat över regnbågsbron och lämnat sina mattar med stor sorg och saknad. Brianna lämnade Åsa den 24 februari och Ayla lämnade Birgitta den 5 mars. Det finns inga ord som räcker till... Vi tänker på er och skickar varma tröstekramar.
01 mar: Idag var det debut för Ginnie och matte Petra på internationellt Dog Scooter race 4 km i Lengerich, Tyskland - och de knep en 2:a placering! Big congrats Petra - well done girls!
25 feb: I söndags var det lydnadstävlingar i Guldhunden, Kalmar. Birgitta och Bianca fick ytterligare ett 3:e pris i 3:an - grattis tjejer!
16 feb: Film inlagd på när Ginnie och pappa Easy tränar dog scootering - thank you Petra! Good luck at the competition!
15 feb: Igår var det årsmöte på Ronneby Brukshundklubb och Penny belönades med två fina medaljer för sina prestationer i rallylydnad under 2014. Nya bilder inlagda på Codys och Pennys sidor.
13 feb: Jessica och Gemma kom på besök för lite träning och höftledsröntgen. Härliga bilder finns på Gemmas sida och HD-resultatet kom jättesnabbt - HD grad B! Grattis till Gemmas fria höftleder Jessica! Gatsbys sida har också fått nya bilder - thank you for the pictures Jörg!
08 feb: Uppdateringar med härliga bilder på Yatzys, Bellas, Gandalfs, Ginnies, Frasses, Gemmas, Baxters, Ellens, Cookies, Fias, och Pennys sidor. Tack för alla bilder - så roligt att få! Ellen har provat på att valla får - duktig tjej! Fler bilder på Rave On-hundar kommer, det tar sin lilla tid att fixa med dem bara..
07 feb: Glada nyheter! Vi gratulerar familjen Arvidsson till Bruce's finfina A-höfter!
26 jan: Idag kom G-kullens MH-diplom! Jättefina, grattis till er alla än en gång! Även Rave On fick diplom, vilket man som uppfödare får när minst 70% av kullen är MH-beskrivna. Och vi fick det IGEN! Alla våra kullar har fått dessa diplom, tack vare våra fantastiska och engagerade valpköpare - och vi är så stolta och glada. Nya bilder inlagda på Chanels sida - ett försenat tack för den fina julhälsningen, Monica och Sven-Åke! Briannas sida har också fått nya bilder - tack Åsa!
22 jan: Nya bilder inlagda på Pennys, Codys, Yatzys, Fias och Frejas sidor - tack för att ni skickar bilder på era "pälsklingar", jätteroligt att få!
21 jan: Ny bildsida inlagd - Hundpromenader 2015, som kommer att fyllas på allt eftersom årstiderna växlar.. Ginnies sida är också uppdaterad med nya bilder - thank you Petra! Isac har också fått nya bilder på sin sida - en försenat tack familjen Stern för den fina julhälsningen! Det har varit (och är) mycket en tid, så därför ligger jag lite efter med uppdateringarna på hemsidan.. Jobbar på det och hoppas komma ifatt snart..
16 jan: Grattis säger vi idag till vår C-kull, som fyller 6 år. Hoppas ni blir ordentligt firade med lite extra gott och roligheter.
10 jan: Lydnadstävlingar i Moheda Bollhall: Penny och jag fick på fredagen ihop ännu ett tredjepris och på lördagen ett andrapris. Bara att jobba vidare... Bättre gick det för Catrin och Fia, som fick sitt förstapris och uppflyttning till lydnadsklass 2. Stort grattis Catrin, bra jobbat!

08 jan: Nytt år - nya möjligheter! Vi tackar våra valpköpare och vänner för ett fantastiskt 2014 med gott samarbete, fina resultat och framför allt för att ni tar så väl hand om och aktiverar era Rave On:are! Ni är ovärderliga!

Briardklubbens topplistor för 2014 är klara och stolta konstaterar vi att där även i år finns flera fina resultat från Rave On-familjen - stort grattis till era alla!

Topplista Allroundbriard
2:a - SUCH LP2 Sph1 Sph2 Sökh1 RldN RldF RldA Rave On Ayla Fauve YR
3:a - LP2 RldN Sph1 C.I.E. Sv-Vinnare-14 Rave On Cleo Fauve AR
9:a - Rave On Frances Fauve DA

Topplista Bruks/Working
4:a - LP2 RldN Sph1 C.I.E. Sv-Vinnare-14 Rave On Cleo Fauve AR
5:a - SUCH LP2 Sph1 Sph2 Sökh1 RldN RldF RldA Rave On Ayla Fauve YR
12:a - Rave On Gandalf Favue EB

Topplista Lydnad/Obedience kl. 1-2
6:a - Rave On Frances Fauve DA
7:a  DKCH RldA RldF Red Divaz Penelope BE for Rave On
8:a - RldN Rave On Dilay Fauve BA
16:e - Rave On Gandalf Fauve EB

Topplista Lydnad/Obedience kl. 3-Elit
3:a - SUCH LP2 Sph1 Sph2 Sökh1 RldN RldF RldA Rave On Ayla Fauve YR
4:a - SEUCH LP2 RldN RldF RldA Rave On Bianca Fauve MR
6:a - LP2 RldN Sph1 C.I.E. Sv-Vinnare-14 Rave On Cleo Fauve AR

Topplista Rallylydnad/Rally Obedience
10:a - DKCH RldA RldF Red Divaz Penelope BE for Rave On
11:a - KORAD TJH LP1 RldN RldF NORDUCH FINUCH C.I.B. BiV-vinnare 2014Rave On Bellita Fauve MR
18:e - LP2 RldN Sph1 C.I.E. Sv-Vinnare-14 Rave On Cleo Fauve AR
20:e - RldN Rave On Dilay Fauve BA
24:e - SUCH LP2 Sph1 Sph2 Sökh1 RldN RldF RldA Rave On Ayla Fauve YR

Topplista Utställning/Show
11:a - LP2 RldN Sph1 C.I.E. Sv-Vinnare-14 Rave On Cleo Fauve AR
12:a - KORAD TJH LP1 RldN RldF NORDUCH FINUCH C.I.B. BiV-vinnare 2014Rave On Bellita Fauve MR
15:e - DKCH RldA RldF Red Divaz Penelope BE for Rave On
17:e - KORAD DKCH SEL. Rave On Cody Fauve AR
40:e - SUCH LP2 Sph1 Sph2 Sökh1 RldN RldF RldA Rave On Ayla Fauve YR
42:a - Rave On Frances Fauve DA
48:a - Rave On Gemma Fauve EB
53:e - SEUCH LP2 RldN RldF RldA Rave On Bianca Fauve MR
53:e - RldN Rave On Dilay Fauve BA

Topplista Valp/Puppy
6:a - Rave On Gemma Fauve EB
14:e - Rave On Frances Fauve DA

Topplista Veteran
4:a - SUCH LP2 Sph1 Sph2 Sökh1 RldN RldF RldA Rave On Ayla Fauve YR

Topplista kennel La Motte's och kennel Goblinwalley VP för Årets Avelstik/ Breeding Bitch of the year
1:a - LP2 Sph1 Sph2 SUCH NUCH DKUCH NORDUCH INTUCH BiV-vinnare 2005 Isfolket's Rave On "Ruffa"

Topplista kennel La Motte's och kennel Goblinwalley VP för Årets Uppfödare/ Breeder of the year - Utställning/shows
3:a - kennel Rave On.

Topplista kennel La Motte's och kennel Goblinwalley VP för Årets Uppfödare/ Breeder of the year - Lydnad/Obedience
2:a - kennel Rave On.

Jag har sagt det förut, men det tål att sägas igen - stort grattis till alla fina prestationer under det gångna året - lycka till under 2015!