NEWS 2014
2013

23 dec: Vi önskar Er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!  Merry Christmas and a Happy New Year!
19 dec: Valpsidan uppdaterad med våra planer för 2015. Jättefin bild på Cleo från Svensk Vinnare som kommer att publiceras i Hundsport, tack Lena och Jessica för den!
14 dec: Rapport från Helsingfors internationella utställning 10 dec - Gilda fick Very Good med fin kritik i juniorklassen. Grattis Tuija! Gandalf och Jonas har debuterat i lydnadsettan på Lucialydnad i Höganäs - 172p, 1:a pris och klassvinst! Stort grattis Jonas! I Amsterdam har Ginnie visat upp sig från sin bästa sida - EXC-3 i Jkl - congratulations Petra! Cleo och Bella har vänstervarvat på Stora Stockholm med lysande resultat - Cleo blev BIR/BOB med CK, CACIB, Crufts-kvalificering och ny titel. C.I.B. - stort grattis Lena! Bella blev 3:e bästa tik med R-CACIB - härligt Seved - grattis!

09 dec: Ginnie har varit på internationell utställning i Kassel - hon vann juniorklassen med ett fint  EXC-1. Congratulations Petra! Nya bilder även på Pennys, Gemmas, Cleos, Elliots, Atlaz och Fias sidor - tack snälla ni - det är så roligt med bilder på Rave On-barnen!

18 nov: Lite catch-up med bilder som äntligen har blivit inlagda: Gilda, Gemma, Yatzy, Ginger, Baxter, Gloria, Frasse, Farina, Bruce och Ellen. Det kommer mera, men det tar lite tid..
18 nov: Nu finns bilder från MH:t inlagda - än en gång stort tack till Felicia Ljunggren (beskrivare), Ida Lilja (testledare), Eva Bergzén (unghundsbeskrivare) samt övriga funktionärer på Sölvesborgs BK!
15 nov: Lydnadstävlingar i Moheda. Kvällstävling lydnadsklass 1 fredag: Dilay och Penny får varsitt 3:e pris - ny miljö, nya tag.. Lördag förmiddag tävlade Fia och Penny och fick ihop var sitt andrapris, båda med bara några få poäng från uppflyttning. Grattis Catrin! Själv är jag mycket nöjd med Pennys fina attityd - stor skillnad mot fredagkvällen!
13 nov: Vi har haft MH och UHB för G-kullen på Sölvesborgs BK - tusen tack för att ni kom och visade era hundar på allra bästa sätt! Ett stort tack även till duktiga funktionärer! Hur det gick för hundarna kan ni se på G-kullens egen sida - ett stort grattis till känd mental status och godkända skott på hela gänget! Härligt! Tack även till Eva Bergzén som kom och genomförde unghundsbeskrivningen på hela gänget inklusive Fia från F-kullen. Gott att ni också kom, Catrin, Jennie & Fia!
Bilder från dagen kommer efter hand - jag har lite svårt att hinna med just nu. Men - bilder kommer..
02 nov: Birgitta och Ayla tävlade högre klass spår i Tollarp igår med ytterligare ett godkänt resultat - grattis Birgitta!
26 okt: Lena och Cleo har tävlat lydnadsklass 3 i Bro-Håbo idag - ett tredjepris och en härlig vi-känsla fick de med sig. Stort grattis Lena! Penny och jag åkte till Emmaboda och fick också ett tredjepris med oss - i lydnadsklass 1. Vi hade också en bra känsla, trots nollan på ställandet (får jag ta på mig - ett onödigt dubbelkommando) och 8:an på platsen, för att hon satte sig upp en sekund innan jag hann säga "sittupp"..
19 okt: En aktiv helg där flera Rave On-are har visat framtassarna i olika sammanhang: Fia har varit på utställning - BIR/BOB med HP på Blekingemästaren! Stort grattis Catrin! Gandalf och Jonas har tävlat appellklass spår i Burlöv med godkänt resultat - grattis! I Vallentuna har Cleo och Lena tävlat rallylydnad fortsättning med sitt andra kvalresultat, grattis grattis! Och så har Penny och jag varit i Alvesta och tävlat rally fortsättning, 3:e kvalresultatet gav uppflyttning till avancerad klass och en ny titel - RLDF.

18 okt: Ginnie och Petra har varit på CACIB-utställning i Dortmund - igår blev det EXC-3  och idag VG2 i juniorklass. Congratulations Petra! Freja och Maj-Inger har varit i Växjö på UHB - tack Maj-Inger!

14 okt: Nya bilder på Pennys och Ginnies sidor - thanks Petra - wonderful picture of Ginnie's first year! Även Frejas sida har fått nya bilder - tack Maj-Inger!
11 okt: Tänk vad tiden springer iväg - G-kullen fyller 1 år den 11 oktober! Grattis på födelsedagen Gilda, Gatsby, Ginnie, Gemma, Yatzy, Ginger, Baxter, Gloria och Gandalf!
Idag har det varit lydnadstävlingar i Sölvesborg - Fia och Catrin fick finfina 150,5p och ett andrapris - stort grattis till er! Penny och jag fick 135,5p och ett tredjepris med en försmädlig nolla på läggandet. Men det är bara att prova igen.
09 okt: Nya bilder inlagda på Fias, Ginnies, Gandalfs och Yatzys sidor - tack/thanks Catrin, Petra, Jonas och Jessica L!
05 okt: Idag provade vi lyckan i Rallylydnad Fortsättning på Växjö Bk, Penny och jag. 72p blev resultatet som var vårt andra godkända i klassen. Nu tränar vi på för att lyckas få ytterligare ett framöver.
05 okt: Igår var vi på Karlskrona Bk och tävlade rallylydnad fortsättning, försök 2.. Penny var väldigt ofokuserad och trots alla försök att få henne att sluta nosa på allting - frestelsen inkluderad, fick vi bara ihop 63 poäng. Det räckte inte till godkänt, så det är bara att köra på igen! Bättre gick det för Birgitta och Ayla, som tävlade elitlydnad med fina 204p, ett 3:e pris och pallplacering. Stort grattis Birgitta!
27 sep: En bra dag! I morse fanns Frejas HD-resultat på hunddata - HD grad A/A, stort grattis Maj-Inger! Penny och jag debuterade i rallylydnad fortsättningsklass på Sölvesborgs BK och fick ihop 90p (kvalpoäng) och placerade oss som 4 av 14 startande. Lilla tösen var så duktig.. 
24 sep: En intensiv helg är till ända och vi gratulerar vår F-kull med duktiga mattar och hussar, som nu har känd mental status. Sex av sju deltog - tack snälla ni för att ni kom och visade era härliga hundar på kull-MH:t! Protokoll finns på F-kullens egen sida och bilder från dagen hittar du här. Tack till alla funktionärer - ingen nämnd ingen glömd.
Samtidigt var Jessica och Yatzy på utställning i Eskilstuna. De vann juniorklassen med ett fint Excellent och jättefin kritik - stort grattis Jessica och tusen tack för alla fina bilder!
Söndagen tillbringade vi i danska Hilleröd, där Penny vänstervarvade till sig en fin tredje bästa tikplacering med CK trots sin blonda päls. Vi hade för övrigt en mycket trevlig dag vid ringside - tack för supertrevligt sällskap alla ni som var där!
Ginnie har bekantat sig med ett gäng kossor hemma i Tyskland - thanks for the lovely picture Petra!
11 sep: Nya bilder på Gatsbys och Ginnies sidor - thank you Petra! How nice that you keep in contact, we are so happy to see "our" little ones developing!
09 sep: Fia har visat framfötterna i ringen på Tingsryd inofficiella utställning - BIR/BOB, BIG-3 blev resultatet! Stort grattis Catrin! Men det var inte slut med det - Lina och Fia showade i Barn med Hund och placerade sig på en finfin 3:e plats! Jättegrattis! Så duktig du är Lina!
Bäst i Väst-resultaten inlagda på respektive sidor - hoppas jag har fått med allt nu.. Yatzy, Elliot, Cody, Zappa, Gemma, Cleo, Dilay, Bianca, Bella, Ayla och Penny. Än en gång stort grattis till era fina prestationer - och tack för att ni visar fram era Rave On-are så fint i alla olika sammanhang!
08 sep: Ni som ska gå MH den 20 september med era "F-valpar" har fått mail med info om hur dagen är upplagd. Glöm inte bekräfta att ni har fått det..
Nu ligger G-kullens MH ute på SBK Tävling - klicka här för att komma direkt till anmälan, annars finns lite info om hur det går till på Anslags-sidan.
08 sep: Sorgliga nyheter.. Winna har vandrat över regnbågsbron. Winna drabbades av den elakartade cancerformen mastocytom. Ungefär som malignt melanom hos oss människor. Mastcellen är en cell som hör till hundens immunförsvar. Mastceller finns på många ställen i kroppen men framförallt i hud, lungor, mag-tarmkanal och lever. Mastocytom innebär i korta ordalag att mastcellerna angriper kroppen. Spridning sker via lymfkörtlar till bukorgan och lungor.. I fredags tog vi det tunga beslutet att låta henne somna in.. Nu sover hon gott, vår älskade lilla tös..
02 sep: Resultat och bilder från Bäst i Väst inlagda - hundarnas respektive sidor kommer att uppdateras efter hand som jag hinner..
02 sep: Idag fanns Farinas HD-resultat på Hunddata: HD grad A/A! Stort grattis Christina och Kennerth! Nu kan ni börja cykla lite försiktigt med henne..
Jag håller på att fixa med alla resultat från Bäst i Väst - bilder kommer! Vilken fantastisk helg vi har haft! Jag ska skynda mig att uppdatera - förhoppningsvis klart tills i morgon..
27 aug: Igår var det dags för HD-röntgen för Farina. Bilden såg bra ut, men vi avvaktar med ev. glädjeyttringar tills vi har sett resultatet av SKK:s avläsning. Nya bilder blev det, tack för att ni kom hit och röntgade, Christina och Kennerth! Och för att ni tar så väl hand om lilltösen, förstås! Fia och Catrin har tävlat KM i lydnad på Karlshamns Hundungdom med finfina 142p och ett 2:a pris trots en försmädlig nolla på läggandet. Inofficiell tävling - perfekt för er debut - och vilken fin debut det blev! Stort grattis till er!
Vi har haft trevligt besök av F-kullens pappa Blade med matte Estelle och husse Holger - we really had a wonderful time, thank you so much for coming! Fia passade också på att hälsa på pappa, jätteroligt att ni också kom förbi, Catrin med familj! Så fick vi en bild på far och dotter, den finns på Fias sida.

17 aug: Igår var vi på NKK internationella utställtning i Oslo - Cody Excellent och 2:a bästa championhane med CK, opl. i Bhkl. Penny vann championklassen med Excellent och CK och blev sedan 3:e bästa tik med Res-CERT och CACIB.
Ellens HD-resultat har kommit, tyvärr blev det C. Hon har dock inga besvär - hon far som en gazell över stock och sten, simmar och har aldrig visat någon hälta eller så. Omröntgen om ett halvår. Nya bilder på hennes sida - tack Charlotte!
Nya bilder även på Cleos, Ginnies, Gemmas, Yatzys och Gingers sidor. Tack Lena, Petra, Jessicorna och Richard!
Idag har det varit lydnadstävlingar på Torsås BK - Dilay fick 124,5p i ettan och Bianca 231p i trean. Grattis Birgitta! Ayla var lite off och kommer igen nästa gång.

13 aug: Nya bilder på Ellens och Ginnies sidor - tack Charlotte och Petra! Länkarna till kennelträffarna har också fått sig en genomkörare - det har ju blivit en del bilder genom åren och en del länkar saknades.
 07 aug: Elliot har varit på utställning i Jönköping - lördagen blev det Very Good och på söndagen Excellent, CK och BIR/BOB. Stort grattis Carina och Stefan!
Nu har jag äntligen fått ut bilderna från lägret på hemsidan - mycket nöje! Tack för fantastiskt trevliga dagar - hoppas ni hade lika kul som vi!
Det börjar bli dags att anmäla F-kullen till MH/UHB som äger rum den 20 september - på sidan Anslag finns vägledning hur, verkar det krångligt så hör av dig så hjälps vi åt!
21 jul: Igår var Elliot på utställning på Ölands BK och kammade hem BIR/BOB med ett fint CK - grattis Carina och Stefan! Samtidigt var Ginnie en sväng i Belgien och vänstervarvade, och debuten i juniorklassen blev ett SG, motsvarar VG i Sverige. Congratulations Petra!
Nya bilder även på Gandalfs, Gatsbys Yatzys och Fias sidor - tack för dem/thanks Jonas, Jörg, Jessica L och Catrin!
19 jul: Idag har vi tävlat rallylydnad nybörjarklass för tredje gången, Penny och jag. Det blev en riktigt bra dag för oss på Hundfestivalen i Karlshamn, vi fick 97p, blev uppflyttade till fortsättningsklass, fick en titel RldN och hamnade på pallen - en delad 2:a placering av 38 startande. Kul, det här är ju helt nytt för oss.
12 jul: Debut i juniorklassen för Gemma och Jessica på Tvååker idag - grattis till 2:a bästa tik med CK! Helt fantastiskt, hon är 9 månader och 1 dag idag!
11 jul: Mail är utskickade till er som ska vara med på lägret - har ni inte fått, hör av er snarast så att ni får informationen! Nya bilder på Bellmans och Ginnies sidor - tack Bodil och Petra!
07 jul: Fina resultat från Ronneby Internationella utställning och Rallylydnadstävlingar i Brunnsparken: Gemma BIR/BOB-valp med HP, Elliot EXC-1 Ökl, Cody EXC-1 Chkl, CK BIM/BOS och CACIB, Fia EXC-1 Jkl, CK och Btkl-3 och Penny EXC-1 Chkl, CK, BIR/BOB och CACIB. Dessutom tävlade Penny och jag rallylydnad både lördag och söndag och lyckades få kvalresultat båda dagarna. Grattis till era fina resultat, och tack för en supertrevlig helg!
Ny bild på Farinas sida, tack Christina och Kennert! Så söt hon är!
30 jun: Gemma och Jessica har debuterat i utställningsringen tillsammans - en fin BIR/BOB-rosett och jättefin kritik fick de med sig. Mycket lovande, tyckte domaren. Stort grattis Jessica K! Bella och Seved knep sista kvalpoängen och därmed en ny titel - RldF i Rallylydnad fortsättningsklass med 80 poäng. Grattis Seved, lycka till i Avancerad klass!
Nya bilder inlagda på Gemmas, Gandalfs, Yatzys, Ginnies, Gatsbys, Cookies och Bellas sidor - tack/thanks Jessica K, Jonas, Jessica L, Petra, Linda och Seved!
26 jun: Nya bilder inlagda på Fias, Ginnies, Gatsbys, Baxters, Gemma och Gingers sidor - tack/ thanks Catrin, Petra, Jörg, Susanne, Jessica K och Marion. Tråkiga nyheter - Ellies HD-röntgenresultat har kommit och tyvärr var det HD grad E. Hon var väldigt ledslapp och kommer att omröntgas om ett halvår. Vi är mycket ledsna, både för Annette med familj och lilla Ellie. Hon har inga besvär, men det är ändå väldigt tråkigt. Vi hoppas att hon musklar på sig och ledslappheten minskar tills nästa röntgentillfälle.
18 jun: Birgitta har tävlat lydnad i Olofström med alla sina tre töser med jättefina resultat. I ettan fick Dilay ihop fina 164,5p och sitt andra 1:a pris och hamnade dessutom på bronsplats. I trean fick Bianca 191p, det är bara att jobba vidare.. I Eliten fick Ayla finfina 253,5p - så nära 1:a priset - där blev det en silverplacering. Vad säger man? Birgitta - du är helt otrolig! Stort grattis till era fina resultat - och framför allt stort TACK för att du visar fram dina Rave On-flickor så fint i alla möjliga sammanhang.
15 jun: Lena och Cleo har tävlat rallylydnad i Södertälje - 91 finfina kvalpoäng i fortsättningsklassen! Grattis Lena! I Rovaniemi tränar Gilda sök, thanks for the pictures, Oona! Ginnies sida är också uppdaterad med nya bilder, thanks Petra!
13 jun: Nya bilder på Baxters och Ginnies sidor - tack/thanks Susanne och Petra!
10 jun: Bra start på dagen - Fias HD-resultat ligger ute på hunddata - HD grad A! Grattis Catrin med familj - underbart!
Datum för kennelträff/ kennel meeting är nu spikat till 22-24 juli - kika in på Anslag/Notes-sidan för mer info. Där finns också information om hur ni anmäler era hundar till F-kullens kommande MH/UHB den 20 september.
09 jun: Nya badbilder på Ginnies sida - thank you Petra!
08 jun: Seved och Bella har tävlat rallylydnad fortsättningsklass i Sala, på förmiddagen blev det 72 kvalpoäng och på eftermiddagen slog de till med finfina 100p och direktkvalificering till avancerad klass. Grattis Seved! Yatzys sida har fått jättefina bilder - tack Jessica L! Baxters sida har också fått en härlig busbild - tack för den Susanne!
05 jun: Aylas, Biancas och Dilays sidor - tack för de jättefina bilderna Towe! Härliga bilder på Pennys mamma Wizzla, pälsen på utväxt - tack Jeanett! Gandalfs, Ginnies och Gatsbys sidor har också fått nya bilder - tack/ thanks Jonas, Petra and Jörg! Jag kunde inte låta bli att lägga ut en bild på den vackra rosen som delar namn med Penny - den blommar nu för första gången här hos oss..
Vår kennelträff kommer att flyttas till någon gång i juli - exakt datum kommer nästa vecka. Det tidigare planerade datumet i augusti kolliderar med annat, tyvärr. Håll utkik på Anslag/Notes-sidan för mer info. Jag kommer naturligtvis även att skicka ut mail så fort det är klart.
03 jun: Lena och Cleo har tävlat lägre spår i Roslagen, vi gratulerar till ännu ett godkänt resultat! Nya bilder på DaTais och Diesels sidor - tack Emelie och Eva! Gemma och Jessica har varit här över helgen - då passade Gemma på att gå i "simskola" med Penny - massor av bilder på deras sidor. Tack Kjell! En hel del träning har det blivit och i lördags tittade även Carina & Elliot och Catrin och Fia förbi. En härlig dag - jättekul att ses!
31 maj: Elliot har varit på inofficiell utställning i Åseda och hämtat hem ett helt gäng med fina rosetter! BIR/BOB och BIG-2! Grattis Carina! Vi gratulerar vår D-kull som fyller 4 år i  morgon - Derek, Diesel, DaTai, Dilay och Dani! Hoppas ni får en härlig födelsedag med massor av kul och lite extra gott! Frasse önskar sina syskon en mysig 4-årsdag och alla en trevlig sommar! Tack för den jättefina bilden Carina!
28 maj: I dag fyller vår F-kull 1 år - stort grattis till Farina, Fancy, Fia, Ellie, Freja, Ellen och Bruce! Hoppas ni blir ordentligt firade med lite extra kul och gottis!
27 maj: Ginnies sida uppdaterad med nya bilder - thank you Petra! Härliga badbilder på Yatzys sida - tack Jessica L! Fler bilder från specialen på Bellas och Aylas och Yatzys sidor - tack än en gång, Viktoria Arehult! Success-sidan uppdaterad, hoppas jag har fått med allt nu...
26 maj: En helg med tävlingar.. KHKG:s dubbelutställning i Taulov, södra Danmark: På förmiddagen fick Penny sitt andra CERT och blev BIR/BOB - dessutom slog hon till och blev BIS-2! Eftermiddagsutställningen gav henne tredje och sista CERTET, hon blev även då BIR/BOB och därmed blev hon Dansk utställningschampion - knappt 26 månader gammal. I finalen blev hon kvar bland de 6 bästa, men oplacerad. Vilken dag!
I Olofström tävlade Dilay rallylydnad med 73p och fick därmed en ny titel RldN - och uppflyttning till fortsättningsklass. Aylas poäng i mästarklass räckte inte riktigt, bara på't igen - samma med Bianca! Grattis Birgitta! Cleo och Lena tävlade lägre spår i Södertälje - ett godkänt resultat blev det i värmen - grattis Lena!
Nya bilder från Selectionée och Briardspecialen på Zappas och Aylas sidor - tack Viktoria Arehult, Siri Guldseth och Nina M Nikolaisen! Även Ellies , Ellens, Yatzys och Cookies sidor är uppdaterade med bilder - tack Annette, Charlotte, Jessica L och Linda!
24 maj: Nya bilder på Ginnies och Gatsbys sidor - de har varit på träff i Tyskland. Thank you Petra!

20 maj: En helg med massor av resultat - de lyder som följer: Fredag: Lydnadstävlingar i Eskilstuna, klass 1 - Wizzla 2:a pris, plac. 3, Grattis Jeanett! Dilay 3:e pris, Grattis Birgitta!
Lördag: Svensk Selectionnée, både Zappa och Ayla fick EXCELLENT, Grattis Jeanett och Birgitta! Tack Seved, för att du visade Ayla så fint! I Katrineholm visade Cleo sig från sin allra bästa sida och kammade hem BIR/BOB, Grattis Lena!
Söndag: Svensk Briardvinnarutställning i Eskilstuna: Yatzy blev 2:a bästa hanvalp med ett fint HP, grattis till er fina debut Jessica L! I championklassen placerade sig Bella som 3:a med CK - Grattis Seved! Ayla fick EXCELLENT och blev 2:a bästa veterantik, och Zappa fick EXCELLENT och blev BIM/BOS veteran! Grattis! Bella och Seved tävlade Rallylydnad och tog sitt sista godkända resultat med finfina 90p och fick därmed ytterligare en titel att lägga till sin digra samling - RldN. Grattis Seved!
Samtidigt var vi på internationell utställning i Hässleholm och man kan väl säga att vi tog hem storslam... Fia debuterade i officiella sammanhang och gjorde det med bravur - hon vann juniorklassen med CK och placerade sig sedan som 3:e bästa tik, Grattis Catrin! Penny vann öppenklassen med CK, blev bästa tik och BIM/BOS med CACIB. Cody vann championklassen, fick CK och blev bästa hane, BIR/BOB med CACIB. Vilken helg! Tack för hjälpen med visningen av Penny i BIR och BIM, Sara! Success-sidan är uppdaterad, men jag saknar fortfarande en del bilder - kompletterar efter hand..
Nya bilder inlagda på Corinnes och Athenas sidor - tack Karin och Maj-Inger!

Lite annat.. Eftersom Winna inte blev dräktig, bestämde vi oss för att låta kolla upp Codys spermakvalitet. Igår var vi på Kalmar Djursjukhus och fick det här glädjande beskedet: " Spermaprov: Mängd ca 4 ml, bra koncentration, mkt bra motilitet, ca 5% def. Sammantaget helt normala spermier och ejakulat. Fertil." Känns mycket bra att veta...

17 maj: Idag gratulerar vi A-kullen, som fyller 8 år - tänk, nu är ni veteraner... Oj, vad tiden har rusat iväg.. Hoppas ni får en härlig dag och blir ordentligt firade allihop; Amigo, Brazze, Trulls, Zappa, Carlos, Ayla och Athena! Vi tänker också lite extra på våra svarta lurviga vänner Samba, Andy och Avanti som inte längre finns med oss. Hoppas ni har det bra därborta på andra sidan regnbågsbron..
14 maj: Nya bilder på Gemmas sida - hon och Wiggo fick följa med matte Jessica och skolbarnen på båtutflykt, tack för bilderna Jessica K!
13 maj: Ultraljudet visade tyvärr att Winna inte är dräktig. Jättetråkigt, men naturen råder och det är inget vi kan påverka. Nu blickar vi framåt - förhoppningsvis blir Penny mamma under 2015, om allt går som planerat.
12 maj: Utställningshelg i Roskilde - ömsom vin och ömsom vatten.. På lördagen fick Elliot Good, Penny Excellent och Cody Excellent, CK, R-CACIB och blev 2Bhkl. På söndagen gick det lite bättre, Elliot fick Very Good, Penny Excellent, CK, R-CACIB och 4 Btkl och Cody EXC-1 Chkl, CK, CACIB och 2:a bästa hane. Grattis Carina och Stefan, och tack för en supertrevlig helg!
Lilla Ginnie har debuterat i ringen på CACIB-utställningen i Dortmund - både i fredags och igår - VV1 blev resultatet båda dagarna (very promising) Congratulations Petra, well done!
09 maj: Ny bild på Atlaz sida - knyckt från Marie, tack så mycket!
07 maj: Ny bild på Yatzys sida - så söt han är i sin första tofs, tack för bilden Jessica L! Ett par nya bilder på Cody och Winna har det också blivit, såhär i väntans tider.. De ligger på dräktighetssidan. Ultraljud bokat den 13 maj kl 20.00. Nu är det spännande...
01 maj: Det är så roligt att få bilder på Rave On-lurvarna - tack för att ni delar med er! Nu är Trulls,Gildas, Gandalfs, Yatzys, Ginnies, Cleos, Cookies, Gatsbys och Fias sidor uppdaterade! Tack till Malin, Oona, Jonas, Jessica L, Petra, Lena, Linda, Jörg och Catrin!
Inget nytt på valpfronten än, mer än att Winna är väldigt kelig och mysig - mer än vanligt.. Om en dryg vecka blir det ultraljud, då får vi veta om hon har valpar därinne i den goa magen.. Håll tummarna!
Västarna är beställda, så snart har vi dem här!
21 apr: Massor av bilder inlagda: Fias, Frasses, Gandalfs, Ginnies, Yatzys, Elliots, Bugsys, Diesels, Bellas, Gingers och Baxters sidor uppdaterade. Tack för alla fina bilder Catrin, Carina/Peter, Jonas, Petra, Jessica L, Carina A, Ullis, Eva, Seved, Marion och Susanne!
16 apr: Idag gratulerar vi Elliot, som fyller 2 år! Hoppas du blir ordentligt firad med lite extra gott och kul!
13 apr: Lena och Cleo har tävlat lägre klass spår på Mälarö BK - 388,25 poäng och godkänt resultat - grattis Lena! Bra jobbat, nästa gång sitter uppflyttningen! Vi har tillbringat helgen i Smålandsstenar, tack Jessica och Adam för god mat och dryck och en trevlig lördagkväll! Kul att träffa Gun och Karl-Olge också! Och tack för ett väldigt bra träningspass! Winna och jag tävlade lägre spår idag, tyvärr hittade vi bara 4 pinnar innan vi började snurra på en myr. Winna jobbade på fint och koncentrerat, men idag blev det lite för svårt och vi bröt tävlingen. Kjell hade kameran framme under helgen, så det blev en del bilder på Gemma och Cessie. Tackar!
10 apr: Ginnies sida fick en ny, alldeles fantastisd vårbild - thank you Petra! En parning till igår eftermiddag - så nu kan vi bara hålla tummar allt vad vi kan för valpar i juni!
09 apr: Det blev som vi trodde - parning på dygn 20! Nu håller vi tummarna för att det ska födas valpar här runt den 10 juni - både svarta och fawn. Jag söker en aktiv och tävlingsintresserad fodervärd åt en tik från denna kombinationen, vi förväntar oss valpar med mycket arbetslust och som dessutom har mycket bra förutsättningar att bli fina exteriört. Som vanligt har jag lagt upp en dräktighets/valpdagbok, som kommer att uppdateras med lite smått och gott under Winnas (förhoppningsvis) dräktighet och valparnas upptåg under deras första levnadsveckor.
I och med att vi nu har lite koll på valpning, kan vi också planera årets kennelträff, som kommer att bli en prova på/ träningshelg. Den kommer att hållas här i Blekinge 14 -17 augusti. Mer info kommer på anslag/notes-sidan inom kort.
En hel del andra uppdateringar blev det också, massor av nya bilder inlagda på Gandalfs, Diesels, Gatsbys, Yatzys, Cleos, Ginnies, Bellas, Ginnies och Frasses sidor. Tack Jonas, Eva, Jörg, Jessica L, Lena, Petra, Seved, Jessica K och Carina/Peter.
07 apr: Igår var Birgitta och Ayla i Karlshamn och tävlade sök - ett godkänt resultat och pallplats blev resultatet! Stort grattis Birgitta!
06 apr: Idag fyller vår lilla Penny 2 år! Grattis gumman, och grattis till alla syskonen i Red Divaz Rose-kull!
Winna och Cody tycker att det där med kärlek är något man ska dra ut på läääänge! De håller fortfarande på att busa, leka och vara hur gulliga som helst mot varandra. Idag är hon på löpdygn 17, och ska vi gå på hur det var förra gången (parning på dygn 20 och 21) så blir det någon gång nästa vecka. Inga hastverk här inte! Uppdatering kommer så fort det händer!
Nya bilder inlagda på Fias, Gatsbys, Ginnies, Bogges, Yatzys och Gandalfs sidor - tack Catrin, Jörg, Petra, Carina, Jessica L och Jonas!
31 mar: Fia har varit och provat på lite träning på räddningtjänstens övningsområde - bilder på hennes sida. Tack Catrin!
29 mar: Ny bild på Ginnies sida - åh, så underbart med alla vitsippor! Thanks Petra!
28 mar: Nu är datum bestämt för MH och UHB för F-kullen! Det blir den 20 september på Sölvesborgs BK - mer info på anslagstavlan (att kompletteras).
27 mar: Igår var vi i spårskogen - bilder på Codys och Winnas sidor. Penny fick gå ett förföljandespår, så det blev därför inga bilder på henne ("haren" hann inte fota när han sprang). Men från Carina och Stefan kom fina bilder på Elliot och Penny när vi tränade lydnad i Rödeby den gångna helgen - tack för det!
26 mar: Nya bilder på Gandalfs, Baxters och Ginnies sidor - tack/thanks Jonas, Susanne och Petra!
25 mar: Nya bilder/ new pictures på Yatzys, Gatsbys, Gemmas och Ginnies sidor. Tack/ thanks Jessica L, Jörg, Jessica K och Petra! Här har vi en kärlekskrank gosse (Cody) som håller stenkoll på Winna, som idag är på dygn 5 i sitt löp. Vi skulle gärna vilja ha en fodervärd till en tik från denna kombinationen - du ska vara aktiv och tävlingsinriktad och gilla utställning. Du som är nyfiken på detta - hör av dig, så berättar jag mera!
Angående träningsvästen, så har vi flyttat fram sista beställningsdatum till 31 mars. Skynda dig att beställa - den är helt perfekt för såväl promenader (många fickor med plats för allt du behöver) som träning. Snygg är den också! Skicka ett mail eller slå mig en signal för att beställa.
21 mar: Ginnies sida uppdaterad med nya bilder - thank you Petra for the nice pictures!
20 mar: Winna har börjat löpa idag - så vi störtade iväg till veterinären för herpesvaccination och en ordentlig besiktning inför kommande parning. Allt var utan anmärkning och hon fick extra beröm för sina fina tänder. Nu håller vi tummarna för att allt går som det ska - parning kommer att äga rum om cirka 2 - 3 veckor, beroende på när Winna tycker att tiden är mogen. Cody håller järnkoll... Du som är intresserad av en briard för arbete och utställning - kika in på sidan Valpar/Puppies - där finns massor av bilder och information om kommande valpkull. Välkommen!
19 mar: Nu har Ginnie flyttat till sin familj i Tyskland - good luck Petra! Fia har varit på utställning i Laholm med lysande resultat -BIR och BIG-2! Stort grattis Catrin! Cody och Penny har varit i Danmark och nu är vi sååå glada! Cody är nu Dansk utställningschampion, och Penny slutade som BIS-2/BIM och fick sitt första CERT! (De har en final även för BIM-hundar där.) Kompletta resultat finns på Success-sidan.
14 mar: Fler bilder inlagda... Pennys, Fias, YoYos, Bugsys, Isacs och Gemmas sidor uppdaterade! Tack Else och Johan, Ullis och Anna för fina bilder! Och Kjell förstås, som förevigat vår träning..
13 mar: Nu finns bilderna från minivalpträffen i ett eget galleri!
11 mar: Grattis B-kullen, som fyller 6 år idag!
Bilder från småttingarnas minivalpträff kommer snart, måste bara redigera dem för hemsidan först.. Tack för att ni kom och gjorde dagen så bra! I sommar kör vi en träningshelg/kennelträff för alla Rave On-are - det ser vi mycket fram emot!
07 mar: Idag har Penny och Ginnie fått prova på rallylydnad på Ronneby BK - jätteroligt! Tack för introduktionen, Sussa och Britt-Marie! Det gör vi gärna om. Nya bilder på Yatzys och Ellies sidor - tack Jessica och Annette!
05 mar: Nya bilder inlagda på Gandalfs, Fias och Frasses sidor! Tack Jonas, Catrin och Carina/Peter! Ginnie blev badad och fick lite pälsvård och då passade vi på att ta en del bilder på henne också i trädgården.
03 mar: I helgen hade vi besök av Gemma med matte Jessica och då passade vi förstås på att träna lite tillsammans med Anna och Fabian. Bilder finns här - träningsdag med Gemma och Ginnie - tack Kjell för att du tog så många bilder!
22 feb: Fia och Catrin har varit på valputställning i Hässleholm, 3:e bästa valp med HP och kanonfin kritik blev resultate. Stort grattis till er fina debut tillsammans!
En alldeles fantastisk bild på DaTai och Isak inlagd - tack Emelie!
Cody har börjat uppvakta Winna rätt ordentligt nu, så det dröjer nog inte länge nu innan löpet kommer igång.. Spännande med både svarta och fawnfärgade valpar här i vår! Mer om vår planerade kull här: Valpar/Puppies
21 feb: Så roligt det är att få bilder från våra "barnbarn"! Gatsbys, Gandalfs, Yatzys och Frejas sidor uppdaterade - tack Jörg, Jonas, Jessica L. och Maj-Inger! Lilla Ginnie har varit på studiebesök på Fias valpkurs, båda skötte sig så bra. Roligt att få vara där och miljöträna, det är vi tacksamma för. Supernyttigt för Ginnie, som snart ska flytta.
17 feb: Nya bilder på Ellies och Yatzys sidor - tack Annette och Jessica L! Cody är nu väldigt noga med att kolla Winna - vi väntar med spänning på att hon ska börja löpa vilken dag som helst nu. Spännande! Nya bilder på Winnas sida..
15 feb: Ny bild på Gingers och Yatzys sidor - tack Marion och Jessia L! Vi planerar svarta och fawn valpar med leverans sommaren 2014! Stolta föräldrar blir härliga Cody och Winna. Mer info om den planerade kullen hittar du på valpar/puppies.
13 feb: Nya bilder på Gildas sida - tack Tuija! Så mycket snö ni har där uppe i Rovaniemi!
10 feb: Nya bilder på Ginnies sida - vi har börjat smygträna lite kontakt och inkallningar i väntan på att grundimmuniseringen ska bli klar... Härliga lilla Ginnie!
06 feb: Vi har fått massor av bilder! Åh, så roligt! Följande sidor är nu uppdaterade: Freja, Baxter, Ellie, Yatzy, Gatsby, Gemma och Ginnie.. Tack så mycket Maj-Inger, Susanne, Annette, Jessica L, Jörg och Jessica K!
Så har vi fler glada nyheter - lilla Ginnie har hittat ett eget kärleksfullt och aktivt hem - hon flyttar till Tyskland i mitten på mars, när hennes rabiesimmunisering är klar.. Hanhundssidan är också uppdaterad - om än lite för tidigt..
29 jan: Nya bilder på Fias, Cleos, Elliots, Gandalfs och Gatsbys sidor.. Tack Catrin, Lena, Carina, Jonas och Jörg för att ni delar med er av era bilder. Så kul det är att följa våra "barnbarns" utveckling och dagliga liv och leverne..
26 jan: Vi har varit på en liten tur till Danmark - utställning i Strib, Middelfart. En mycket trevlig helg i härligt vinterväder med mysig hotellvistelse och god mat och dryck. Trevligt umgänge vid ringside och som grädde på moset fina resultat för våra lurviga. Penny EXC-1, CK, Res-CERT och 2:a bästa tik och Cody EXC-1, CK, CERT och 2:a bästa hane.
Nya bilder inlagda på Ginnies sida. Idag har Fia och matte Catrin haft avslutning av valpkursen och allmänlydnadspasset gick galant! Grattis!
22 jan: Gandalf har börjat på valpkurs, nya bilder på hans sida - tack Jonas! Även Gatsbys sida har fått en ny bild - thanks Jörg! Gloria trivs fint i sin familj i Landskrona - tack för bilden fam. Olsson! Ginnies sida är också uppdaterad med bilder..
21 jan: Åh, så kul med bilder! Frasses sida uppdaterad, tack Carina! Från Finland har det kommit en bild på Gilda - tack för den Oona och Tuija! Från Tolgs Nöbbele kom fina höstbilder på Isac, tack Anna med familj! Ellies sida har också fått nya bilder - tack Annette!
Här hos oss finns lilla Ginnie, som söker ett eget aktivt och kärleksfullt hem. Hon är en kvick och glad liten tös, och vi ser gärna att hon kommer till någon som vill träna och ev. tävla med henne. Hon är så rolig att träna med - gör ALLT för en liten godbit.. Mer om Ginnie och hennes syskon finns att läsa på valpsidan.
20 jan: Nya bilder på Fias, Gemmas och Yatzys sidor - tack för dem Catrin, Jessica K och Jessica L!

15 jan: Briardklubbens topplistor är sammanställda och klara, och mycket stolt kan jag berätta att så här gick det för Rave On-arna i år:

Topplista Allround
4:e SEUCH LP2 Sph1 Sph2 RldN RldF Rave On Ayla Fauve YR
 
Topplista Bruks
6:e SEUCH LP2 Sph1 Sph2 RldN RldF Rave On Ayla Fauve YR
9:e LP2 RD N Rave On Cleo Fauve AR

Topplista kl 1-2
5:e Rave On Dilay Fauve BA
13:e Red Divaz Penelope BE for Rave On


Topplista kl 3-Elit
10:e SEUCH LP2 Sph1 Sph2 RldN RldF Rave On Ayla Fauve YR
11:e SEUCH LP2 RldN RldF Rave On Bianca Fauve MR

Topplista Rallylydnad
5:e SEUCH LP2 Sph1 Sph2 RldN RldF Rave On Ayla Fauve YR
8:e SEUCH LP2 RldN RldF Rave On Bianca Fauve MR
15:e LP2 RD N Rave On Cleo Fauve AR
18:e Rave On Dilay Fauve BA
19:e KORAD TJH LP1 NORDUCH FINUCH C.I.B. Rave On Bellita Fauve MR

Topplista Utställning
19:e SEUCH LP2 RldN RldF Rave On Bianca Fauve MR
20:e SEL. KORAD Rave On Cody Fauve AR
24:e KORAD TJH LP1 NORDUCH FINUCH C.I.B. Rave On Bellita Fauve MR
24:e SEUCH LP2 Sph1 Sph2 RldN RldF Rave On Ayla Fauve YR
30:e LP2 RD N Rave On Cleo Fauve AR
40:e Red Divaz Penelope BE for Rave On

Topplista kennel Berger la Motte's och kennel Goblinwalley's VP för årets avelstik
3:a LP2 SPH1 SPH2 NORDUCH INTUCH BIV-05 Isfolket's Rave On

Topplista kennel Berger la Motte's och kennel Goblinwalley's VP för årets uppfödare - Utställning
3:a Rave On

Topplista kennel Berger la Motte's och kennel Goblinwalley's VP för årets uppfödare - Lydnad
3:a Rave On

Som vi ser är vi tack vare er representerade överallt (utom i agility) - ni är alldeles fantastiska! TACK för att ni jobbar med, aktiverar och har kul tillsammans med era lurviga vänner! STORT GRATTIS TILL ER ALLA och LYCKA TILL 2014!

12 jan: Så har även Gloria fått en egen familj. Vi önskar familjen Olsson i Landskrona varmt lycka till med er lilla tös! Kvar hos oss finns nu bara söta lilla Ginnie. Vi vill hemskt gärna att hon kommer till ett aktivt kärleksfullt hem - gärna med bruksintresse, då vi tror att hon kommer att bli en rolig hund att jobba med.
Nya bilder inlagda på Frasses sida - tack Carina!
11 jan: Dilay och Birgitta har varit i Sölvesborg och tävlat rallylydnad nybörjarklass. 73 kvalpoäng blev resultatet och nu behövs bara ett kvalresultat till för uppflyttning till fortsättningsklass. Grattis, bra jobbat tjejer! Gatsby har börjat på valpkurs, nya bilder på hans egen sida. Anslagstavlan är uppdaterad med en liten önskan från oss för att vi ska kunna bli bättre på att uppdatera hemsidan..

10 jan: Idag har vi varit på Karlskrona Djurklinik för vaccination och veterinärbesiktning av valparna. Allt gick bra och båda töserna var hur världsvana och trygga som helst - precis som det ska vara..
Gandalfs sida är uppdaterad med nya bilder - tack Jonas!

07 jan: Vi skriver nu 2014 och vi önskar alla våra valpköpare/vänner en god fortsättning på det nya året. Igår flyttade lilla Gilda till Rovaniemi, Finland - lycka till Tuija! Det betyder att vi nu bara har två tikvalpar kvar - Ginnie och Gloria.