Fias Gallery Site

LP1 RLDN Rave On Frances Fauve DA "Fia"
Född 2013-05-28
HD/Hips: A/A  CSNB free
MH och UHB
Bor hos familjen Karlsson, Asarum

Valputställning: 2x BIR/BOB, 2x 1vkl, 3vkl, 3x HP
Vuxen: BIG-3, 3x BIR/BOB (inoff), 2x 3Btkl, 2x CK, 5x EXC
Barn med hund 3:a med lillmatte Lina

HP i Junior handling på Internationell utställning
Plac 1 med HP i Barn med Hund på Bäst i Väst 2015

Lydnadsklass 1: 3x 1:a pris = LP1
Lydnadsklass 2: 1:a pris, 3x 2:a pris, 4x 3:e pris
9:e bästa Lydnadsbriard 2016

Rallylydnad Nybörjarklass: 3x kvalpoäng = RLDN
17:e bästa Rallylydnadsbriard 2016

Såhär beskriver matte Catrin sin härliga Fia:

Jag hade väntat ganska många år på en härlig arbetshund, förmodligen ända sedan första gången jag satte foten på en brukshundklubb. Det var i början av 90-talet med min tax/terrierblandning, en egen liten hane vars melodi var -jag kan själv och vill jag inte så blir det inget... Där och då bestämde jag att nästa gång jag skaffar hund ska jag ha en tik och jag vill ha en ras som gillar samarbete!

Allt eftersom livet började ge oss möjlighet för hund igen så startade detektivarbetet efter den där tiken i mina drömmar. Att det skulle bli en briard var från början inte självklart men så föll det sig så att Rave On hade valpar. Det var sommaren 2013 och jag minns det som igår när vi första gången kom i kontakt med Eva, Kjell och deras fantastiska hundar. Behöver jag säga att jag var helt såld...

Fia har allt vi någonsin kunnat önska oss av en fyrbent pälskling.

Mest av allt är hon en älskad familjemedlem som alltid är redo för vad vi än tar oss för. Allt från långa härliga promenader, lata dagar i stugan ute i skärgården till middagsbjudningar eller fullt ståhej när huset är fyllt av barnens kompisar. Kort sagt så är hon alltid med, lilla "Fia mitt i smeten" som vi brukar säga och det säger en hel del om hennes personlighet. Hon är så nöjd bara hon får vara med, ligger på sin fäll hur lugn och trygg som helst, så enkelt liksom.

Annat är det på träningsplanen, fullt fokus och ett stort mått av "Will to please". Fia gillar all typ av träning som vi provar på. Detta har visat sig i flera fina tävlingsresultat. Fia har tränats och tävlats i lydnad och har ett LP1 samt är uppflyttad till Lydnadsklass 3 men just nu pausar vi från den grenen och har fullt fokus på något som vi båda gillar skarpt, rallylydnad! Efter endast fyra tävlingar kunde vi även titulera oss RLDN. Vid sidan av detta spårar vi en del i nuläget bara som aktivering men vem vet någon gång kanske vi startar i appellen..... På meritlistan finns även flera excellent, CK:n och bästa tikplaceringar i utställningsringen och ett HP i juniorhandling på Ronnebys stora internationella utställning 2015 med lillmatte Lina.


Vinter i skärgården - Mars 2018

Snö på favoritstenen idag - 21 januari 2018


Nyårsafton 2017 - Gott Nytt År!


Nöjd efter dagens träning - aug 2017


Fia firar lite..

4 år och njuter av livet


FINA FIA MED MATTE CATRIN PÅ UTSTÄLLNING I ÅHUS - MAJ 2017


April 2017
Lydnadsträning mars 17 I väntan på löp.. Å när hade ni tänkt öppna för mig?? Vackra Fia Härligt i solen

 

Skogspromenad mars 2017

Äntligen vår!     Hotta brudar från Asarum Morgonmys med katten Kjell

 


Rallylydnadsträning i Hundhallen februari 2017

Bakdelskontroll ? ? Såhär matte? Fin kontakt Snyggt Front - braaa!
Lek & bus Grrrrr Söta lilla jag.. Rox och Fia Fia och Rox


Lydnadsträning i Hundhallen januari 2017
Träning i hundhallen januari 2017 Före tassklippning Du och jag matte Undrar vad de ska hitta på nu Det gäller att vara övertygande och kreativ
Hmmm Det är fixar jag matte! Lina, Joel och Fina Fia Bus med Chaccado Hanoi Rocks Tycke uppstod - bra att lära känna sin date i god tid före parningen i vår.


Januari 2017
Ska det va' så ska det va'! Sötnöten feb 2015 Spårslut! Mys i kökshörnet Penny på besök, mars 2016
Söndagsnöje - spår Invigning av nya loungemöblerna på terassen Look-alike-uppletandeföremål? Söta lilla Fia i maj 2016 Idag fyller jag 3 år!
Mys med matte i gröngräset juni 16 Lydnadsklass 2 med pallplats Sölvesborg SBK-utställning på Öland Mys i trädgården Man måste ju vara snygg när man ska jogga
Blåbärstjuven Fia På tur på Österlen Pallen igen - denna gång uppflytt till lydnadsklass 3 i Karlshamn    
      Belöningsgodisdags RLDN i Olofström nov-16