NEWS 2012
2011


31 dec: Vi tackar alla våra valpköpare och vänner för ett fantastiskt 2012 och önskar er alla ett riktigt Gott Nytt 2013!
28 dec: Cody befinner sig i Torsby, Värmland på en date med söta Myra (Woodlooks Just a Dream Girl) och igår uppstod tycke mellan de två. Nu hoppas vi på små Cody/Myra-valpar på kennel Woodlooks i början av mars. Lycka till Ingela!
Det kom ett mail från Suzanna som berättade att Brazze (Rave On Axezzo Fauve YR) fick Very Good på utställning i Eskilstuna i september - grattis! Och tack för rapporten, jätteroligt att höra ifrån er!
Bella är pigg och (mat)glad, och vi börjar längta efter att få ha henne här hos oss nu. Att få se magen växa och känna de små röra sig därinne - åh, vad mysigt det ska bli! Ny bild på Putte och Bella väntar valpar-sidan. 35 down, 28 to go...

21 dec: Idag var det dags för ultraljud på Bella - och vi kunde väl inte fått en bättre julklapp.. Ultraljudet visade att Putte och Bella väntar valpar - härligt!
Vi önskar våra valpköpare, vänner och övriga bekanta en riktigt God Jul och hoppas att ni får en härlig ledighet att njuta av. Passar också på att tacka för alla julhälsningar. Här är det utlovat en vit jul, och snön har vräkt ner nästan hela dagen, så vitt är det allt..

16 dec: Rapport från Stora Stockholm: Cleo blev EXC-2 Brkl med CK, fint visad av Jessica - grattis Lena!
Pennys sida har fått ett par nya bilder - lillfröken poserar glatt med sina tofsar..
Rapport från Tierp: Bella är numera tillbaka till att vara matfixerad och lite lugnare än vanligt. Men när träningskläderna kommer fram är hon genast på hugget - härliga Bella! 23 down, 40 to go...

09 dec: Det kom ett SMS från Birgitta, som har varit och tävlat rallylydnad fortsättningsklass med sina töser - Ayla kom 2:a med snygga 89p och Bianca 3:a med finfina 88p - ni är enastående alla tre! Både Ayla och Bianca fick därmed varsin ny fin titel: RLD F. Stort grattis Birgitta!
På Ekerö njuter Lena och hennes töser Cleo och Tilda av ett underbart vinterväder - tack för de fina bilderna Lena!
I Oskarshamn har Elliot blivit förevigad när han som oftast har klättrat upp på något - enda sättet att få en bild när han är stilla enligt matte. Tack Carina för den fina bilden!
Penny har varit på skott-träning på brukshundklubben och det gick kanonbra. Hon brydde sig inte alls om skotten, utan var precis lika glad som vanligt. Härligt!
En liten uppdatering från Tierp - Seved meddelar att Bella idag (på dygn 16) har matvägrat för första gången.. Hoppas, hoppas... 16 down, 47 to go... För övrigt går hon kanon på räddningshundsträningen med finfina skallmarkeringar och husse är så nöjd..

07 dec: Putte och Bella väntar valpar-sidan uppdaterad.. 14 down, 49 to go...
30 nov: Putte och Bellas date-sidan kallas numera Putte och Bella väntar valpar och vi håller tummarna för att det finns smålurvar i hennes mage.. Enligt senaste husse-rapporten är hon i alla fall helt matfixerad, och det är inte riktigt likt henne.. Hoppas... 7 down, 56 to go..

25 nov: Nya bilder från Puttes och Bellas date - tack för dem Ulla-Maj! Vi är otroligt glada över att ha fått förmånen att använda Putte till Bellas planerade kull - tusen tack Ulla-Maj och Timo! Som Seved uttryckte det - en förbaskat trevlig och härlig hund! Nu räknar vi dagarna - 2 down, 61 to go...
Birgitta och Bianca var i Åstorp på SBK-utställning igår och fick EXC-1 i Bruksklassen - grattis Birgitta!
Ny bild på Isac inlagd på hans sida - tack Anna!

23 nov: Parning har ägt rum mellan Putte och Bella och vi hoppas att det resulterar i valpar i januari. Bilder från daten finns här.>>> Intresserad av valp från en härlig kombination? Läs mer på valpsidan..

20 nov: Den gångna helgen tillbringades i danska Köge på KHKG:s klub show med dubbelutställning. En mycket trevlig tillställning, där vi på morgonen välkomnades med "en lille en" vid insläppet - visst är Danmark ett dejligt land! Penny blev 2:a bästa tikvalp med SL (särdeles lovande) både på för-och eftermiddagen. Cody fick EXC-2, CK och 2Bhkl med Res-CERT på förmiddagen, men på eftermiddagen fick han nöja sig med ett EXC-3. Tack för trevligt sällskap till såväl svenska som danska hundälskare - alltid lika trevligt att ses.
Och så lite nytt på valpfronten - ikväll åker Seved och Bella med färjan över till Finland för en date med Putte - vi hoppas att tycke uppstår och ser i så fall fram emot valpar i slutet av januari. Lycka till, vi håller alla tummar och klor vi har!

14 nov: Igår var Penny på simträning i Halahult igen - 800 meter blev det, och en massa vattentramp. Hon fick en massa beröm, hon är så duktig redan.. Och bra musklad är hon också.. Bilder finns på Pennys sida.
12 nov: Penny gjorde det IGEN! Vad säger man? Underbara lilla hund - hon blev BIR/BOB, BIG-1 och slutligen BIS-5 och hon var lika pigg och glad vid gruppfinalen som för grupp 1 startade :kl 17.00 som hon var när vi var inne i första bedömningen på förmiddagen.. Hemligheten? Det gäller att vila när inget händer - och trots att buren var kvar i bilen hade hon inga problem med att ta en middagslur... Fler bilder från dagen finns på Pennys sida.

10 nov: Idag fick vi en fin hösthälsning från Bugsy med familj i Skyttelund - tack Ullis! Och så har Bella börjat löpa, så nu inväntar vi rätt dag så blir det date i slutet av november...
07 nov: Idag kom ett fint MH-diplom för D-kullen i vår brevlåda - tack Vicky! Och stort tack till er som med era hundar i D-kullen kom och genomförde MH - det är så värdefullt för vårt fortsatta avelsarbete.

04 nov: Det kom en fin hösthälsning från Frasse med familj - tack så mycket, han är så fin i sin korta frisyr..
Hela helgen har tillbringats på Växjö internationella utställning - på lördagen fick Gossi EXC-3 Chkl med CK och slutligen 4 Bhkl, och på söndagen var det briardernas tur. Först ut var Elliot, som blev 2:a i valpklassen med jättefin kritik. Grattis Carina och Stefan, jätteroligt att ses igen. Sen var det Pennys tur - och hon blev idag BIM med HP och fick också jättefin kritik - slagen av snygge Rox som blev BIR. Grattis Åsa! Cody fick Very Good och blev 4:a i bästa hanhundsklassen, men var lika glad för det..

02 nov: Cleo och Lena har gått MT-banan på Värmdö Bk - Cleo tyckte skotten var läskiga och fick inte gk på dem, men fixade resten av banan galant och fick ihop 332p. Grattis till väl genomfört MT Lena och Cleo!
31 okt: Igår var vi i Halahult och lät Penny prova på att simma i bassäng för första gången och det tyckte hon var jättehärligt. En liten film från kvällen finns på Pennys sida.
28 okt: Nya bilder inlagda på DaTais sida - tack Emelie! Så fin han är! Och så kom det en härlig bild på Birgitta och hennes töser Dilay, Bianca och Ayla - tack så mycket!
25 okt: Ny bild på Elliots sida - fine killen är redan 6,5 månader gammal.. Vad tiden rusar iväg. Tack för bilden, Carina och Stefan!
24 okt: Nya härliga semesterbilder inlagda på Frasses sida - tack Carina och Peter! Så härligt med hela hundgänget tillsammans..

21 okt: Blekingemästaren visade sig vara en mycket trevlig utställning - och att det dessutom gick superbra för Penny gjorde inte dagen sämre.. Hon visade sig än en gång från sin allra bästa sida och i den stora gruppen som bestod av 22 valpar blev hon Best in Show-3! Så roligt! Hon är för härlig den lilla tösen, när hon inte springer runt och charmar alla, så lägger hon sig på sin fäll och sover. Mitt i alltihop.

20 okt: Lilla Penny har varit ute i vänstervarvet idag - på Svenska Pudelklubbens valp- och juniorutställning i Hässleholm. Hon var jätteduktig och blev BIR/BOB med jättefin kritik. I gruppfinalen blev hon avtackad som sista hund, så det var nära..

18 okt: I måndags fick vi dejligt besök av Rave On Dani Fauve BA "Wilma" med familj. Jätteroligt att träffas igen - men vad ett par timmar går snabbt när man har trevligt.. Vi hann i alla fall med en mysig promenad i Brunnsskogen och massor av hundprat över fikat. Några bilder blev det också. Tack för att ni kom och hälsade på, vi ses snart igen i Köge!

16 okt: Den gångna helgen har varit aktiv - Birgitta och LP2 RLD N Rave On Bianca Fauve MR har tävlat lydnadstvåan i Rödeby. De fick ihop 177p som gav dem ett 1:a pris, en tredjeplacering samt ett LP2! Stort grattis Birgitta! Cody och Gossi har varit på utställning i Hamar med blandade resultat - Cody fick ett VG och SE, DK, NO, Nord Uch Herding Instinct's Full Fart "Gossi" tog storslam med EXC-1, CK, CERT, CACIB, BIR/BOB och därmed Norsk och Nordisk utställningschampion. Stort grattis Kjell!

07 okt: Glada nyheter från Finland: TK1 BH NordJW-09 JWW-10 Rave On Céline Fauve AR har blivit mamma till en kull på 6 valpar - 3 hanar och 3 tikar på kennel Tosselin. Congratulations, and good luck with the little ones Noora!
Fler glada nyheter kom från Ullis, som med sin härlige Rave On Bugsy Fauve MR har varit i Mönsterås och debuterat i lydnadsettan - vi gratulerar till 152,5p, ett finfint 2:a pris och dessutom pallplats! Härligt!
Från Örebro kommer nästa glada nyhet, det är Rave On Corinne Fauve AR som klarade Mentaltestbanan med 361p och godkänt skottprov - Stort grattis Karin, lycka till med exteriörbeskrivningen för KORAD-titeln!

01 okt: Lilla Penny var i Veberöd på sin allra sista utställning i valpklass 4-6 månader och det gick alldeles lysande - hon blev BIG-4 med jättefin kritik - i gruppen konkurrerade hon även med 6-9 månadersvalparna, så jag är väldigt stolt över henne. Den lilla tösabiten skötte sig som vanligt väldigt bra - och jag tror att hon gillar att showa lite - precis som mormor Ruffa gjorde..
29 sep: Rallylydnadstävlingar på Sölvesborgs Bk: Än en gång gick det strålande för Birgitta med Ayla och Bianca som fick ihop 86 resp. 80 p i fortsättningsklassen - ett godkänt resultat till vardera, så är de uppe i avancerad klass! Stort grattis Birgitta!
28 sep: Jag har roat mig med att göra en ny sida med bilder från vårt kennelläger i somras, eftersom alla inte har tillgång till Facebook - Håll tillgodo!
23 sep: Idag har Birgitta varit i Olofström och tävlat rallylydnad med sina töser - Ayla fick 72 p och Bianca 87 - båda blev alltså godkända i fortsättningsklassen! Stort grattis!

17 sep: Valpar planeras efter Cody och Myra!
KORAD Rave On Cody Fauve AR x Woodlooks Just a Dream Girl

Mer info på Kennel Woodlooks!

15 sep: Zappa och Wizzla har vänstervarvat hemma i Norge med jättefina resultat: Zappa blev 3.e bästa hane med CK, och Wizzla 2:a bästa tik med CK och R-Cacib! Stort grattis Jeanett! Lite nya bilder från lydnadsträningen inlagda på Pennys sida
13 sep: Lite nya bilder inlagda på Cody sida - från Bäst i Väst och från gårdagens träningspass på Rödeby Bk.
10 sep: Pennys sida uppdaterad med resultat och bilder från Bäst i Väst. Hon har nu tappat alla sina sylvassa mjölktänder, så nu kan vi pusta ut..
09 sep: Elliots sida uppdaterad med resultat och bilder från Bäst i Väst.
08 sep: Lapphundsspecial i Mjöhult: Gossi fick Excellent med CK och blev 4:e bästa championhane - oplacerad i bästa hanhundsklassen idag.

07 sep: Ny sida upplagd med MASSOR av bilder från Bäst i Väst 2012! Stort grattis till alla fina resultat - de finns nu på Success-sidan. De enskilda sidorna kommer att uppdateras vartefter, nu är jag helt mör efter ett rejält dagsverke.. hihi Tusen tack till alla inblandade, arrangörer, valpköpare, vänner - ja alla som vi känner för att ni kom och gjorde helgen alldeles fantastisk! Det är alltid lika trevligt på Bäst i Väst - längtar redan till nästa år.

26 aug: Pennys andra utställning: Inoff. i Örkelljunga - 1:a valpklass med HP, BIR/BOB, BIG-1 och BEST IN SHOW!
23 aug: Ny bild på Penny som har upptäckt att metallapporten är riktigt rolig...
20 aug: Penny har debuterat i utställningsringen på Bjuvs officiella utställning för SBK:s bruksraser och det gick riktigt bra - lilla tösabiten hade hur kul som helst, pussade domaren och blev BEST IN SHOW-2 bland valpar 4-6 månader. Härlig start! Bilder från dagen finns på hennes sida.

12 aug: Sommar, sol och semestertider.. Då blir det lite skralt med uppdateringarna här på hemsidan.. Det är ju smidigt att lägga ut info på Facebook, men nu är det dags att ta itu med hemsidan igen.. Success-sidan uppdaterad med resultat.
Ronneby Brunnspark, nationell utställning den 11 aug: Rave On Diesel Fauve BA VG i öppenklass - grattis Eva! KORAD Rave On Cody Fauve AR vann med CK och blev slutligen BIR/BOB. RLD N Rave On Bianca Fauve MR fick EXC i bruksklassen - grattis Birgitta!
Idag var det SE UCH DK UCH Herding Instinct's Full Fart "Gossis" tur att vänstervarva i Brunnsparken, och han blev 2:a bästa hane med CK - grattis Kjell!
Medan vi sprang runt i ringarna i Ronneby, tävlade Seved och KORAD TJH LP1 SUCH FINUCH NUCH DKUCH NORDUCH C.I.B. Rave On Bellita Fauve MR "Bella" lydnadstvåan på Aroslydnaden i Västerås. På förmiddagen fick de ihop 152,5p med en nollad fjärrdirigering, och på eftermiddagen blev det 154p och ytterligare ett 2:a pris - med nollad fjärr. Grattis, nästa gång sitter allt!
Nya bilder på KORAD Rave On Athena Noir YR inlagda - tack så mycket Maj-Inger! Gott att höra att allt är väl med er!
Bianca och Birgitta har inte bara vänstervarvat - de har också tävlat lydnadstvåan i Piteå, och fick ihop 118,5p med nollad plats - grattis!
Och ni glömmer väl inte att anmäla till Bäst i Väst - sista anmälan i morgon den 13 augusti - det vore jätteroligt om vi blir många Rave On-are där!

17 jul: Vi har haft kennelläger - bilder hittar du på Facebook - tre stycken fullspäckade album; Kennelläger Rave On del 1, del 2 och del 3. Tack för att ni kom och tillbringade helgen med oss - hoppas ni hade lika kul som vi!

07 jul: En aktiv dag - först fick Penny spåra sig fram till sin lunch nere på "vår" träningsplan - hon var jätteduktig! Sen blev det ett besök på brukshundklubben, vilket uppskattades mycket av alla hundarna. Det blev några genomkörare i lydnad för hela gänget - och lilla Penny fick hämta sin roliga fårskinnsleksak och ha allmänt roligt. Bilder på Penny hittar du här.

05 jul: Idag har det varit utställning i Tvååker: Winnas bror LP1 SPH1 SE UCH Isfolket's Will Power "Wiggo" fick Cert, Cacib, BIM och därmed Svensk utställningschampion! Grattis Jessica! Rave On Cessie FauveAR och Rave On DaTai BA fick Very Good idag - grattis Gun och Emelie! Avelshanar-sidan och uppdaterad, liksom Winnas sida.

04 jul: Ny bild på Trulls (Rave On Avalon Fauve YR) - tack Malin! Gott att höra att allt är bra med er! YoYos (Rave On Bernhard Fauve MR) sida har också fått ny bild - tack Else och Johan! Härligt att han tar sin roll som "storebror" så fint - gratulerar till barnbarnet! Penny finns nu att hitta på hunddata, och har fått svenskt registreringsnummer.

03 jul: Winna fick oväntat besök härom morgonen - en liten igelkott.. Cody fick ett bad och en rejäl genomborstning - inte lika spännande om vi frågar honom... Den gångna helgen tillbringades i spårskogen - bilder från dagen finns på Facebook
Nu planerar vi för fullt inför vårt kommande kennelläger - det ska bli så kul!

01 jul: Birgitta och Bianca har varit på utställning i Tollarp - fin kritik och Excellent i bruksklassen blev resultatet - grattis! Isacs sida är uppdaterad med nya bilder från en härlig semester på Öland, tack för dem Anna med familj! Frasses sida har också fått nya härliga sommarbilder - tack Carina och Peter! DaTais sida är även den uppdaterad med ny bild, tack Emelie! Bugsy njuter också av sommaren, tack för den fina bilden Ullis!
Här hos oss ägnar vi oss mest åt skogsträning just nu, lilla Penny tycker att det är jätteroligt att hitta husse i skogen...

25 jun: Nu ligger inbjudan till Bäst i Väst ute på Briardklubbens hemsida - vi ses väl där? Som vanligt hoppas vi att många Rave On-are vill vara med - boende bokar ni på Tånga Hed vandrarhem på telefon 0322-624311 - ange att ni är utställare hos Briardklubben, för det finns förbokade rum för oss briardfantaster.

23 jun: Nya bilder från inlagda på Bellas, Pennys, Codys och Gossis sidor - dels från Ballerup, men även från vår träningsmåndag tillsammans med Seved och Bella. Även Elliots sida har fått nya bilder - tack för dem Carina och Stefan! Härligt att höra att det går bra med er lille kille..

18 jun: Vi (Seved och Bella, Kjell och Gossi, och Cody och jag) har varit på 2-dagars internationell utställning i Ballerup i helgen, och det gick riktigt bra..
SE UCH DK UCH Herding Instinct's Full Fart "Gossi" blev 2:a bästa hane med R-CERT och R-CACIB på lördagen, och på söndagen 4:a bästa hane med CERT på söndagen - och är därmed dansk utställningschampion! blev dansk utställningschampion i helgen - grattis Kjell!
På lördagen blev KORAD TJH LP1 NORDUCH DKUCH C.I.B. Rave On Bellita Fauve MR "Bella"blev också dansk utställningschampion, och på söndagen 2:a bästa tik med CK och R-CACIB - grattis Seved! Vi började fundera på hur det stod till med hennes CACIB, och kunde glatt konstatera att hon ju redan är internationell utställningschampion - C.I.B... Snart får husse skaffa en pärm till alla hennes titlar.. *skrattar gott*
Även KORAD Rave On Cody AR ställdes, och på lördagen blev han 3:e bästa hane med CK, och på söndagen EXC-1 i öppenklassen.
Hemma i Sverige vänstervarvade RLD N Rave On Bianca Fauve MR i Kalmar och slutade med CK, CERT och BIR. Söndagen tillbringade de i på lydnadstävling i Torsås, där de tog sitt andra 1:a pris i 2:an. Även tisdagen spenderades i lydnadsringen - i Olofström, då de fick ihop 140p, ett andrapris och en tredjeplacering. Grattis Birgitta!
LP2 Rave On Cleo Fauve AR var i Avesta och visade sig från sin snyggaste sida och belönades med CK, CERT, CACIB och BIR - grattis Lena! Ett kvar nu bara..
Vilken helg - vilka fantastiska valpköpare - jag är otroligt glad och stolt! Tack för att ni visar upp era hundar i olika sammanhang - jätteroligt!

Seved och Bella stannade kvar hos oss en extra dag, så vi hade nöjet att träna lite spår och uppletande tillsammans, vilket uppskattades av såväl två- som fyrbeningar. Vi avrundade dagen med lite plask och bad på Karlsnäs - hur mysigt som helst. Tack för en jättetrevlig helg Seved! Tränings- och badbilderna kommer snart...

17 jun: Success-sidan uppdaterad - bilder kommer under veckan...
11 jun: Idag har Elliot flyttat till sin familj i Oskarshamn - vi önskar Carina och Stefan varmt lycka till med den lille guldklimpen! Bilder i valpdagboken, och så har Elliot fått en egen sida.
10 jun: Valpdagboken och Pennys sida uppdaterade med lekbilder.
09 jun: Ny bild på Penny och i valpdagboken.
07 jun: Ny bild på Penny och i valpdagboken.

06 jun: Rapport från Finland: Celine och matte Noora har varit och tävlat till sig ett diplom i lydnadsettan, och Celine kan nu lägga titeln TK1 (LP1) till sina övriga. Här finns en liten film på när de tränar tillsammans - härligt, thank you for this splendid movie, Noora! De har även varit på utställning i Salo, Finland och fick EXC, CK och blev 4:a bästa tik. Congratulations Noora!

05 jun: Valpdagboken och Pennys sida uppdaterade med massor av nya bilder..

04 jun: Först av allt - ett försenat grattis till vår D-kull som blev 2 år den 1 juni! Hoppas ni hade en härlig dag! Det har varit några hektiska men roliga dagar, så därför har det inte blivit några uppdateringar.. I torsdags bar det av till Stavanger - tack för en jättetrevlig eftermiddag och kväll Jeanett med familj! Wizzla och Zappa kände igen "mommo" och slog nästan knut på sig av glädje... Och jag började såklart gråta.. Sen fick jag mysa med alla valparna - jag var ju först! *ler stort och förnöjt* En härlig jämn och fin kull hos kennel Red Divaz - tur att jag inte skulle välja på plats, för det hade inte gått.. Tusen tack för underbara lilla Penny - vi ska ta så väl hand om henne. *Gråter igen*

Fredag morgon var det dags för hemresa med guldklimpen - flyget gick kl 10 via Köpenhamn och Arlanda och vi landade i Ronneby kl. 19. Lilla Penny var som ett solsken hela vägen, travade glatt omkring - helt världsvant - på alla flygplatser, och när det blev för ansträngande att hälsa på folk och lukta på spännande saker så tog hon en liten power nap. Mitt i "smeten".. Själva flygningarna gick också bra - första sträckan var hon lite tveksam till att befinna sig i väskan under start och landning, men hon satt i knät under själva turen - gissa om hon charmade medpassagerarna?
Hela sista flygsträckan sov hon i sin väska på golvet, så då kunde matte få en kopp kaffe och slappa lite.

Husse mötte upp på flygplatsen, och det blev kärlek vid första ögonkastet och riktigt pusskalas. Hon blir så glad när hon får nya vänner, och svansen snurrar runt som en propeller.. I sitt nya hem möttes hon av en skeptisk Elliot, men efter bara en liten stund hade de två blivit kompisar och nu leker de och har så roligt ihop. Nyttigt för Elliot att få leka med en någorlunda jämnstor kompis - det var riktigt bra tajmat. Winna, Cody och Gossi tycker att hon är spännande, och sakta men säkert accepterar de att hon bor här nu. De är ju så snälla alla tre, men vi tar det lilla lugna så att det inte blir några missförstånd mellan dem. I helgen har hon dessutom fått rå om både Cindy, Dennis, Cissi och Zebastian - och hon blir lika glad för varje ny bekantskap.

För oss blev det i helgen en tur till Norrköping med Gossi - det var lapphundsspecial. Det var lite trist väder, vilket var synd - för stugan som vi bodde i låg otroligt vackert alldeles intill Sörsjön och det blev ju inte att vi satt och njöt av utsikten som vi borde.. Men vi hade en mysig vistelse i vår lilla stuga, även om den gemensamma grillkvällen inte blev så gemensam, utan de flesta satt i sina husbilar eller stugor för att inte frysa rumpan av sig.. Där ser man vad vädrets makter kan ställa till med. På utställningen på söndagen blev Gossi 3:e bästa championhane med EXC och CK, och oplacerad i bästa hanhundsklass.

På vägen hem från Norrköping passade vi på att titta in hos Atlaz med familj på go' fika och mys med Atlaz, som blev jätteglad när han kände igen sin "mommo" och jag som alltid lika rörd av att han också fortfarande känner igen mig efter 6 år. Underbara hund... Vi passade på att ta några bilder på snyggingen såklart, de finns på Atlaz sida. Tack så mycket Marie och Janne för gästvänligheten - det var verkligen roligt att ses igen, det var ju ett tag sedan sist.

Idag blir Elliot 7 veckor, så idag blir det en sväng med valpar och kamera i trädgården, så återkommer vi med bilder..

30 maj: Ny sida med bilder från Codys korning - tusen tack Linda!
29 maj: Valpdagboken,, Pennys sida och valpar planeras-sidan uppdaterad med en nytagen härlig vallningsbild på Putte. Tack Ulla-Maj!

27 maj: Bella och Seved har varit och vänstervarvat i Vallentuna och även idag blev det jättefint resultat - Exc-1 Chkl, CK, 2Btkl och R-CACIB, stort grattis Seved! I Ronneby har vi haft mentaltest och exteriörbeskrivning. DaTai gjorde enbart exteriören idag, han kommer att göra mentaldelen i höst. Grattis till godkänd exteriör Emelie! Cody fick ihop 365p på mentaldelen och godkänd exteriör, och kan därmed titulera sig KORAD. Och jag är så glad och stolt över min duktige lille kille..

26 maj: I morse blev jag upphämtad av Birgitta för en tur till Åhus för utställning. Jag hade nöjet att få visa söta Bianca i bruksklassen, hon fick jättefin kritik, men tyvärr inget cert. Domaren tyckte att hon hade lite för lite päls, även om färg och kvalité var super.. Men det är bara att på det igen! Tack för fina bilder, Sussa och Bengt! Kul att ses! Seved och Bella var på plats på Österbybruk Skk Int. utställning idag, och det blev Exc-1 Chkl, CK, 2Btkl och R-CACIB! Stort grattis Seved!

21 maj: Valpdagboken uppdaterad. Nya bilder på Cleos sida - tack för titten Lena och Jessica, det var jättetrevligt! På kennel Red Divaz har valparna nu hunnit bli drygt 6 veckor, och det finns fortfarande chans att tinga en fawnfärgad valp.

20 maj: Nationell utställning i Hässleholm - Biancas första start i bruksklass och det blev ett Very Good. Grattis Birgitta! Bella fick Excellent i championklassen på Svensk Briardvinnarutställning i Enköping - Grattis Seved! Ny bild inlagd på Pennys sida - tack för den Jeanett! Hon är en riktig liten fining..

19 maj: Nationell utställning i Hässleholm - Gossi vänstervarvade till sig EXC-1 Chkl, CK, Bhkl-1 och BIR/BOB! Stort grattis Kjell!

18 maj: Även idag har Birgitta och hennes Ayla och Bianca haft finfina framgångar i rallylydnad - i Karlskrona! Stort grattis till Aylas 90 p och plac. 6/18 och Biancas 88p och plac. 7/18 - båda kvalificeringspoäng i nybörjarklassen. Ny bild på DaTai - tack för den Emelie - vilken sötnos!

17 maj: Idag gratulerar vi A-kullen på deras 6-årsdag! Hoppas ni blir ordentligt firade med något extra kul och kanske även något gott!
Ayla och Bianca firade tillsammans med matte Birgitta på Ronneby Bk:s rallylydnadstävling - och det gick kalasbra för dem. Ayla fick 93 p, vilket resulterade i en 3:e placering och Bianca 88 p med en fin 5:e placering av totalt 19 startande. Detta var damernas tredje godkäna resultat i nybörjarklassen, och de är därmed uppflyttade till fortsättningsklassen och får varsin titel: RLD N (rallylydnadsdiplom nybörjarklass). Bra jobbat tjejer - stort grattis! Ny jättesöt bild på Pennys sida.

15 maj: Nya bilder på Pennys sida - tack för dem Jeanett! De är alldeles ljuvliga allihop! Oj, vad vi längtar nu! Om någon är sugen på en hanvalp, så söker Pennys bror Applejack ett aktivt och kärleksfullt hem. Läs mer på Red Divaz hemsida..
14 maj: Nu är datum bestämt för kennelträff! 13 - 15 juli på Ronneby Brukshundklubb - mer info finns på Anslagstavlan - varmt välkomna!
13 maj: Massor av nya bilder i valpdagboken! Härligt väder idag, så vi passade på att åka ut i skogen och köra lite hitta-övningar med Gossi och Cody - det gick kalasbra, och nu sover de så nöjda och trötta..

12 maj: Idag har Lena och Cleo varit på utställning i Katrineholm - första utställningen i bruksklass resulterade i CK, CERT, BIR/BOB och BIS-5 Bruksmeriterade! Stort grattis Lena! Vilken trevlig överraskning jag fick! Lite nya bilder inlagda på Pennys sida och i valpdagboken.
Själva har vi varit och tränat lite lydnad på Ronneby Bk - vi jobbar med störningsträning - och det går bättre och bättre!

10 maj: Nya bilder inlagda i Valpdagboken och på Pennys sida (lånat från Jeanett - tack, tack!) Det finns ev. någon hanvalp kvar till salu på kennel Red Divaz i Norge..
09 maj: Får vi presentera vår kommande familjemedlem: Red Divaz Penelope BE for Rave On "Penny" som flyttar hit i början av juni.. Tack för förtroendet Jeanett! Valpdagboken uppdaterad.
07 maj: Valpdagboken uppdaterad med 3-veckorsbilder. Gossis sida har fått en ny härlig sommarbild.
06 maj: Idag har Lena och Cleo varit i Nynäshamn och tävlat lägre klass spår och blev godkända! Grattis Lena! Nya härliga badbilder inlagda på DaTais sida - tack Emelie! Så härligt de har det tillsammans!
05 maj: Valpdagboken uppdaterad.
02 maj: Valpdagboken uppdaterad.
01 maj: Valpar planeras efter Sel. KORAD Catweazle "Putte" aux pattes velues och TJH KORAD LP1 NORDUCH Rave On Bellita "Bella" Fauve MR med leverans mars 2013 - läs mer på Valpsidan!
29 apr: Birgitta har varit i Torsås och tävlat lydnad med sina töser idag. Bianca fick ihop 145p och ett 2:a pris med nollad ruta, och Ayla var lite off idag, så det blev inget pris tyvärr. Men det är bara att på't igen - grattis till Biancas 3:e placering! Vi har nya valpplaner - mer info kommer snart..
23 apr: Valpdagboken uppdaterad med 1-veckasbilder.
21 apr: Ayla och Birgitta har varit i Olofström och tävlat högre klass spår, och kan lägga ytterligare ett godkänt resultat till samlingen. Grattis! Valpdagboken uppdaterad.
19 apr: Valpningsdagboken uppdaterad och ny sida upplagd - Valpdagboken.
18 apr: Idag fanns Frasses röntgenresultat på hunddata - HD A/A och ED 0 (ua). Grattis Carina och Peter, och tack för de fina bilderna som också finns på hans sida nu! Valpningsdagboken uppdaterad x 2.
17 apr: Valpningsdagboken uppdaterad.
16 apr: Valpningsdagboken uppdaterad.
15 apr: Ny bild inlagd på Atlaz sida - tack för den Marie! Fine killen! Valpningsdagboken uppdaterad x 2..
14 apr: Ayla och Birgitta har varit och tävlat högre klass spår i Karlskrona - och kan därmed lägga ännu ett godkänt resultat till samlingen. Grattis tjejer! Valpningsdagboken uppdaterad..
13 apr: Valpningsdagboken uppdaterad..
12 apr: Nya bilder på Codys, Winnas och Gossis sidor.
03 apr: Valpningsdagboken uppdaterad.
27 mar: Valpningsdagboken, Codys och Gossis sida uppdaterade.
23 mar: Vi har haft jättetrevligt besök av Emelie, Martin och DaTai - bilder inlagda på DaTais sida. Tack för titten, kul att ni kom så mormor fick gosa lite med snyggkillen...
22 mar: Ny bild på Zappas och Wizzlas sidor - tack Jeanett! Så fina de är i vårsolen!
20 mar: Hittade kabeln till min telefon och kunde äntligen få över bilderna på Brianna som kom i vintras - men bättre sent än aldrig! Tack Åsa, hon är söt som socker lilla Janna... Valpningsdagboken uppdaterad.
18 mar: Ayla och Birgitta har varit på internationell utställning i Malmö och det gick jättebra för dem - Excellent-1 i Championklassen, CK och 3:e bästa tik! Stort grattis Birgitta! Här hemma har vi tvättat, Cody och jag... Han är så hjälpsam, min lille prins! Klicka här för att se en liten film när han hjälper till..
17 mar: Idag har vi haft trevligt besök av kennelkonsulenten till hundarnas stora förtjusning. I protokollet skrev han "inga anmärkningar, hundarna lugna och fina." Han var mycket nöjd, och vi blev godkända.
16 mar: Valpningsdagboken uppdaterad.
15 mar: Idag har Diesels röntgenresultat kommit, armbågarna är utan anmärkning, men tyvärr har han D på höfterna - dock utan pålagringar. Jättetråkigt...
06 mar: Winnas, Codys och Gossis sidor uppdaterade med nya spårbilder! Valpningsdagboken är också uppdaterad.
26 feb: En härlig dag i vårsolen - hur kan man bättre spendera den än med att spåra? Ny bildsida inlagd från dagen...
22 feb: New film clip on Celine's website - thank you Noora, it's so nice to see her "live". What a wonderful attitude! Nytt filmklipp på Celines sida - tack Noora, det är så roligt att få se henne live! Vilken underbar attityd!
21 feb: Idag låg DaTais röntgenresultat ute på SKK hunddata: HD A/A och ED 0 - fritt, fritt! Stort grattis Emelie!
19 feb: Fler glada nyheter: Det har varit årsmöte på Rödeby BK och där offentliggjordes att Bianca och matte Birgitta blev 2011 års bästa lydnadsekipage! Stort grattis Birgitta och Rave On Bianca Fauve MR - vad ni är duktiga!
18 feb: Idag har Seved och fina Bella varit i norska Bö på internationell utställning - och resultatet blev minst sagt lysande! Hon vann championklassen med CK och fick CERT och CACIB och blev bästa tik - BIM/BOS. Nu kan Bella lägga ytterligare två titlar till samlingen, nämligen Norsk och Nordisk Champion! Stort grattis Seved och KORAD TJH LP1 SUCH FINUCH NUOUCH NORDUCH Rave On Bellita Fauve MR!
15 feb: Igår och idag blev det parning mellan Winna och Cody - så nu finns en ny sida: Valpningsdagboken, där vi kommer att följa Winna i hennes väntan på att valparna ska födas någon gång runt den 17-22 april. Nu håller vi tummarna!
13 feb: Härliga vinterbilder inlagda på DaTais sida - tack Emelie! Så kul han har med sina vänner! Även Cleos sida har fått nya fina vinterbilder - tack Lena! Lycka till i lydnadstrean och lägre!
12 feb: Rave On DaTai Fauve BA och matte Emelie var på internationell utställning i Fredericia, Danmark igår. Det gick jättebra för dem - EXCELLENT MED CK och 4:a bästa hane blev resultatet! Stort grattis Emelie!
01 feb: Winna har börjat löpa! Lite tidigare än vi hade räknat med - men så välkommet. Vi skulle åkt till Frankrike, men i nuläget har vi inte möjlighet att ta oss dit, så då blir det plan B - ny pappa till kommande kull blir vår egen härlige Rave On Cody Fauve AR!
30 jan: Helt underbara snöbusbilder inlagda på Frasses sida - tack Carina och Peter!

16 jan: Idag firar vi vår C-kull som fyller 3 år - grattis till er alla: Chedley "Bellman", Cèline, Cinàed, Coffee Remi "Coffee", Carat, Cody, Chanel, Cessie, Corinne, Cleo och Cookie. Hoppas ni får en härlig födelsedag med roliga aktiviteter och lite extra gott!

13 jan: Idag fyller SE Uch Herding Instinct's Full Fart "Gossi" 3 år! Grattis, underbara buspojken! I övrigt var det fredagen den 13:e... För vår del blev det inte så roligt, eftersom det efter röntgen visade sig att Biancas mage var tom.. Men vi hade i alla fall en underbar vistelse i Tyskland - det lever vi länge på!
Nu ser vi fram emot Winnas löp, för suget efter små valptassar börjar bli väldigt stort nu. Vi är väldigt glada över att ni som väntade på valp efter Bianca nu "följer med" till nästa kull. Härligt! Välkomna i Rave On-gänget!

10 jan: Cookie är på "kollo" hos sin halvbror Bugsy i Skyttelund - nya härliga bilder på hennes egen sida som vi fick från Ullis, tusen tack!

07 jan: Nu är årets listor för Svenska Briardklubbens vandringspris 2011 klara - så här gick det för Rave On-gänget:

ÅRETS ALLROUNDBRIARD
1:a LP 2 SUCH Rave On Ayla Fauve YR med Birgitta Öberg
Delad 5:a Rave On Bianca Fauve MR med Birgitta Öberg och Rave On Cleo Fauve AR med Lena Holmgren
8:a LP 1 Isfolket's Will Power "Wiggo"(Winnas bror)

ÅRETS BRUKSBRIARD
1:a LP 2 SUCH Rave On Ayla Fauve YR
Delad 7:a Rave On Bianca Fauve MR och LP 1 Isfolket's Will Power
10:a KORAD LP 2 Isfolket's Wild Thing "Winna"
Delad 16:e Rave On Cleo Fauve AR och Rave On Cinaèd Fauve AR

ÅRETS LYDNADSBRIARD KLASS 1-2
4:a Rave On Cleo Fauve AR
6:a Rave On Bianca Fauve MR
20:e KORAD TJH LP 1 SUCH FINUCH Rave On Bellita Fauve MR "Bella"

ÅRETS LYDNADSBRIARD KLASS 3-Elit
5:a LP 2 SUCH Rave On Ayla Fauve YR
11: LP1 Isfolket's Will Power "Wiggo"

ÅRETS RALLYLYDNADSBRIARD
6:a Rave On Bianca Fauve MR
7:a LP 2 SUCH Rave On Ayla Fauve YR

ÅRETS UTSTÄLLNINGSBRIARD
22:a Rave On Cessie Fauve AR
24:a LP 1 Isfolket's Will Power "Wiggo"
27:a KORAD LP2 Isfolket's Wild Thing "Winna"
Delad 46:a KORAD TJH LP 1 SUCH FINUCH Rave On Bellita Fauve MR "Bella" och LP 2 SUCH Rave On Ayla Fauve YR
55:a Rave On Cody Fauve AR
59:a Rave On Cleo Fauve AR

ÅRETS BRIARD NORSKA BRIARDKLUBBEN är också klar:
8:a NUCH Rave On Aboo Fauve YR "Zappa"
10:a NUCH Rave On Bizzla Fauve MR "Wizzla"

STORT GRATTIS TILL ER ALLA - NI ÄR HELT FANTASTISKA OCH VI ÄR MYCKET, MYCKET STOLTA OCH GLADA!


04 jan: Ny sida inlagd: Hanar/studs som bor eller är uppfödda hos oss - som kan vara lämpliga för avel med passande tik.

03 jan: Gott Nytt År! Så var det då redan 2012 - inte många helgdagar den gångna julen, så det blev till att jobba alla mellandagarna. 2011 var ännu ett år där många Rave On-are visade framfötterna i flera olika sammanhang - jätteroligt! Återkommer med lite resultat när Briardklubbens listor är klara. Om någon har missat att skicka in sitt resultat, så är sista dagen för detta den 5 januari. Stort tack till alla duktiga valpköpare, för att ni tar så väl hand om och aktiverar era lurvar på bästa sätt - ni är verkligen toppen! Jag säger som jag brukar - vi har världens bästa valpköpare!
Bianca då? Jomen hon lever lyxliv just nu.. Äter bara precis det som faller henne på läppen, dvs Cesar med ox/vilt, rå äggula, kokt eller rått kött och däremellan lite tuggben och någon morot. Hon är så kelig och go - slår nästan knut på sig när hon ska ligga nära.. Nu är det ca 1,5 vecka kvar tills vi får se vad som döljer sig i lilla magen..