NEWS 2013
2012

31 dec: Årets sista dag.. Vi önskar alla våra valpköpare/vänner ett gott slut och stort tack för gott samarbete under året och för att ni tar så väl hand om era lurviga vänner. Nu ser vi fram emot 2014 fyllt av nya utmaningar och härliga upplevelser - Gott Nytt År!
30 dec: Nya bilder på Gatsbys, Bugsys, Fias och Ellies sidor - tack Jörg, Ullis, Catrin och Annette! Och så kom det en fin nyårshälsning från Cessie med familj på Isfolket's kennel - tack Gun!
29 dec: Idag fyller Winna 7 år! Grattis vår älskade tös!
26 dec: God fortsättning alla! Nya bilder i valpdagboken på de tre små trädgårdsmästarna..
20 dec: Flitigt fotograferande mattar och hussar hjälper till att hålla hemsidan levande! Nya bilder på Gandalfs, Gatsbys, Gingers och Yatzys sidor! Tack Jonas, Jörg, Marion och Jessica!
19 dec: Baxters (Garion), Yatzys och Gemmas sidor har fått nya bilder - tack Susanne, Jessica och Jessica! Kul att det går så bra med era lurvar - tack för rapporterna! I valpdagboken finns nya bilder på våra tre härliga tikar som letar efter aktiva och kärleksfulla hem; Gilda, Ginnie och Gloria.
17 dec: Gandalfs sida är uppdaterad med härliga bilder - tack Jonas! Och stort grattis till godkänd bruksdomare!
16 dec: Nya bilder inlagda på Gatsbys, Gingers, Yatzys och Fias sidor. Tack Jörg, Marion, Jessica och Catrin! Vi har även fått rapporter från alla nyutflyttade valpar, och allt går bra och de har funnit sig väl tillrätta i sina nya familjer. Tack för att ni delar med er av er lycka och glädje över era valpar - det värmer in i själen att veta att de har fått så bra hem.
Tre jättefina tikar söker fortfarande kärleksfulla och aktiva hem - intresserad? Hör av dig via mail eller telefon, så berättar vi mera.
15 dec: Igår flyttade Gatsby till sin familj i Tyskland - good luck with your new family member Jörg and Ela! Birgitta var på Guldhunden Arena i Kalmar och tävlade lydnad med alla sina tre töser - Ayla var lite väl övertänd i eliten, så det blev inget pris, Bianca debuterade med 214 p i trean, och Dilay fick 126,5p i ettan. Grattis Birgitta!
10 dec: Nya bilder på Ellens (Rave On Frida) sida - tack Charlotte - åh, vad hon är söt!
09 dec: Idag har Game of Yatzy och Garion flyttat till sina familjer - lycka till med era härliga lurvar! G-kullen har fått en egen sida med länkar till valparnas respektive sidor.
08 dec: MASSOR av bilder i valpdagboken från hela förra veckan. Gemma, Ginger och Gandalf har flyttat till sina nya familjer, och vi önskar er varmt lycka till med era guldklimpar!
07 dec: Nu finns bilder i valpdagboken från skogsturen.. Det kommer mera, mycket mera.. Den gångna veckan har varit intensiv med veterinärbesiktning, badning, pappersfix och massor av annat som ska vara klart inför valparnas flytt. Igår flyttade Gemma hem till Jessica i Burseryd, Gandalf till Jonas i Kävlinge och Ginger till Marion i Bolmsö. Vi önskar er varmt lycka till med era små Rave On-are! Bilder kommer så fort jag hinner..
02 dec: En händelserik helg... Både Ayla och Bianca har blivit uppflyttade till mästarklass i rallylydnad - Ayla med 77p och Bianca med 73p. Stort grattis Birgitta, och lycka till i mästarklassen! Valparna har varit på biltur ut till skogen, vilket uppskattades mycket. Vi har bl a haftbesök av Easy's husse, thank you for coming Sascha, it was a pleasure! Valptestet gick jättebra, tack Affe Karlström för att du tog dig tid! Koppelpromenander har de små också fått prova på och de var jättedukiga. De är ju vana vid halsband sedan tidigare, så det var inga konstigheter. Massor av bilder ligger och väntar på att sorteras - men det är så mycket med förberedelser för valparnas flytt, så att det dröjer ytterligare några dagar innan de kommer på hemsidan.
25 nov: Den gångna helgen har tillbringats på KHKG:s årliga julutställning i Köge, Danmark. En trevlig dubbelutställning - alltså har man två chanser på samma dag - helt perfekt! Penny fick EXCELLENT och vann mellemklassen med CK både på för- och eftermiddagen. Cody fick EXCELLENT med CK och blev 3:a bästa hane på förmiddagen och EXCELLENT med CK, det efterlängtade CERTET och blev 2:a bästa hane på eftermiddagen. En bra dag i trevligt sällskap.
Valpdagboken är också uppdaterad med nya valpbilder - vi har varit ute och busat i trädgården idag! Det finns fortfarande tikar kvar som ännu inte har hittat hem - är du intresserad av en härlig kompis att jobba med och ställa ut - tveka inte, utan hör av dig så berättar vi mera!
03 nov: Elliot har varit och vänstervarvat i Växjö och fick förutom jättefin kritik en 2:a bästa hanhundsplacering med CK och CACIB med sig hem. Stort grattis Carina och Stefan!
Ayla och Birgitta har varit i Tollarp och tävlat högre klass spår med ännu ett godkänt resultat - grattis Birgitta!
Jag hittade en så söt bild på Ellie, som jag knyckte.. Tack för den Annette, och lycka till på valpkursen!
Liten rapport från Fia har också kommit.. Allt går jättebra, och på lördag ska de börja valpkurs på Ronneby BK. Lycka till!
I helgen har vi haft besök av blivande valpköpare - jättetrevligt! Valparna är nu drygt 3 veckor gamla, och utvecklingen går fort nu. Ögonen har öppnats, de är medvetna om och uppksattar varandras närhet och har börjat leka och busa. De har även fått provsmaka lite mat, vilket uppskattades mycket. Nya bilder finns i valpdagboken.
31 okt: Det kom en hälsning från Atlaz med familj - tack för de fina bilderna Marie! Fia har varit på skogstur med sin familj - även hennes sida har fått en ny fin bild - tack Catrin! Och självklart är valpdagboken uppdaterad med bilder på småttingarna.. De växer och mår så gott - i morgon är de tre veckor..
27 okt: Nya bilder i valpdagboken!
26 okt: Idag finns Elliots röntgenresultat på Hunddata, HD A/A och ED 0/0. Grattis till fina och friska leder på eran kille, Carina och Stefan!
24 okt: Idag har Fia flyttat till sin familj i Asarum - stort lycka till med henne! Hon är i goda händer, det vet vi! Och så har vi fått bilder från Carina och Peter på Frasse och hans kompisar - tack så mycket - vilka underbara höstbilder! Några valpbilder har det också blivit - valpdagboken uppdaterad.
20 okt: Idag har Fia debuterat i utställningsringen - hon slog till och blev BIR/BOB med HP och jättefin kritik. Vi stannade inte till finalerna.. Stort grattis familjen Karlsson, och lycka till med er lilla guldklimp i fortsättningen.
19 okt: Lena och Cleo fick idag ihop 95 kvalpoäng i rallylydnad, och därmed kan Cleo titulera sig LP2 RLD N Rave On Cleo Fauve AR! Stort grattis!
18 okt: Idag blir valparna en vecka gamla - tiden rusar iväg.. Både valparna och Bella mår fint och dagarna (och nätterna) rullar på med valpbestyr - mycket pussande på valpar blir det... Än så länge är det lugna gatan, men vi vet vad som väntar när de små busliven blir några veckor äldre - full rulle! Bilder på deras fina ansikten inlagda i valpdagboken! Håll tillgodo!
17 okt: Valparna mår fint och äter och växer.. Nya valpbilder i valpdagboken.. Fias sida har också fått en ny bild..
12 okt: Valparna är här! Igår föddes fyra hanar och fem tikar - bilder finns i valpdagboken. I gissningstävlingen hade ingen som tävlade inom tidsramen helt rätt, så vi fick lotta mellan svaren som var närmast. Vinnare till ett presenkort till ett värde av 500 kr att handla på Ekerö Hundsport för blev Annette Månsson, Skanör - stort grattis!
10 okt: Ny bild på Cleos sida - så fin! Duktig fotograf är Katarina Kernehed, tack så mycket! Valpningsdagboken är uppdaterad, nu är det inte länge kvar... Snart är de här, valparna!
05 okt: Lena och Cleo har tävlat rallylydnad nybörjarklass på Hölö-Mörkö BK med jättefina 80p - dvs. deras andra kvalificerande resultat i klassen. Stort grattis Lena! Fias sida har fått en ny bild.
Bellas valpningsdagbok är uppdaterad med bl a en liten gissningstävling...
30 sep: I fredags hämtade vi Bella inför valpningen. Skönt att hon känner sig som hemma här hos oss - det var ju inte så länge sedan hon var här. Mer info finns i valpningsdagboken. Cleo har varit på utställning i Gävle, 1:a brkl och 2:a bästa tik med CK - grattis Lena! Ayla, Bianca och Dilay har varit i Sölvesborg och tävlat Rally. Dilay gick lite i sin egna värld såhär efter löp och fick 52p i nybörjarklassen. Det går bättre nästa gång, go girls! Ayla fick 82 p och Bianca 79 i avancerad, så nu fattas bara ett kvalresultat vardera för att bli uppflyttade till mästarklass. Grattis Birgitta! Ny bild inlagd på Fias sida.
26 sep: Valpningsdagboken uppdaterad med en bild på Bellas fina mage - tack Seved! Vi ses i morgon, när Bella flyttar till oss ett tag... Valpar/Puppies-sidan har fått nya bilder på Easy - thank you Linda and Sascha for the wonderful pictures of your very special boy!

25 sep: Vi har varit på besök hos Fias bror Bruce och hans familj i Kristianstad. Tack Titti, Ghia och Arvid för en supertrevlig eftermiddag - hundarna fann varann direkt och hade hur kul som helst!
Nu är det klart - Fia har fått en egen familj! Hon flyttar inom kort till Asarum här i Blekinge, och vi försöker nu förbereda oss så gott vi kan på att inte ha det lilla yrvädret omkring oss.. Vi hälsar familjen varmt välkomna in vår Rave On-gemenskap och önskar lycka till med er lilla skatt!
På fredag kommer Bella inför valpningen, så nu är det dags att ställa iordning valprummet - välkommen lilla Bella, vi lovar att ta väl hand om dig! Cleo och Lena har varit och tävlat lägre klass spår, 6 pinnar+ slut, men tyvärr räckte inte tiden i ösregnet.. På't igen tjejer!
Idag skulle Ruffa fyllt 11 år om hon fått vara i livet.. Lilla gumman, du fattas oss fortfarande.. Åren går men minnena består..

18 sep: Lite nyheter i Bellas valpningsdagbok - hon mår hur bra som helst, och nedräkningen har börjat. Nästa helg kommer hon till Ronneby - då är det två veckor kvar tills valparna ska födas.
15 sep: Igår var det utställning i Orre, Norge - Pennys mamma Wizzla blev 3:e bästa tik med R-CACIB och syrran Amie blev 2:a bästa tik med CERT och CACIB - stort grattis Jeanett!
13 sep: Ellies sida uppdaterad med ny bild - tack Annette, jag "lånade" den från Facebook... Lite stadsträning med Fia har hunnits med idag på förmiddagen - hon är så lätt att ha med överallt. Helt trygg och hälsar på alla med glatt viftande svans. Penny fixade appellapporteringen utan bekymmer idag - vi har haft lite problem med tempot där tidigare. Idag startade vi med apporteringen - och vips, så satt den klockrent - full fart ut och full fart in! Härligt!
Bella har varit på ultraljudsundersökning bild finns i valpningsdagboken - och visst är hon dräktig! Valpar väntas i mitten på oktober!
12 sep: Nu tror jag att jag har fått med allt från Bäst i Väst! Stort tack till alla inblandade, både funktionärer och alla ni som kom! En jättetrevlig helg som vanligt. Det tävlades lydnad och ställdes ut, grillades och pratades hund och till och med vädret var fantastiskt! Lilla Penny debuterade i lydnadsettan, vi fick inte jättehöga poäng - men resultatet räckte till att bli klubbmästare i lydnad. Nu har vi i alla fall startat, efter mitt tävlingsuppehåll på ca 2 år. Riktigt roligt var det. Rave On blev 2:a bästa uppfödargrupp med HP och jättefin kritik, särskilt för ett mycket trevligt temperament. *STOLT-SOM-EN-TUPP* På Success-sidan finns alla resultat samlade och dessutom är följande sidor uppdaterade: Ayla, Penny, Elliot, Cody, Zappa, Bianca och Cleo. Stort tack till Viktoria Arehult och Kjell, som tog bilder hela helgen! Stort grattis Birgitta, Carina, Jeanett, Liv och Lena till alla fina resultat - extra roligt är det att Bianca blev Svensk Utställningschampion på specialen i helgen! Boka redan nu in nästa års Bäst i Väst, som äger rum den 30-31 augusti 2014!
Fias sida är också uppdaterad med dagsfärska bilder - du som är intresserad av en härlig tös att jobba med och ställa ut - tveka inte, utan hör av dig så berättar vi mera om vårt lilla stjärnskott!

09 sep: Idag har Fia flyttat hem till oss igen - efter bara en vecka i sitt nya hem. Nu söker hon en egen aktiv och kärleksfull familj. Du som är intresserad av en härlig kompis att jobba med och ställa ut - hör av dig så berättar vi mera!
Helgen har tillbringats på Bäst i Väst - årets briardhappening i Tånga Hed.. Bilder och info kommer snart! Tills dess - stort grattis till alla fina resultat!

05 sep: Även Frejas sida har fått lite nya bilder - tack för dem Maj-Inger! Zelda har varit med Carina på jobbet - trivs redan gott! Tack för bilden Carina!
05 sep: Ellies sida uppdaterad med bilder - som jag hade missat! Tack så mycket Annette!
03 sep: Dräktighetsdagboken uppdaterad.

01 sep: Igår var Birgitta med Ayla och Bianca på allylydnadstävling i Åhus - med bravur! De glänste och hamnade på en delad 2:a plats med 93 kvalificeringspoäng vardera. Stort grattis Birgitta!
Idag har Lena och Cleo varit i Bro-Håbo och tävlat lägre klass spår. De fick ett fint spår och Cleo var jätteduktig på lydnaden och poängen räckte till ett väl godkänt resultat. Grattis Lena, nästa gång sitter uppflyttningen!
Birgitta tog en tur till Olofström och tävlade rallylydnad med allt tre töserna. Ayla och Bianca gjorde varsin fin runda i avancerad klass, men tyvärr råkade de lämna banan på fel sida om slutskylten med diskning som följd. Dilay debuterade i nybörjarklass och gjorde också en fin runda - 90 poäng och blev därmed kvalificerad. Grattis Birgitta!
Liten lägesrapport i Bellas dräktighetsdagbok inlagd. Vi väntar med spänning på att det ska bli dags för ultraljud hoppas att det ska visa att det finns valpar därinne i lilla magen..

30 aug: Idag har Frances flyttat "hemifrån"- vi önskar Rebecca med familj varmt lycka till med lilla Zelda, som hon kommer att kallas.
27 aug: Fias (Frances) sida är uppdaterad med nya bilder från hennes första spår och så lite lek med Winna.
26 aug: Massor av nya bilder inlagda på Bruces (F'Dante) sida. Tusen tack Ghia - han verkar trivas gott hos er! Roligt att det går bra på valpkursen också, tack för rapporten häromdagen!
18 aug: Ny sida inlagd: Bellas och Easy's date. Här kommer löpande info om vår (förhoppningsvis) väntade valpkull som kommer att födas i mitten på oktober. Vi håller tummarna!
Och så har vi två fina utställningsresultat från Bornholm, DKK 2-dagars internationella utställning. Det är Cleo som står för EXC-1Brkl, CK, CERT, CACIB och BIM på lördagen, och EXC-1Brkl, CK, 3Btkl och R-CACIB på söndagen, snyggt visad av Jessica. Grattis Lena!
Jag lyckades få en sån fin bild på Winna idag när hon var nybadad och borstad. Hon är allt bra vacker, den där svarta...
Lilla Fia söker fortfarande ett eget hem.. Denna lilla goa hund är så fantastiskt pigg på allt som vi presenterar för henne. I fredags blev det en tur på stan efter veterinärbesiktningen. Vi satte oss på torget och njöt av en glass, och lilltösen la sig helt sonika och somnade vid mina fötter, mitt i allt stök. Man blir nog lite trött av att hälsa på tanter med rollatorer, barn med cyklar och förbipasserande människor som utbrister "Ååååååå, så söt - får jag klappa?" Hon är så social och nyfiken - det är härligt att se. Nya bilder finns på Fias egen sida.
11 aug: En händelserik helg är till ända.. Vi har varit på Ronneby internationella utställning, och resultaten lyder som följer: Elliot EXC-1Ukl i med jättefin kritik. Penny EXC-1 Ukl, CK och 4Btkl. Bianca EXC-1 Brkl, CK, CERT och 3Btkl! Stort grattis Carina och Birgitta!
Vi har också hunnit med en date - Bella och Easy fattade genast tycke för varann, så nu hoppas vi på valpar i mitten på oktober. Mer info om kommande valpkull hittar du på Valpar/Puppies 2.
05 aug: Valpdagboken uppdaterad, liksom Frances sida.. Frances söker fortfarande en egen familj - gärna någon som vill jobba med henne.
03 aug: Nu har det börjat komma bilder från valparnas nya hem - Frejas och Farinas sidor är uppdaterade. Tack Maj-Inger och Dhan, samt Christina och Kennert!
03 aug: Bella har börjat löpa och parning beräknas äga rum i mitten på augusti. Mer info om den planerade kullen hittar du på Valpar/puppies 2-sidan.
28 jul: Nu har valparna börjat flytta hemifrån, och det har varit bråda dagar med massor av förberedelser och trevliga besök från när och fjärran. På F-kullens sida finns bilder på valparnas nya familjer och valpdagboken är uppdaterad med härliga bilder. Inom kort kommer alla valparna att få varsin egen bildsida. Tack för alla rapporter om hur det har gått med hemfärd och första tiden hemma och varmt lycka till mer era guldklimpar. Vi är aldrig längre än ett telefonsamtal bort...
En tik (lilla röda Frances) är fortfarande till salu till rätt hem.
I Norge har Jeanett och Wizzla varit på dubbelutställning i Karmöy - Wizzla blev BIM/BOS på lördagen och 3:a bästa tik idag. Stort grattis Jeanett!
21 jul: I helgen har Birgitta och Dilay varit och tävlat lydnad - på Öland var det mördande hetta och de fick ihop 118p i ettan. Bättre gick det i Saxnäs, där de fick ihop 152,5p och ett andrapris! Grattis!
Carina har visat upp sin fine Elliot på Ölands BK idag - han fick EXCELLENT med CK och blev BIR! Grattis!
Nya valpbilder från veckan finns i valpdagboken.. I morgon är det dags för veterinärbesiktning och på tisdag flyttar några ur gänget till sina egna familjer.
17 jul: Fler bilder inlagda i valpdagboken - håll till godo!
16 jul: Det är inte lätt att hinna med att uppdatera - men nu finns det bilder från valparnas skogstur i fredags. Valparna hade jätteroligt med kottar, stubbar och allt annat spännande i skogen. Lite bilåkningsträning blev det på köpet - ingen mådde illa och alla somnade gott på hemvägen från skogen.
08 jul: Glada nyheter från Finland! Celine gjorde det riktigt bra på Finska briardspecialen - hon vann öppenklassen (av 16 tikar) fick CERTET och blev 5:e bästa tik. Big congratulations Noora!
07 jul: Idag har vi tagit stå-bilder på alla valparna - tack för gott teamwork Jeanett och Kjell! De finns att beskåda i valpdagboken. De är nu också namngivna. Cleo och Lena har tävlat rallylydnad med finfina 84 poäng - stort grattis tjejer, jättefin debut!

04 jul: Vi planerar ytterligare en valpkull här i höst mellan Ch. Easy Rider aux pattes velues (Pennys far) och KORAD TJH LP1 SUCH FINUCH NUCH DKUCH NORDUCH C.I.B. Rave On Bellita Fauve MR "Bella". Mer om den planerade kullen finns att läsa på Valpar/Puppies 2.. Bella väntas börja löpa i slutet på juli. Tack Seved, för att vi får möjlighet att "låna" fina Bella igen!
Lena och fina Cleo har vänstervarvat i Eskilstuna - EXCELLENT i Brkl - Grattis Lena!

Nya bilder på Aylas och Blades valpar i valpdagboken..

30 jun: Nya bilder inlagda i valpdagboken...
24 jun: Frasses (Derek) sida har fått nya bilder, tack Carina och Peter! Briannas sida är också uppdaterad med en fin bild - Öknaskolan har henne som omslagshund på höstens program - så kul Åsa! Tack för den!
22 jun: Valparna har varit ute en liten stund - nya bilder i valpdagboken..
20 jun: Med lite nya valpbilder i valpdagboken önskar vi en trevlig midsommar!
18 jun: Lite i taget.. Pennys sida uppdaterad med nya bilder. Bilder från Briardvinnarutställningen som Viktoria Arehult har tagit finns på Celines, Codys, Biancas, Corinnes, Bellas och Cleos sidor. F-kullen har fått en egen sida som kommer att uppdateras med lite resultat och annat smått och gott när valparna har funnit sig tillrätta i sina egna familjer. Vi söker en aktiv fodervärd/delägare till en tikvalp ur den här kullen. Intresserad? Hör av dig via mail eller ring, så berättar jag mera..
16 jun: Penny och Bianca har varit på utställning - Penny fick Excellent med jättefin kritik, men var för dagen för ljus i pälsen för CK. Jag kan inte annat än att hålla med.. Hon är väldigt blond just nu. Bianca fick Very Good, domaren ville ha lite mera substans.
Nya bilder inlagda i valpdagboken. Bilder från Briardvinnarutställningen/ Selectionnéen och en del annat kommer, jag håller på att jobba ifatt med alla uppdateringar som släpar efter..
14 jun: Vår lille Gossi har lämnat oss alldeles för tidigt.. Nu springer han på andra sidan regnbågsbron tillsammans med våra andra änglahundar.. Villa i frid lille du...

07 jun:  Nya valpbilder inlagda…

02 jun: Dilay och Birgitta tävlade lydnadsettan idag igen i Eskilstuna, och där satt 1:a priset med 160 p - stort grattis! Sen var det dags för helgens happening - Selectionnée för första gången i Sverige. Bella och Bianca fick VG, bättre gick det för Celine och Cody som båda fick titeln Svensk Selectionnée! Tack Seved för fin handling av Cody båda dagarna, och stort grattis till alla helgens fina resultat! Bilder från helgen kommer vartefter, jag vet att Viktoria Arehult har varit flitig med kameran som vanligt..

01 jun:Vi gratulerar vår D-kull - Dilay, Dani, DaTai, Derek och Diesel, som fyller 3 år idag! Det har varit mycket nu ett tag, så uppdateringarna släpar efter. DaTai och matte Emelie har gått MT i Ronneby. Den här gången blev han inte godkänd, men det går ju att prova igen. 228p med godkända skott (4:a) blev resultatet.  Tack för att ni kom. DaTai är en fantastiskt snäll och mysig kille, och passar så gott i Emelies familj.
Både valparna och Ayla mår fint, liten uppdatering finns i valpdagboken.

Svensk Briardvinnarutställning:
Rallylydnaden gick kalasbra för Seved och Bella, som fick ihop 95 finfina poäng och har nu alltså ytterligare ett kvalresultat i nybörjarklassen. Ett kvar nu, sen kör ni fortsättning!
Birgitta och Dilay har debuterat i lydnadsettan. De fick ihop ett 3:e pris trots 5:a på platsen och 0 på apporten. Grattis, och lycka till i morgon! Seved och Bella tävlade lydnadstvåan, där Bella rullade sig både på platsen och inkallningen, så för att citera Seved:  Vi stod för underhållningen idag. Nya tag i morgon i lydnadsringen!

Utställningsresultat från dagen: Cody blev 5:e bästa hane med  EXCELLENT i öppenklassen, oplacerad i bhkl. I bruksklassen hade Rave On två stycken representanter: Bianca fick EXCELLENT  och blev 3:a, och Cleo EXCELLENT med CK och 2:a bästa bruksklasstik. Oplacerad i Btkl.
I öppenklassen visade Karin Corinne och Noora Celine, båda fick EXCELLENT med fin kritik. Oplacerade i Btkl.
Bella visades av Seved i championklassen, fick EXCELLENT och slutade som 4:e bästa tik med CK.
Efter utställningen ställde Eva Bergzén upp och exteriörbeskrev Corinne, som därmed fick titeln KORAD.
Stort grattis till er alla! Rave On blev 3:e bästa uppfödargrupp med HP.

29 maj: Valparna är födda! Mer info på valpningsdagbokens sida.
23 maj: Så fick jag då lite tid för att ta hand om bilderna från MH:t, så nu finns de att kika på här:

21 maj: Valpningsdagboken uppdaterad. Det har ju varit rasspecial i Norge den gångna helgen, och Zappa representerade Rave On och fick CK men blev oplacerad i bästa hanhundsklassen. Grattis Jeanett! Pennys syskon visade sig också från sin bästa sida: Applejack vann juniorklassen med CK, Majestic EXC och 3:a bästa juniorhane, Robin Hood fick VG och blev 4:a i juniorklassen, Aimable Amie fick VG, och Amber Queen fick EXC och blev 4 bästa juniortik. Stort grattis till alla, både uppfödare Jeanett på kennel Red Divaz och alla ägare!

20 maj: I helgen har Cleo och matte Lena varit på utställning i Gävle, resultatet blev 1Brkl, CK och 3:e bästa tik. Grattis Lena! Bella och Seved har gjort en finfin debut i rallylydnad med 78 fina kvalpoäng och en 8:e placering. Grattis!
Ayla mår fint och valpningsdagboken är uppdaterad.

18 maj: Liten snabb uppdatering.. Elliot och Penny har gått sina MH och blivit unghundsbeskrivna. Det gick bra för dem, och protokollen ligger nu länkade på deras sidor. Stort tack till alla inblandade - och särksilt till Carina och Stefan som åkte ända från Oskarshamn i värmen. Och grattis till både Penny och Elliot som nu har känd mental status med godkända skott!
Ayla har funnit sig väl tillrätta i vårt nyrenoverade valprum, äter som en häst och har sovit gott hela natten. Hon är så kelig och mysig, och så ger hon såna där små goa nospussar så att man inte blir dyngsur i ansiktet.. Söta lilla tjejen!

17 maj: Idag är det 7 år sedan vår första kull såg dagens ljus.. Vi gratulerar A-kullen på födelsedagen och hoppas att ni får en härlig dag med lite extra gott och kul att göra. Det har redan ryktats om ett hejdundrande kalas hemma hos Atlaz - den förstfödde.. Nu väntar vi valpar igen, och i eftermiddag hämtar vi hem Ayla för att hon ska få boa in sig innan det är dags för de nya små Rave On-arna att komma till världen.

12 maj: Elliot och matte Carina är riktigt på gång, igår var de på Nybro BK och ställde ut i juniorklass. Ett fint Excellent blev det, och jättefin kritik. Domaren tyckte att CK:t får vänta tills hans päls är färdigutvecklad. Det är bara å på't igen! Grattis!

09 maj: Elliot och matte Carina har varit på inoff utställning i Uppvidinge - BIR med jättefin kritik blev resultatet. Grattis! Cleos sida är uppdaterad med härliga bilder från deras lydnadsläger - också med Agneta Sundin som instruktör. Ny bild på YoYo inlagd - tack Else och Johan! Bianca har tränat sök - fin bild finns på hennes sida, tack för den Towe!

30 apr: Nu är bilderna från träningslägret med Agneta Sundin inlagda! Med dessa önskar vi våra vänner en trevlig Valborg - håll tillgodo! Vilken fantastiskt rolig och lärorik helg! Tack till alla inblandade - det gör vi gärna om!
29 apr: Äntligen dags för ultraljud.. Och så glada vi blev när vi kunde konstatera att det finns valpar i Aylas mage! Nu ser vi fram emot att valparna ska födas runt den 31 maj...
16 apr: Vi gratulerar Rave On Elliot Noir CW på ettårsdagen! Hoppas du får en härlig födelsedag med mycket skoj och lite extra gott.

13 apr: Idag låg Pennys HD-resultat ute på hunddata: HD grad B. Å, så skönt! Det är alltid så nervöst innan man har fått svaret, även om det såg bra ut på bilden. Grattis Jeanett, nu är tre av Red Divaz Rose-kull röntgade och fria! Mormor Ruffa sitter nog på sitt moln på andra sidan regnbågsbron och är stolt och lycklig över sina barnbarn..

08 apr: Idag har vi varit och HD-röntgat Penny. Veterinären tyckte att det såg bra ut, men gjorde inga utfästelser. Några bilder från dagen finns på Pennys sida. Nu blir det några nervösa dagar innan vi har svaret - vi håller tummarna allt vad vi kan!
06 apr: Idag gratulerar vi Penny och hennes syskon i Red Divaz Rose-kull på deras ettårsdag! Tänk att hon redan är ett år gammal... Det känns som om det var ett par månader sedan jag hämtade henne - tack Jeanett för en alldeles underbar hund!

04 apr: Det har varit en händelserik påskhelg - vi har haft en alldeles underbar vecka i Hameln... Thank you so much Estelle and Holger for your hospitality and for being so helpful.. Ayla är nu parad med den härlige Daywalker Blade och vi hoppas på smålurvar i slutet på maj. Bilder från daten finns på F-kullens sida.

På påskdagen kom Pennys pappa Easy Rider med familj - it was so nice to meet you, Linda and Sascha! Thank you for driving all the way to Hameln so we had the chance to get to know you, Easy and your other wonderful briards. De har bl a. en tikvalp efter Blade - en jättehärlig tjej. Easy var precis som jag hade föreställt mig honom - en mysig kille med härligt temperament och som bonus en underbar fawnfärg.
Vi hade också nöjet att få träffa Frodos matte och husse Susanne och Claus över en god middag - dear Susi and Claus, it was really nice to see you again..

20 mar: YoYo med familj skickar en grattishälsning till syskonen i B-kullen, ny bild på hans sida. Tack Else och Johan, bilden försvann för mig, men nu har jag hittat den igen - bättre sent än aldrig! Ayla har varit och fått herpesvaccination och en hälsoundersökning inför den planerade parningen - tusen tack för att du ställer upp i alla lägen Birgitta! Allt är bara fint med Ayla - bara u.a. i hela protokollet - härligt! Det är inget man måste göra, men hon fyller 7 i maj och hellre en koll för mycket än en för lite. På tisdag blir det progesteronprov och vaginalutstryk för att fastställa bästa tiden för parning. Spännande!

17 mar: Ny bild inlagd på Elliots sida - tack för den Carina och Stefan! För vår del blev det lydnadsträning i det vackra vädret, bäst att passa på innan nästa snöstorm kommer! Tack för trevligt sällskap allihop!
16 mar: Idag har Ayla börjat löpa! Det innebär att vi firar påsk i Hameln, Tyskland för en date med den härlige Multi Sel. Multi Ch. Daywalker Blade aux pattes velues. Spännande! Mer info på valpsidan.
16 mar: Ny bild på Elliot, som idag är 11 månader - oj, vad tiden rusar iväg! Även Cleos, Frasses och Pennys sida har fått nya bilder - tack Lena och Carina!
12 mar: Stora badaredagen.. Först Penny och sen Gossi.. Sen kom en decimeter snö... Ny bild på Pennys sida, hon börjar bli stor nu - en riktig skönhet också, vår lilla skatt... Vi väntar fortfarande på att Ayla ska börja löpa, men hon tycker nog att det är för kallt än så länge.. Bra tajmat gumman, man får ju inte ha dubbdäck i Tyskland...
11 mar: Tänk vad tiden går - idag gratulerar vi B-kullen som fyller 5 år! Hoppas ni får en härlig födelsedag med lite extra kul och något smaskigt! Nospussar till hela gänget - Isac, Bianca, Wizzla, Bogge, Bella, YoYo, Brianna och Bugsy från oss här på kennel Rave On!
Här har vi haft en fin helg med årets första fältspår - alla hundarna skötte sig jättefint, bilder finns på Pennys, Gossis, Codys och Winnas sidor.
28 feb: Nya bilder inlagda på DaTais, Diesels, Aylas och Biancas sidor - tack Birgitta, Emelie och Eva!
19 feb: Ny bild inlagd på Pennys sida. Gott att ha lilltösen hemma igen, vi har saknat henne allihop.

18 feb: Nya bilder på Elliot och Frasse på startsidan - tack Carina & Carina! Här väntar på vi att Ayla ska börja löpa i början av mars - hon brukar vara punktligt så snart är det dags för en date med Sel Ch Daywalker Blade aux pattes velues. Det ska bli så roligt att träffa våra tyska vänner igen - både två- och fyrbenta. Vi håller som bäst på att renovera valp/gästrummet - känns nästan lite symboliskt efter all otur med valpar det senaste året. Vi ser nu framåt och hoppas att allt ska gå bra.

06 feb: Idag har jag fått tillbaka min dator som har varit på lagning, så nu ska jag väl kunna uppdatera igen. Bella mår bra, såret har läkt fint och på fredag morgon är det dags att plocka bort stygnen. TRATTEN är numera inget bekymmer - hon rör sig obehindrat med den och skulle det stå en stol i vägen så åker den med av bara farten. På fredag kommer Seved och Penny, så det blir idel kära återsseenden.. Penny har varit på nya äventyr, bilder från miljöträning och vinterpromenad finns på hennes egen sida - tack Seved!

28 jan: Bella blev ju snittad igår och utrustad med tratt så sov hon hela eftermiddagen när vi kom hem. Framåt kvällningen piggnade hon till och när hon ätit och druckit lite gick vi ut på en mycket kort promenad, och när vi kom in så åkte tratten på igen. Det var då hon kom på att hennes största bekymmer är nog inte att det gör ont, utan TRATTEN. TRATTEN är gigantisk, och när den sitter på så kan man inte röra sig. Man står helt enkelt blickstilla mitt på golvet, så långt ifrån alla möbler och dörrposter man kan komma. Men med lite mutor och övertygande "åh, vad du är fin Bella!" så gick det ändå bra att sova med den hela natten.
I morse ringde veterinären för att höra så att allt är bra - det kändes seriöst och tryggt. Men det var ju det här med TRATTEN.. Bella hatar den, så det blev till att klippa lite i en t-shirt, så slapp hon den. I alla fall under dagtid. Hon är förhållandevis pigg, och får medicin både för att livmodern ska dra ihop sig och för att mjölkproduktionen ska stoppas. Dessutom Rimadyl, så hon verkar inte ha alltför ont. Det är naturligtvis jättetråkigt att det inte blev några valpar, men huvudsaken är ändå att Bella mår bra.

27 jan: En sorglig dag.. I Bellas mage fanns bara en död tikvalp.. Mer om detta på Putte och Bella väntar valpar-sidan.
26 jan: Glada nyheter från Danmark - Rave On DaTai Fauve BA har varit på utställning - 2 på samma dag. På förmiddagen blev det EXC-1 och 2Bhkl, och på eftermiddagen blev det EXC-1, CK, CERT och 2Bhkl. Stort grattis Emelie! Putte och Bella väntar valpar-sidan uppdaterad.
24 jan: Putte och Bella väntar valpar-sidan uppdaterad.. 62 down - 1 to go? Liten Värmlandsrapport: Codys flickvän Myra mådde illa och kräktes igår.. Låter som en helt galen nyhet, men det är ett dräktighetstecken.. Vi fortsätter att hålla tummarna!
23 jan: Cleos sida uppdaterad med härliga snöbilder - tack Lena! Så fin hon är!

18 jan: Bella och Putte väntar valpar-sidan uppdaterad - 56 down, 7 to go...

Briardklubbens listor är nu klara och vi gratulerar till alla fina resultat! Såhär gick det för Rave On-gänget:


TOPPLISTOR SVENSKA BRIARDKLUBBEN

ALLROUNDBRIARD
PLAC 5: SUCH LP2 RLD N RLD F Rave On Ayla Fauve YR

BRUKSBRIARD
Plac 6: SUCH LP2 RLD N RLD F Rave On Ayla Fauve YR
Plac 15: LP2 Rave On Cleo Fauve AR

LYDNAD 1-2
Plac 6: LP2 RLD N RLD F Rave On Bianca Fauve MR
Plac 7: KORAD TJH NORDUCH FINUCH C.I.B. LP1 Rave On Bellita Fauve MR

LYDNAD 3-ELIT
Plac 9: SUCH LP2 RLD N RLD F Rave On Ayla Fauve YR

RALLYLYDNAD
Plac 6: SUCH LP2 RLD N RLD F Rave On Ayla Fauve YR
Plac 7: LP2 RLD N RLD F Rave On Bianca Fauve MR

UTSTÄLLNING
Plac 9: LP2 Rave On Cleo Fauve AR
Plac 15: KORAD Rave On Cody Fauve AR
Plac 22: KORAD TJH NORDUCH FINUCH C.I.B. LP1 Rave On Bellita Fauve MR
Plac 26: LP2 RLD N RLD F Rave On Bianca Fauve MR
Plac 51: SUCH LP2 RLD N RLD F Rave On Ayla Fauve YR

TOPPLISTA VALP
Plac 3: Red Divaz Penelope BE for Rave On

Plac 20: Rave On Elliot Noir CW

ÅRETS AVELSTIK
Plac 2: LP2 NORDUCH INTUCH Isfolket's Rave On

ÅRETS UPPFÖDARE - UTSTÄLLNING
Plac 5: Rave On

ÅRETS UPPFÖDARE - LYDNAD
Plac 5: Rave On

16 jan: Idag gratulerar vi C-kullen som fyller 4 år och Elliot som fyller junior - redan 9 månader gammal! Hoppas ni får en fin dag med lite extra kul och kanske något gott. Nya snöbilder på Codys, Winnas och Gossis sidor.

15 jan: Nya bilder från sökträningen på Dilays sida - tack Birgitta! Hon verkar gilla sök skarpt! Elliots sida är också uppdaterad med ny bild - tack Carina och Stefan! DaTais sida har även den fått en ny bild - tack Emelie! Vi har missat att uppmärksamma två födelsedagar här på hemsidan.. Winna fyllde 6 år den 29 december och Gossi fyllde 4 år den 13 januari - GRATTIS i efterskott våra härliga pälsbollar!

14 jan: Ny bild på Zappas sida och en liten film och bilder inlagda på Aylas sidor - tack Jeanett och Birgitta! Härliga bilder på härliga hundar! Penny har varit på skotertur - bilder från dagen finns på hennes sida, tack Seved!

11 jan: Pennys sida uppdaterad med bilder - hon har fullt upp med alla spännande och roliga aktiviteter och trivs som fisken i vattnet. Hon har varit på skidtur, i stallet och provat på inomhussök på SLU tillsammans med räddningshundgänget. Tack för att ni tar så väl hand om henne Seved och Eva Lena! Putte och Bella väntar valpar-sidan är också uppdaterad - 49 down, 14 to go!

07 jan: Nya bilder från Sälen inlagda på Frasses sida - tack Carina och Peter, så härligt det ser ut!

05 jan: Putte och Bella väntar valpar-sidan uppdaterad. Det är en spännande tid nu - 43 down - 20 to go..
Penny lever livets glada dagar i Tierp med skidturer, bus med Komet och besök i stallet. Tack för rapporten Seved, och för att ni tar så väl hand om vår lilla tös.
Lite nyheter på valpfronten här hos oss - vi planerar ytterligare en kull fawnfärgade valpar med leverans juli/augusti 2013 om allt går som tänkt. Mer info finns på Valpar F-kullen-sidan.

02 jan: Gott Nytt År kära vänner!
Årets första dag tillbringades med Seved och Kjell med sökträning för Bella, Winna, Cody, Gossi och lilla Penny. Jätteroligt - alla hundarna lyckades fint och vi fick en härlig dag i skogen. Härligt med barmark.
Vi hoppas så mycket på det här året, och vi håller just nu allt tummar och klor vi har för att allt ska gå bra med vår Putte/Bella-kull som beräknas födas i slutet på januari. Bella är här hos oss nu, och mer finns att läsa dels på Valp-sidan och dels på Putte och Bella väntar valpar-sidan. Bella är här hos oss nu och vi lovar att ta väl hand om henne. Seved behövde dock inte åka hem ensam - med på turen till Tierp följde vår lilla Penny, som ska vara på kollo hos Seved tills det är dags för Bella att återvända till husse. Hon är i de bästa händer, och vi är övertygade om att hon kommer att få göra MASSOR av roliga och spännande saker.
Vi får allt hålla riktigt hårt i både tummar och klor, för på kennel Woodlooks väntas förhoppningsvis också valpar mellan Cody och Myra - vi väntar med spänning på ultraljudsresultatet om en knapp månad. Lycka till Ingela!
Även här hos oss planeras ytterligare en valpkull under året, mer info kommer lite senare.